Obavijesti

Sport

Komentari 258

"Modri" izvukli švedski Malmö: Kvalitetni su, dobili su Rangers

"Modri" izvukli švedski Malmö: Kvalitetni su, dobili su Rangers
2

Dinamo je saznao protivnika u 4. pretkolu Lige prvaka. Bit će to švedski Malmö. Prva utakmica igra se 17. kolovoza na Maksimiru, a uzvratni ogled 23. kolovoza...

VIDEO

Švedski Malmö bit će posljednja prepreka Dinamu za ulazak u skupine Lige prvaka. "Modri" su na ždrijebu u Nyonu izvukli momčad koja je izbacila škotski Rangers. Nikica Jelavić zabio je Šveđanima u gostima, no Malmö je s 1-1 prošao dalje. Prvu su utakmicu iznenađujuće dobili u Škotskoj. U uzvratu im je remi bio dovoljan za prolaz.

- Nismo imali sreće. Šveđani su nas iznenadili. Bolja su momčad nego što smo mislili. Mogli smo čak izgubiti uvjerljivije. Naravno, moglo je završiti i remijem - rekao je Nikica Jelavić nakon utakmice koju su na Ibroxu gosti dobili rezultatom 1-0.

Dinamov trener Kruno Jurčić uoči ždrijeba nije htio ništa prognozirati jer, kako je rekao, kad poželi neki klub kuglice se "okrenu" protiv njega i ne ispadne dobro. Ovoga puta ždrijeb je odličan. No Malmö nije bez veze u 4. pretkolu.

Neozbiljno bi bilo u ovoj fazi reći da je Dinamo favorit, rekao je Jurčić

- Kvalitetni su. Gledao ih je Krznar igrom slučaja u utakmici protiv Rangersa, danas putuje opet na njihovu utakmicu da bi vidio kako igraju u gostima. U natjecateljskoj su formi, prvenstvo im je u punom jeku. U ovoj fazi natjecanja bilo bi neozbiljno reći da je Dinamo favorit - rekao je Kruno Jurčić i dodao:

- Nisam želio Viktoriju koju smo gledali na pripremama, kao ni belgijski Genk. A pričao sam i s Ivicom Vrdoljakom oko Wisle. Rekao mi je da Poljaci dosta ulažu u nogomet, dovode argentinska i brazilska pojačanja te da su jaki.

Dinamo je na ždrijebu u Nyonu bio postavljen za nositelja, zajedno s Kopenhagenom, BATE-om, Maccabi Haifom i APOEL-om. U 4. pretkolu također se igraju dvije utakmice, a onaj tko izgubi morat će se zadovoljiti utješnom nagradom - izravnim ulaskom u neku od skupina Europske lige. Prva utakmica igrat će se 16. ili 17. kolovoza na Maksimiru, a uzvrat 23. ili 24. istog mjeseca u Švedskoj.

Prvi koeficijenti: 1.75 na Dinamo

Kladionica Unibet prva je postavila koeficijente na pobjedu Dinama, odnosno Malmöa u prvoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka na Maksimiru. Tako su na pobjedu "modrih" stavili koeficijent 1.75, dok je na pobjedu švedske momčadi koeficijent 4.25.

Malmöu na Maksimiru ne igra najbolji igrač zbog crvenog kartona

Švedski klub u 2. pretkolu Lige prvaka tukao je Torshavn (2-0, 1-1), a u trećem škotski Rangers (1-0, 1-1). Nikica Jelavić zabio je gol, no to nije bilo dovoljno da Škoti prođu dalje. Njihov najbolji igrač je lijevi bočni, Brazilac Ricardinhno koji prema transfermaktu vrijedi dva milijuna eura. No on neće moći igrati prvu utakmicu na Maksimiru zbog crvenog kartona (dva žuta) koji je dobio na uzvratnoj utakmici s Rangersima. Malmö vrijedi 18 milijuna eura, dva i pol puta manje od Dinama (46 milijuna). Klub je osnovan 1910. godine. Švedsko prvenstvo osvajali su 19 puta, a 14 puta su bili drugi. Lani su osvojili titulu s dva boda prednosti pred Helsingborgsom. U tekućem prvenstvu nalaze se na 9. mjestu, čak 15 bodova iza vodećeg Elfsborga uz tri utakmice manje.

Igrali finale Lige prvaka prije 32 godine

Zlatnim slovima u povijest švedske momčadi upisana je 1979. godina i finale Lige prvaka koji su izgubili od Nottingham Forresta.

Šveđani igraju na stadionu Swedbank kiji prima 24.000 ljudi

Treneru Rikardu Norlingu ova je sezona premijerna u europskim utakmicama. Svoju talentiranu mladu momčad, koja je u posljednjih 13 godina tek četiti puta igrala u europskim natjecanjima želi dovesti u skupine Lige prvaka. Malmö igra na stadionu Swedbank koji prima 24 tisuće gledatelja

Hajduk izbacio Malmö u dva navrata

U 2. pretkolu Kupa Uefa Hajduk je bio bolji od Malmöa i prošao dalje. Splićani su slavili u gostima 2-1, a na Poljudu je bilo 1.1. I godinu radnije Hajduk je izbacio Šveđane i to s ukupnih 5-3.

Ždrijeb 4. pretkola Lige prvaka:

Wisla - APOEL

Maccabi - Genk

DINAMO - Malmö

Kopenhagen - Plzen

BATE - Sturm


Odense - Villarreal

Twente - Benfica

Arsenal - Udinese

Bayern - Zürich

Lyon - Rubin

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 258
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom