Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Dinamo je favorit u derbiju, a Anderlechta se ne treba plašiti'

'Dinamo je favorit u derbiju, a Anderlechta se ne treba plašiti'
1

Baš me se dojmio ovaj Dinamo, tu poznajem samo Ademija, a sviđaju mi se Kadzior, Theophile, Petković... Uostalom, već su plavi pobijedili u Bruxellesu, rekao je Ivan Tomečak

VIDEO

Dinamo u dvoboju 9. kola HNL-a gostuje kod Hajduka na Poljudu (subota, 16.30), a pažnja hrvatske nogometne javnosti opet će biti usmjerena prema još jednom velikom derbiju.

Modri bez obzira na posljednje muke iz Kup utakmice sa Slogom izgledaju jako dobro, dok se Hajduk pod vodstvom Zorana Vulića očigledno diže. A derbi će se, kao i uvijek, pratiti i izvan Hrvatske. Jedan od onih koji se s nestrpljenjem veseli nedjelji je član Club Bruggea Ivan Tomečak.

- Dinamo je odlično krenuo u novu sezonu, mogu reći da sam iznenađen kako modri danas izgledaju, pa čak i na europskoj sceni. Koncentrirani su, moćni, nabrijani i okomiti, a vidjeli smo u kakvom su stanju odigrati kada igraju pred punim tribinama. Ma baš su brzi, trener Nenad Bjelica je napravio odličan posao - rekao je za Goal Ivan Tomečak pa nastavio:

- Iskreno, u Maksimiru više nema igrača s kojima sam ja nekad dijelio svlačionicu, ali od tada je prošlo puno godina. Tu je tek Arijan Ademi koji je i dalje motor cijele momčadi.

Bjelica: Vulić mi je bio trener, imam visoko mišljenje o njemu
Bjelica: Vulić mi je bio trener, imam visoko mišljenje o njemu

Dao je Tomečak i komentar o novim igračima Dinama, a za njih ima samo riječi hvale. 

- Pa i po rezultatima se vidi kako o njima mogu pričati samo u pozitivnom tonu. Evo, meni se jako sviđa taj Kadzior koji ima odlične ubačaje, Theophile je donio potrebnu sigurnost u zadnjoj liniji, sada stalno zabija i Petković. Dinamo je dobra i dovoljno široka momčad, iznenadio me i Budimir koji više nije tako novo lice, ali se savršeno uklopio u modru svlačionicu.

Dinamo će par dana poslije Poljuda igrati protiv Anderlechta, kojeg je Ademi dobro upoznao kroz Jupiler ligu.

- Ma Dinamo sigurno može do dobrog rezultata u Bruxellesu, ako su na onako dominantan način razbili Fenerbahče onda se sigurno mogu nositi i s Anderlechtom. Uostalom, već smo ih pobijedili jednom u Europi na njihovom terenu, čak sam ja tada asistirao Slepički za 1:0. Anderlecht sigurno nije nekakav bauk, niti momčad koje se Dinamo mora plašiti. Ako Dinamo bude na dosadašnjoj razini, tamo mogu i do punog plijena.

Zašto bi se odrekli trofeja? Do kraja sezone ima 30 utakmica!
Zašto bi se odrekli trofeja? Do kraja sezone ima 30 utakmica!

Osvrnuo se bivši igrač Dinama i na derbije s Hajdukom u kojima je on igrao. 

- Prva mi na pamet pada utakmica finala Kupa iz sezone 2008/09. kada smo u Maksimiru svladali Hajduk 3:0. To je bila naša sjajna partija, praktički smo već u prvoj utakmici osigurali trofej. Da, u uzvratu je bilo panike, do Rabuzinovog sunca smo stigli tek nakon penala, ali ta mi je utakmica nekako ostala baš u lijepom sjećanju. Nekako s guštom pamtim i maksimirski derbi iz sezone 2010/11. u kojem smo slavili 2:0, sjećam se tada je Badelj iz voleja nakon kornera zabio za 1:0. A derbije s Poljuda pamtim po dobrim atmosferama i - papirićima koji su s tribina znali letjeti na travnjak.

Između ostalog, Tomečak je pričao i o atmosferi u Club Bruggeu te o klupskom suigrači Karlu Letici koji je donedavno branio za Hajduk.

Dinamov 'Veliki Blek': Moćno je što sad imam takav nadimak...
Dinamov 'Veliki Blek': Moćno je što sad imam takav nadimak...

- Haha, mene za sada nema na mapi, niti sam u kadru prve momčadi, ne znam ni što bih rekao. Ja ću sigurno gledati hrvatski derbi, a Club Brugge tu večer ima prvenstvenu utakmicu, tako da će Letica vjerojatno biti u karanteni. Teško da ćemo zajedno pratiti derbi.

Za kraj je Tomečak dao i svoju prognozu velikog derbija, a očekivano je stao na stranu Dinama.

Dinamo je po meni favorit, ali bit će to teška utakmica. Bez obzira što se igra u Splitu i što Hajduk nije najbolje ušao u novu sezonu, navikli smo da su ti derbiji uvijek jako napeti. Hajduk će se sigurno maksimalno nabrijati, ali vjerujem da je Dinamo još jednom favorit, da će opet do pozitivnog rezultata.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...