Sport

Komentari 132

Dinamo na Cipru igra za 3,5 mil. eura, ali i Europu sve do zime...

Dinamo na Cipru igra za 3,5 mil. eura, ali i Europu sve do zime...

Prođu li “modri” Omoniju, osigurat će (minimalno) nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige. Naravno, ambicije hrvatskog prvaka mnogo su veće, u Maksimiru opet sanjaju Ligu prvaka...

Vrućine na Cipru? Ma oko toga previše se piše, svaki profesionalni sportaš je sposoban za 90 minuta, pa tako i naši igrači. OK, možda će biti malo teže, ali vrućine neće biti presudan faktor u ovom dvoboju, jasan je Damir Krznar.

Danima se, uoči gostovanja Dinama u Nikoziji, piše o nesnosnim vrućinama. Istina, Zagrepčane će na Cipru dočekati 36-38 stupnjeva Celzijusa, ali i kvalitetno inferiorniji suparnik. A to je najbitnije. Damir Krznar na jugu Europe neće imati na raspolaganju nekoliko važnih pojedinaca (Ademi, Moharrami, Tolić, Štefulj...), ali “modri znaju što ih danas čeka...

Dapače, Dinamo danas igra za - Europu do zime. Prođu li “modri” Omoniju, osigurat će (minimalno) nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige. Naravno, ambicije hrvatskog prvaka mnogo su veće, u Maksimiru se nadaju Ligi prvaka ili Europskoj ligi. No, prolazom protiv Omonije, Dinamo će si osigurati još barem 3,48 milijuna eura.

Lijepa svota, zar ne? U maksimirsku blagajnu sletjet će 480 tisuća eura za prolaz Ciprana, a dodatna tri milijuna eura “modri” bi dobili plasmanom u grupnu fazu Konferencijske ligu. A to je tek neznatno manje (3,6 milijuna eura) koliko svaki klub dobije za plasman u Europsku ligu.

Dinamo i Omonoia sastali se 2. pretkolu Lige prvaka

- U dvoboj ulazimo s lijepom prednošću, ali naša utakmica još traje. U nju ulazimo ozbiljno i studiozno, ne očekujem laganu utakmicu, ali znam da imamo snage i mogućnosti u Nikoziji uspješno završiti posao - poručuje Krznar.

No, i statistika pokazuje kako Zagrepčane na Cipru ne očekuje “laganica”. Nipošto. Omonia na europskoj sceni kao domaćin nije poražena čak 31 godinu?! OK, u tom su periodu odigrali samo osam europskih dvoboja, ali u Nikoziji nisu slavili Crvena zvezda (u dva navrata), Olympiacos, Salzburg, Wisla Krakow...

Dinamo će istrčati u najjačem, “europskom sastavu”, na terenu će se od prve minute naći: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile, Moubandje - Jakić - Ivanušec, Majer, Mišić, Oršić - Petković.