Obavijesti

Sport

Komentari 24

Dinamo je iznenadio odlukom. BBB: 'Pokazali smo svima da se može, ne mislimo stati na tome'

Dinamo je iznenadio odlukom. BBB: 'Pokazali smo svima da se može, ne mislimo stati na tome'

Zagrebački klub je 2. siječnja donio odluku da je članstvo u klubu isteklo onima koji su se učlanili 2023. godine. Ona je naišla na bijes članova te izazvala reakciju Bad Blue Boysa i tajnika Sportskog saveza Grada Zagreba

VIDEO

U ožujku ove godine, ako sve prođe po planu, trebali bi se održati izbori za članove nove Skupštine Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo - Hajduk (0-0)

Pokretanje videa...

sažetak dinamo hajduk 01:33

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Isteklo članstvo iz 2023. godine

Prema novo izglasanom statutu, u njoj će se nalaziti i 25 predstavnika navijača od ukupno 60 članova. Za sudjelovanje u izborima potrebno je biti član kluba, a Dinamo je 2. siječnja donio odluku da je članstvo isteklo onima koji su se učlanili 2023. godine. Takva odluka naišla je na bijes nekih članova.

Zagreb: Nogometaši Dinama odradili trening prije utakmice protiv Ballkanija

- Prema odredbama novog Statuta, članstvo svim članovima koji su se u klub učlanili 2023. godine, isteklo je 31. 12. 2023., budući da je članstvo vezano za kalendarsku godinu. Za obnovu članstva potrebno je uplatiti članarinu za 2024. godinu - objavio je Dinamo.

Bad Blue Boysi se oglasili na odluku

Nije trebalo dugo čekati na reakciju Bad Blue Boysa. Najvatreniji navijači Dinama krenuli su u akciju, na njihovom Telegram kanalu osvanula je poruka:

- Bad Blue Boysi od danas počinju s akcijom učlanjenja u klub koja će započeti u našem Fan Shopu. Prošle je godine masovno učlanjenje u klub rezultiralo time da za manje od dva mjeseca imamo prve članske izbore za dio Skupštine kluba i prirodni nastavak te priče je obnova članstva svih koji su sudjelovali u toj akciji ali i upisivanje novih članova. Malo po malo se stvara svijest među navijačima koja je njihova uloga i snaga, ali i odgovornost prema klubu. Pokazali smo svima da se može i ne mislimo stati s radom na omasovljavanju klupskog članstva i što je jednako važno - promjeni mentaliteta Dinamovaca! Ovo je naš klub, mi smo dio njega i prva i osnovna stvar za svakog navijača je redovno članstvo, neovisno o tome ima li netko uvjete izaći na ove ili sljedeće izbore. Kada smo prije desetak godina pokrenuli ovu priču, čvrsto smo odlučili da se više nećemo baviti samo posljedicama nego i uzrocima svih navijačkih borbi koje su pratile klub i grupu. Ništa nismo napravili ako brojke koje smo imali prošle godine i motivi s kojima smo došli do njih ostanu nešto što ne možemo nadmašiti. Neka broj članova kluba ove godine i broj onih koji izađu na izbore početkom ožujka budu jaka poruka za početak nove ere u povijesti kluba - objavio je BBB.

Reagirao i Tomislav Stojak

Dinamova odluka izazvala je reakciju i Tomislava Stojaka, glavnog tajnika Sportskog saveza Grada Zagreba.

Tomislav Stojak održao konferenciju za medije povodom liste za Gradsku skupštinu

- Mudrolijama iz Maksimirske 128 nikada kraja... GNK Dinamo Zagreb da li to znači da je Statut potvrđen od strane gradskog ureda i objavljen? Ako da, molim vas da to objavite javno, pa da konačno i mi članovi možemo pročitati pravi tekst Statuta, a ne da nagađamo koji je tekst i prijedlog ispravan i konačan!!

I objasnite meni kao dugogodišnjem članu kluba zašto ako sam uplatio/obnovio članarinu u 7. mjesecu 2023. i članstvo mi vrijedi do 7/2024. (kako piše na članskoj iskaznici) odjedanput više to nije tako?

Nadam se da imate razumno objašnjenje? I ne, nisu u pitanju novci za članstvo, već princip! Hvala na odgovoru! - objavio je Stojak na Facebooku.

Tablica HNL-a: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...