Obavijesti

Sport

Komentari 48

Dinamo: HNS se treba voditi načelima Uefe, mi nismo sretni

Dinamo: HNS se treba voditi načelima Uefe, mi nismo sretni
1

Dinamu su zavezane ruke da odigra zaostalu utakmicu juniora s Dugopoljem, a narušena struktura istočne tribine Maksimira i nije neko iznenađenje, rekao je član uprave Krešimir Antolić

VIDEO

Nakon početka treninga prve momčadi po skupinama s novim trenerom Igorom Jovićevićem u Dinamu su mirovali proteklih dana oko vrućih tema juniorskog prvenstva i situacije sa štetom od potresa na stadionu Maksimir, a o tome je u javljanju Hrvatske nogometne televizije govorio član uprave kluba Krešimir Antolić.

Podsjetimo, Dinamovi juniori drugoplasirani su na ljestvici HNL-a s dva boda, ali i utakmicom manje od vodećeg Hajduka. Uefa je izdala naputak da se u takvim slučajevima gleda prosjek osvojenih broja bodova po utakmici, čime bi "modri" bili prvi, no u HNS-u nisu skloni ikoga proglasiti prvakom.

Pokretanje videa...

09:07

Hajduk, pak, predlaže majstoricu za naslov, no ona bi, prema tumačenju HNS-a, mogla biti odigrana samo za plasman u juniorsku Ligu prvaka, a Dinamo želi samo odigrati zaostalu utakmicu protiv Dugopolja.

- Ova situacija nije riješena propozicijama HNS-a. Nismo sretni što Dinamo nije došao u situaciju da na logičan, pravedan i sportski način odigra zaostalu utakmicu i da ima isti broj odigranih utakmica kao i drugi pa da se gleda tko ima više bodova - rekao je Antolić i dodao:

- Podsjetio bih da je Uefa 24. travnja donijela smjernice koje govore o načinu i načelima na koji bi nacionalni savez morali rješavati takve stvari: transparentnost, objektivnost i nediskriminacija. Je li diskriminatorno to što su Dinamu zavezane ruke u pogledu toga da odigra zaostalu utakmicu, to prepuštam ljudima da sami zaključe.

Pokretanje videa...

00:51

- Moramo prihvatiti odluke HNS-a i kad nam se ne sviđaju. Konačna odluka nije donesena, a kad bude, mi ćemo je prihvatiti. No nadamo se da će se HNS voditi načelima Uefe. Naravno da je ta odluka važna zbog juniorske Lige prvaka, vidjeli ste koliko smo svi bili ponosni na uspjehe naše juniorske momčadi koja će, nadam se, igrati četvrtfinale Lige prvaka protiv Benfice.

Što se potresa tiče, istočna tribina Maksimira nakon jakog potresa u metropoli 22. ožujka dobila je oznaku "privremeno neupotrebljivo" jer joj je ozbiljno narušena statika.

- Stadion je naše krucijalno i strateško pitanje, o njemu ovisi budućnost kluba. Odmah nakon potresa izašli smo na teren i obavili neke osnovne preglede, zatražili smo promptnu reakciju gradskih službi jer je vlasnik stadiona Grad Zagreb - rekao je Antolić i nastavio:

- Preliminaran pregled stručnjaka napravljen je 9. travnja i dovedena je u pitanje struktura istočne tribine, što i nije neko iznenađenje. I prijašnjih godina stadion Maksimir nije bio ocijenjen najvišim ocjenama.

Što će biti sa stadionom?

- Imamo čvrsto obećanje gradskih ureda da idućih dana slijedi detaljan stručni pregled nakon kojeg ćemo vidjeti što je uporabljivo na Maksimiru. Istočna tribina svakako je najhitnija i tek nakon takvog dokumenta možemo donijeti neke konkretne zaključke i odgovorne odluke. Klub neće dozvoliti korištenje tribine bez stručnog nalaza koji će to omogućiti - kaže Antolić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja