Obavijesti

Sport

Komentari 52

Dinamo je triput prošao dalje kada je odigrao 1-1 kod kuće

Dinamo je triput prošao dalje kada je odigrao 1-1 kod kuće
2

Posljednjih godina Dinamo je često u prvoj utakmici kod kuće remizirao 1-1, a najveći je preokret napravio u Salzburgu kada je u samoj završnici izborio skupinu Lige prvaka

VIDEO

Nakon prvih 90 minuta Dinamo nije bliže četvrtom pretkolu Lige prvaka. Ferencvaroš je iz Zagreba odnio veliki remi s golom u gostima s kojim će, točno kada krene lopta s centra na Groupama areni, biti u posljednjem pretkolu.

No tek se ima odigrati drugih 90 minuta, a zanimljivo je pogledati kako su Zagrepčani prolazili kada su na Maksimiru odigrali 1-1 u. Povijest kaže da su triput prolazili dalje, a dvaput, nažalost, ispadali.

Taj rezultat prve domaće utakmice dosta se ponavljao proteklih godina, luksemburška Fola Esch 2015. šokirala je hrvatskog prvaka u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka, ali stvari su na svoje mjesto sjele u uzvratu kada je slavio s 3-0. Golove su zabili Rog i dva Pjaca.

Ispali od Skenderbeua i Atletica

Iste godine, u kasnijoj fazi, Dinamo se morao spašavati protiv Moldea u uzvratu, svirana su mu tada tri, sjećate se sigurno, kaznena udarca, dva su dinamovci realizirali i s 3-3 plasirali se u posljednje kvalifikacijsko pretkolo iako su morali strepjeti nakon 3-0 kada se činilo da za Norvežane nema povratka nakon što su pogodili Pjaca u 17., Ademi u 20. i Rog u 22.

Godinu kasnije najtežim se izazovom činilo gostovanje u trećem pretkolu protiv Red Bulla u Salzburgu. I bilo je tako dok Junior Fernandes u 87. minuti nije zabio za izjednačenje, a onda Soudani šokirao cijeli stadion odvevši svoju momčad u skupine Lige prvaka.

Godine 2017., pak, dogodilo se jedno od većih razočaranja u novijoj Dinamovoj povijesti kada je albanski Skenderbeu izbacio Modre u playoffu Europske lige. U uzvratu nisu poraženi, ali nisu uspjeli ni zabiti gol.

Mrežu nisu zatresli ni sada već davne 1997. godine u Kupu UEFA na Vicente Calderonu. Tada je Atletico Madrid slavio s 1-0.

Dinamovi uzvrati nakon 1-1 kod kuće:

1997. Atletico Madrid - Dinamo 1-0
2015. Fola Esch - Dinamo 0-3
2015. Molde - Dinamo 3-3
2016. Red Bull Salzburg - Dinamo 1-2
2017. Skenderbeu - Dinamo 0-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante