Obavijesti

Sport

Komentari 28

Dinamo mirno protiv Domžala: Dva gola Jurića, eurogol Tolića i 'blitzkrieg' u samo pet minuta...

Dinamo mirno protiv Domžala: Dva gola Jurića, eurogol Tolića i 'blitzkrieg' u samo pet minuta...
4

Željko Kopić ovoga puta može biti puno zadovoljniji igračima koji su zaigrali u drugom poluvremenu, očito kako se nogometaši iz drugog plana ne mira statusom pričuva na proljeće...

VIDEO

Dinamo je u trećoj pripremnoj utakmici u Rovinju s 3-0 svladao Domžale. Zagrepčani su odigrali prilično skromno prvo poluvrijeme, ali onda u sjajnom drugom poluvremenu bez ikakvih problema, na krilima Denija Jurića i Marka Tolića, slomili Slovence. Deni Jurić zabio je dvaput, Marko Tolić jednom, sve u periodu između 57. i 62. minute.

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

Istina, "modri" su i u prvom dijelu mogli do vodstva, najbliži tome bio je Ivanušec koji je u 37. minuti nakon dobrog dodavanja Theophilea pogodio gredu. No, osim toga najopasniji pokušaj Dinama u prvom dijelu bio je udarac Oršića direktno iz kornera.

Domžale su se u tom periodu uglavnom bazirale na čuvanje vlastitoga gola, jednom je Markuš "zagrijao" Livakovića, a jednom Klemenčič bezopasno tukao pored gola. Puno bolji, rastrčaniji, pa i življi Dinamo gledali smo u nastavku kada je Željko Kopić ubacio drugih 11 igrača. Tu su "modri" djelovali moćno i dopadljivo, kako i dolikuje hrvatskom prvaku.

Zagrepčani su poveli u 57. minuti, Baturina je povukao loptu pa snažno šutirao s 20-ak metara, vratar Mihelak je lijepom paradom obranio njegov pokušaj, a odbijanac je s desetak metara lijevom nogom u mrežu pospremio Jurić. Dinamo je povisio samo pet minuta kasnije, Tolić je ukrao loptu Slovencima, "lažnjakom" prevario Pišeka i mirno pogodio za 2-0.

Nisu dinamovci tu stali, već su i dalje išli "punim gasom", pa u samo pet minuta stigli i do trećeg pogotka. Sada je Deni Jurić pobjegao obrani Domžala, izašao sam na suparničkog vratara i osigurao Dinamu treću pobjedu na rovinjskim pripremama.

Strijelci: 1-0 - Jurić (57), 2-0 - Tolić (60), 3-0 - Jurić (62).
Dinamo (3-4-1-2): Livaković - Theophile, Šutalo, Franjić - Špikić, Ademi, Mišić, Bočkaj - Ivanušec - Andrić, Oršić (još su igrali: Zagorac - Ristovski, Lauritsen, Dilaver - Moharrami, Gojak, Bulat, Štefulj - Baturina - Tolić, Jurić).
Domžale: Mihelak, Klemenčič, Šoštarič Karič, Markuš, Strajnar, Ilenič, Ja. Pišek, Jakupović, Ibričić, Jurilj, Vuk (još su igrali: Tešanović, Žinič, Jovičević, Hodžić, Podlogar, Djačman, Martinović, Gorenc Stanković, Perc, Jo. Pišek, Husmani). 

- Bila je to jako dobra utakmica, pogotovo smo mi bili dobri u drugom poluvremenu. Bili smo opasni, držali posjed, imali tu defanzivnu stabilnost zbog kojih smo mi ofenzivci imali više prostora prema naprijed. Zabili smo tri gola, zasluženo slavili. Moj gol? Imao sam sreću, lopta je došla do mene, a volim te situacije, napadati 'jedan na jedan' iz polukontre - poručio je Marko Tolić za HNTV, pa dodao:

- Jako sam zadovoljan odrađenim na pripremama, sve smo dobro odradili, iza nas je jako puno kilometara i teških treninga koji će nam biti bitni za ostatak sezone. Također, opet smo vidjeli kako imamo jako širok roster, a to bi moglo biti presudno na proljeće.

A opet je zadovoljan bio i Željko Kopić.

- Zadovoljan sam, ali bio je primjetan mentalni i fizički umor, iza nas je puno treninga, ovo nam je bila već treća utakmica. Bilo je dobrih stvari, a one malo manje dobre - razumijem. Sutra ćemo se odmoriti, pa odraditi treninge u petak i subotu, a onda se vraćamo u Zagreb - kaže Željko Kopić, pa dodaje:

- Svi su igrali po 45 minuta, želim svim igračima dati što više minuta, a srećom nemamo nikakvih ozbiljnijih ozljeda. Malo smo zarotirali momčad, a u konačnici ću nakon nedjelje i zagrebačke utakmice sa Sturmom podvući crtu i analizirati pripreme.

Kakvo je stanje s transferima? Sve nam djeluje nekako premirno...

- Haha, nemate što za pisati? Kad je Dinamo u pitanju, u svakom se trenutku može dogoditi neki ulazni transfer, tako i izlazni, iako smo već rekli da stožerni igrači nisu na prodaju. No, prijelazni rok tek počinje, vidjet ćemo što će biti do kraja - završio je Kopić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve