Obavijesti

Sport

Komentari 541

Badava Kruni igrač više, Bijeli su mogli slaviti i s desetoricom

Badava Kruni igrač više, Bijeli su mogli slaviti i s desetoricom
26

Hajduk i Dinamo na Poljudu su odigrali 1-1 u 7. kolu HNL-a. Poveo je Hajduk golom Srđana Andrića u 45. minuti. Dinamo zabija preko Luisa Ibaneza pet minuta kasnije

VIDEO

Hajduk mi je važniji od Reala, rekao je uoči najvećeg hrvatskog derbija trener "modrih" Krunoslav Jurčić.

Možda je imao plan pokazati skautima Reala da se zaista ničega ne moraju bojati na Maksimiru jer Dinamo kakav smo vidjeli na Poljudu nije ni blijeda kopija onog Dinama koji je izborio Ligu prvaka. Loša je to predstava "modrih" bila jer imali su igrača više od 20. minute, no u šanse su počeli dolaziti tek nakon 75. minute. Završilo je 1-1, Dinamo je ostao na pet bodova više od Hajduka i sad se može okrenuti Realu.

No pustimo Mourinha i okrenimo se Jurčiću. Izmijenio je formaciju Kruno, postavio Rukavinu od početka na desni bok, a u napadu samog ostavio Beqiraja. To se pokazalo kao potpuni promašaj. Rukavina je bio van igre, nije ga se vidjelo, uostalom, kao ni većinu Dinamovih igrača. Veliku im je uslugu napravio Brkljača koji je zbog dva glupa starta zaradio dva žuta kartona i automatski crveni. Ivan Bebek sudio je bez pogreške.

Torcida svake godine radi isto, nitko ništa ne poduzima

Hajduk je poveo u 45. minuti nakon kornera. Sjajno se snašao Andrić i doveo Splićane u vodstvo. No onda na scenu nastupa Torcida. Bakljada i prekid utakmice. Deset minuta prije tog gola, isti scenarij. Sudac Bebek pokazuje da će se igrati pet minuta nadoknade. I kao kazna Torcidi dolazi gol Luisa Ibaneza u petoj minuti nadoknade. Badelj mu je dodao, Beqiraj malo dotaknuo loptu, a Ibanez iz sve snage zabio.

Od prve minute na terenu je bio Josip Šimunić kojeg Torcida nije štedjela.

- Ne bojim se. Ako me baš netko napadne, mogu se ja i braniti. Samo želim igrati nogomet - rekao je "modri" stoper uoči utakmice.

I odigrao je vrlo dobro u paru s Tonelom. U drugom dijelu "modri" su sve više počeli kombinirati i konačno je barem malo dolazio na vidjelo igrač više kojeg imaju od 20. minute utakmice. Kruno je uveo Šituma, pomaknuo Rukavinu naprijed, no večeras nije bio Rukijev dan. Hajduk je igrao po receptu "napad je najbolja obrana". Imali su Splićani nekoliko dobrih šansi, a ne smijemo zaboraviti ni stativu koju je pogodio mladi Mateo Kovačić kojeg je Jurčić u međuvremenu uveo u igru. 

Hajduk se u posljednjim minutama junački branio. Svi igrači bili su iza lopte i ostalo je 1-1. Dinamo nije uspio prekinuti crni niz gostovanja na Poljudu. "Modri" ne znaju za pobjedu u Splitu od 2007. godine.

Bad Blue Boysi upali na teren, smirila ih policija

Nije ih bilo 13 mjeseci, navijači Dinama vratili su se nakon prekida bojkota. Zdušno su bodrili svoje igrače, čulo ih se na prepunom Poljudu, ali nije moglo bez problema. Nakon što je završila utakmica, Boysi su probili vrata i ušli na teren. No brza reakcija policije spriječila je daljnje incidente.

Kad se sve smirilo Torcida je duhovito odgovorila skandiranjem: "Vratite nam vrata".

Subašić pljunuo Rukavinu?

Rukavina je visoko podigao nogu dok je lopta bila u Subašićevim rukama. Hajdukov golman nešto je dobacio Rukavini, ovaj mu je odgovorio, a uslijedila je nekulturna reakcija Subašića. Barem je tako izgledalo. Pljunuo je Rukavinu koji se okrenuo prema sucu i rekao: "Pa pljunuo me". No Bebek to nije vidio. Kasnije nakon utakmice obojica su demantirala da se išta dogodilo.

Sve počelo spektakularnom koreografijom

"Kontra mraka, kontra sili" ogroman je transparent koji je Torcida izvjesila uoči derbija. Uz to su i s vrha stadiona bacili 500 kilograma latica. Ambijent na Poljudu pred 35.000 ljudi bio je uistinu spektakularan. Samo da nije onih bakljada...

HNL, 7. kolo: 

Hajduk - Dinamo 1-1 (Andrić 45 / Ibanez 45+5)

Kako su igrali:

Hajduk: Subašić - Maloča, Miličević, Andrić, Lima - Tomasov, Luštica, Brkljača, An. Sharbini - Ah. Sharbin, Vuković

Dinamo: Kelava - Vida, Tonel, Šimunić, Cufre - Badelj, Leko - Rukavina, Sammir, Ibanez - Beqiraj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 541
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače