Obavijesti

Sport

Komentari 114

Dinamo lovi novu Ligu prvaka! Malmö nam mora biti lekcija...

Dinamo lovi novu Ligu prvaka! Malmö nam mora biti lekcija...
1

Nogometaši Dinama s početkom u 20.45 u Ljudskom vrtu igraju posljednjih 90 minuta na putu do Lige prvaka. Prolaz protiv Maribora nosi 70 milijuna kuna

VIDEO

Nadam se dobroj utakmici nakon koje će nam Maribor stisnuti ruku i poželjeti da budemo bolji u Ligi prvaka nego prošle sezone, a mi ćemo njima da budu bolji u Europskoj ligi, najavio je Ante Čačić još jednu 'povijesnu' utakmicu Dinama na putu do Lige prvaka.

Pozlatile se 'modrom' strategu riječi jer nakon suše od 12 godina, Dinamo ima izglednu priliku drugu godinu zaredom plasirati se u elitno nogometno natjecanje.

Čačić je, kao što je bio kroz cijele kvalifikacije, i dalje pun optimizma koji mu daje 2-1 pobjeda iz prve utakmice na Maksimiru. Prikazanom igrom 'modri' su mogu slaviti i uvjerljivije, no nesretni autogol Badelja zakomplicirao je situaciju pred večerašnji uzvrat u Ljudskom vrtu (20.45).

No u rukama zagrebačke momčadi i dalje je pozitivan rezultat, Čačić neće previše mjenjati momčad, no olaka samouvjerenost može biti i dvosjekli mač prisjetimo li se scenarija od prije godinu dana.

Tada je Dinamo predvođen Krunom Jurčićem u uzvrat donio i uvjerljiviji rezultatom svladavši Malmö na Maksimiru 4-1, a u Švedskoj je Kelava u zadnjim minutama morao spašavati 'živu glavu' i siguran prolaz. Srećom prošli su s porazom 0-2, no takav scenarij za iskusnu Čačićevu momčad ne bi se smio ponoviti.

- Nema straha, prolazimo. Pa Maribor nije u Maksimiru zabio ni gola.

Maribor je u ekspresnom roku rasprodao svih 12 400 mjesta, a sportski direktor Zlatko Zahovič najavio je paklenu atmosferu.

- Dinamo u Mariboru čeka pravi pakao. Prednost je na našoj strani, imamo recept za njih - pokušao je Zahovič zastrašiti 'modre'.

No ključni 'modri' Sammir ne strahuje od takvog ambijenta, naprotiv:

- Ma Dinamo je igrao i pred više gledatelja, pa nije imalo nekog utjecaja. Osobno, obožavam igrati u takvim uvjetima. Neka navijaju, bit ću posebno napaljen.

Dinamo samouvjeren ulazi u posljednjih 90 minuta, a kako i ne bi. Ako ih već ne 'nabrijava' novo igranje u Ligi prvaka, tu je Zdravko Mamić koji sprema dodatne premije za prolazak. Svaki igrač će dobiti 35.000 eura, a sam plasman nosi velikih 70 milijuna kuna.

Čačić odradio posljednji trening i odredio sastav

Trener Ante Čačić u 10 sati je odradio posljednji trening uoči večerašnje utakmice. Taj trening otklonio mu je sitne dvojbe koje je imao. Koga izostaviti iz terceta Leko, Ademi, Ibanez. I odlučio se za zamjenika kapetana.

Jedanaest igrača koji će večeras istrčati na Ljudskom vrtu, u nadi da će i drugu godinu zaredom izboriti Ligu prvaka su:

Kelava - Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić - Ademi, Badelj - Ibanez, Sammir, Rukavina - Bećiraj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta