Obavijesti

Sport

Komentari 172

Dinamo je šokiran presudom; HNS: Nećemo je komentirati

Dinamo je šokiran presudom; HNS: Nećemo je komentirati
1

Sva rukovodeća tijela i zaposlenici GNK Dinamo nastavljaju raditi na još boljem i kvalitetnijem Dinamu, kažu iz kluba, a u udruzi "Dinamo to smo mi" kažu kako je presuda satisfakcija navijačima

VIDEO

Građanski nogometni klub Dinamo i udruga "Dinamo to smo mi" objavili su priopćenja povodom osuđujuće presude sadašnjim i bivšim djelatnicima "modrog" kluba Zdravka Mamića, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kriv je! Zdravku Mamiću šest godina i šest mjeseci zatvora
Kriv je! Zdravku Mamiću šest godina i šest mjeseci zatvora

Priopćenje GNK Dinamo:

Šokirani smo današnjom odlukom Županijskog suda u Osijeku kojom su nepravomoćnom presudom na zatvorske kazne osuđeni naši sadašnji i bivši djelatnici Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović.

Ogorčeni smo činjenicom da je sudsko vijeće podleglo pritiscima i donijelo presudu koja se ne temelji na provedenim dokazima i utvrđenom meritumu stvari, nego je očigledno posljedica materijalnih i procesnih pogrešaka, koji nisu zabilježeni u dosadašnjoj sudskoj praksi, pri čemu su od samog početka dionici ovog sudskog postupka bili izloženi medijskoj histeriji, u kojoj su prekršeni neki od osnovnih i temeljnih postulata vladavine prava – presumpcija nevinosti, prema kojoj je svatko nevin dok mu pravomoćnom sudskom presudom nije utvrđeno drugačije.

Čvrsto vjerujemo u nevinost naših kolega te im dajemo punu podršku u njihovoj daljnjoj pravosudnoj borbi. Nadamo se da će više sudske i pravosudne instance Republike Hrvatske pa i Europske unije u žalbenom postupku uvažiti argumente i nepobitne činjenice koje govore u prilog tome da ovo nije bilo pravično suđenje te da će biti  pravilno i zakonito uvaženi materijalni dokazi koji govore o tome da naši kolege nisu prekršile zakon.

Sva rukovodeća tijela i zaposlenici GNK DINAMO nastavljaju raditi na još boljem i kvalitetnijem Dinamu, koji će i u idućoj sezoni biti sportski uspješan i financijski stabilan.

Moj odgovor će biti oružje koje nije viđeno, ne bih im bio u koži
Moj odgovor će biti oružje koje nije viđeno, ne bih im bio u koži

Priopćenje udruge "Dinamo to smo mi":

Članovi Dinama okupljeni u Udrugu ‘Dinamo to smo mi’ današnju presudu na Županijskom sudu u Osijeku smatraju očekivanom i jedinom ispravnom kada je riječ o slučajevima teškog kriminala te isto očekujemo po drugim optužnicama i poznatim istragama prema kojima su okrivljenici izvukli najmanje 330 milijuna kuna iz GNK Dinamo. 

Presuda je važna kako bi navijači koji vole Dinamo imali temelja za potpunu satisfakciju, a to je povrat otuđene imovine kluba te inzistiramo na izborima u klubu kako bi oni koji ga vole bez interesa u budućnosti mogli spriječiti slične interesne i zločinačke skupine.  

- Po pravomoćnosti ove i budućih presuda tražit ćemo nadoknadu za obeštećenje kluba. Nažalost i danas u tijelima kluba sjede ljudi koji nisu spremni to učiniti te su također preuzeli teret današnje presude - kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić.

Članovi Udruge prije deset dana predali su izvršnom odboru kluba zahtjev za isključenje Zdravka i Zorana Mamića, te Damira Vrbanovića iz klupskog članstva sukladno Statutu kluba no do danas nisu dobili odgovor. Tražimo da to učine već danas te raskinu savjetnički ugovor s glavnim okrivljenikom.

- Ova presuda kao i druge koje slijede bitne su kako za Dinamo, tako za hrvatski nogomet, sport i društvo općenito kao ostavština i zalog za budućnost u kojem će djeca i mladi imati jednaku šansu neovisno o menadžerskim i drugim interesima i čiji idoli će se dokazivati na poštenom sportskom terenu - poručili su iz Udruge Dinamo to smo mi.

Hrvatski nogometni savez, čiji je Damir Vrbanović izvršni direktor, tek je kratko poručio:

Hrvatski nogometni savez neće komentirati nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku. Savez će ovaj pravosudni slučaj službeno komentirati po pravomoćnosti presude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu