Obavijesti

Sport

Komentari 69

Brezovec u Dinamu četiri i pol godine: 'Napokon je gotovo'

Brezovec u Dinamu četiri i pol godine: 'Napokon je gotovo'
1

Varaždinski kapetan Josip Brezovec (24) potpisao je ugovor s Dinamom. Mladog veznjaka hvalio je i Dinamov trener Halilhodžić. Brezovec je potpisao na 4,5 godine

Drago mi je da je sve gotovo. U  Varaždinu odrađujem još posljednja dva kola, a nakon toga ću se priključiti Dinamu na prozivci za proljetni dio prvenstva, rekao je kapetan Varaždina, 24-godišnji Josip Brezovec.

Dinamo je sve dogovorio s veznjakom Varaždina koji bi u "modrom" dresu trebao provesti četiri i pol godine. Dinamo će Varaždinu platiti oko 300.000 eura.

Za Varaždin ću odigrati još dva kola, a onda odlazim u Dinamo, potvrdio je Brezovec

- Svjesno smo izgubili kapetana da bismo spasili ostale. Žrtvovao sam jednog igrača da bih spasio ostalih 30 - rekao je trener Varaždina Samir Toplak.

Nogometaši Varaždina posljednju su plaću dobili u studenom 2009. godine. I sam Brezovec nekoliko puta je izjavio da bi htio otići kako bi njegovi suigrači dobili plaću.

-  Zbog toga sam najsretniji. Drago mi je da će dečki konačno dobiti plaću - rekao je Brezovec i dodao:

Dečki će napokon dobiti plaću zahvaljujući mom transferu, kaže kapetan

- Želim se nametnuti u Dinamu, ne bojim se konkurencije.

Mladog Brezovca hvalio je i Dinamov trener koji je gledao utakmicu Rijeke i Varaždina na Kantridi.

- Vidi se da je dobar, mobilan. Ima sjajan pregled igre, ponaša se kao kapetan, a posebno sam primjetio njegov izvanredan šut s 20, 25 metara - rekao je Vaha.

Brezovca se spominjalo i u kontekstu borbe Igora Štimca i Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a. Navodno je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić dogovorio suradnju s Varaždincima, a zauzvrat bi oni stali na stranu Vlatka Markovića. Brezovec igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a nedavno se u utrku za njega uključio i Hajduk. No prekasno...