Obavijesti

Sport

Komentari 24

Dinamo je 'petardom' obranio naslov, Fintić je igrač turnira

Dinamo je 'petardom' obranio naslov, Fintić je igrač turnira
7

12 OD 13 Dinamo slavi novu titulu na Memorijalnom turniru Mladen Ramljak. 'Modri' su pobijedili Copenhagen 5-1 i osvojili 12. naslov na ovom izdanju turnira za juniore

VIDEO

Nakon što su izborili finale pobijedivši Cagliari 3-0 u zadnjoj utakmici skupine, skupini, Dinamovi juniori obranili su prošlogodišnji naslov na memorijalnom turniru Mladen Ramljak na Hitrec-Kacijanu. 

To je 12. titula Dinamovih mladih nada na ovom turniru od 13 održanih memorijala.

"Modri", koje je vodio Mario Cvitanović, u finalu su slavili protiv Copenhagena 5-1. Kapetan i plava desetka Matija Fintić proglašen je za igrača turnira.

Dinamo je do finala Ramljakovog Memorijala došao s dvije pobjede u skupini (4-1 protiv Olympiacosa i 3-0 protiv Cagliarija) i remijem (O-0 s Maccabijem). 

Copenhagen je do završnice turnira stigao također s dvije pobjede i remijem.

- Čestitam igračima i cijelom klubu na osvojenom trofeju. Ovo je bio jak turnir i ekipe su se pokazale kao jako dobre. Mislim da smo pokazali da imamo određenu kvalitetu, da se možemo nositi s njima i pred ovim su dečkima sad velika očekivanja. Ipak, treba još više raditi da bismo došli do toga što želimo - da postanu jednog dana igrači prve momčadi. Zahvalio bih svim ljudima u klubu koji su mi dali mogućnost da vodim ove sezone momčad i hvala svima koji su bili logistika. Jako sam sretan, a najviše zahvaljujem igračima koji su iznijeli najveći teret – rekao je trener Mario Cvitanović

Evo što kaže najbolji igrač turnira.

- Jako sam ponosan na svoju ekipu i posebno na ovaj osobni uspjeh i titulu najboljeg igrača. Zahvalio bih svima koji su bili na utakmicama i bodrili nas. Čestitam i stručnom stožeru koji nas je dobro posložio za ovogodišnji turnir. Presretan sam i ovo je odličan razlog za slavlje zbog truda i rada koji smo uložili ovih nekoliko dana - rekao je Matija Fintić.

GNK Dinamo - FC Copenhagen 5:1 

  • Dinamo: Šemper (78. Gujić) – Hudećek, Kalaica (78. Kulenović), Soldo, Sosa (78. Vujica) – Moro (72. Rašić), Slunjski, Fintić (51. Pasariček) – Lovren, Božić (55. Matić), Brekalo (76' Čabraja). Trener: Mario Cvitanović.
  • Copenhagen: Ibsen – Dige (41. Holse), Felix, Fraysse, Bay – Frimann (69. Kristoffersen), Frandsen (65. Racic), Aboubaquar (78. Hilmarsson) – Simonsen, Wind (41. Krogh), Gustavsen (41. Frederiksen) Trener: Morten Grahn
  • Strijelci: 1:0 Fintić (14.), 2:0 Brekalo (27.), 2:1 Krogh (55.), 3:1 Moro (61.), 4:1 Matić (73.), 5:1 Lovren (75.)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba