Obavijesti

Sport

Komentari 45

Dinamo na hajdukovce! Srna, Palaversa i Pašalić, gotovi ste

Dinamo na hajdukovce! Srna, Palaversa i Pašalić, gotovi ste
1

Cityjev Ante Palaversa nikad nije pobijedio Dinamo, Pašalić u Atalanti nema Caniggiu kao suigrača, a Darijo Srna više ne igra. Najviše je odahnula Crvena zvezda. Jer nije dobila Dinamo

VIDEO

E, da smo mogli birati, valjda ne bismo izabrali ovakvu skupinu. Dinamo ide na hajdukovce, a s njima im itekako ide. U Manchester Cityju je Ante Palaversa, koji nikad u karijeri u HNL-u nije dobio Dinamo. Dobro, Guardiola ga je poslao u Belgiju na posudbu.

Pa će morati birati između De Bruyna, Gundogana, Fernandinha, a to sigurno znači dodatne brige. Uostalom, znamo tko je glavni u Manchesteru, to je United. A ako je Dinamo s njima 1999. odigrao 0-0 na Old Traffordu, zašto ne bi pobijedio slabiji City?

 
Srnin gol, Bobanov slobodnjak i suze nakon Caniggijine glume
Srnin gol, Bobanov slobodnjak i suze nakon Caniggijine glume

U Atalanti je Mario Pašalić. Ali, ajmo, ozbiljno, tko je Atalanta? Ne igraju na svom stadionu, znači nisu domaćini. Nikad nisu bili prvaci Europe, nemaju neku školu nogometa. A i Dinamovi dužnici su. Prvo veliko gostovanje BBB-a bilo je upravo u Bergamu, u listopadu 1990. Bad Blue Boysi su upoznali Europu, ali i Europa njih. Nakon prve utakmice u Bergamu, koja je završila 0-0, u Maksmiru je Dinamo poveo golom Zvonimira Bobana iz slobodnjaka. A potom je na scenu stupio Claudio Caniggia. 

- Odglumio sam penal u Maksimiru - priznao je u hrvatskim medijima Caniggia 2005. 

Pokretanje videa...

08:54

Čuli ste za Caniggiu, Argentinca koji je rekao "Ako je kokain droga, ja sam narkoman". E, pa vrijeme je za naplatu dugova. Sada, hvala Bogu, postoji VAR, više nema glume, pa nema ni straha od penala. Bojali smo se Juventusa i Napolija. Atalanta? Dajte, budite ozbiljni...

I tko je treći? Eh da, Šahtar. Darijo Srna. Jedan od najboljih i najvećih igrača Hrvatske, no, danas više nije u kopačkama. Kao direktor teško može zabiti slobodnjak, kao što ga je smjestio Dinamu 2008. u 3. minuti. Uostalom, niti oni, koliko znamo, ne igraju na domaćem terenu. Ako ćemo se bojati Šahtara, onda bolje da nismo ni išli u Ligu prvaka. Dajte, dečki, kakav Šahtar....

Bjelica: Atalantu sam i htio, a borit ćemo se za drugo mjesto
Bjelica: Atalantu sam i htio, a borit ćemo se za drugo mjesto



Tako bi, otprilike, iz perspektive nezaliječenog navijača Dinama - a kad su hrvatski klubovi u Europi u pitanju, rijetko se kod nas susretnu navijač i objektivni promatrač - izgledala skupina C. 

Naravno, sve je ovo bila šala, ako ćemo ozbiljno, skupina je dobra. Šahtar i Atalanta sigurno su momčadi s kojima Dinamo može igrati. Iz prvog bubnja Dinamo je dobio najatraktivniju i vjerojatnu najbolju momčad svijeta, iz drugog najslabiju momčad. Iz četvrtog? Eh, tu smo mogli imati i malo više sreće, pa da je došla, recimo, Zvezda, Slavija ili Genk. Nažalost, nisu. Došla je Atalanta, momčad koja je ove godine u Serie A zabila najviše golova. 

Na kraju, najviše je odahnula Crvena zvezda. Nisu dobili Dinamo. Iskreno, željeli smo taj dvoboj da vidimo tko je najbolja momčad u ovom dijelu Europe. Bahatost Zvezdinih čelnika sigurno bi došla na naplatu. Ali dobro, bit će vremena...

To je Liga prvaka, tu nema slabih. I kad netko bira između između Lige prvaka i Europske lige, zastanite na trenutak i razmislite. Biste li radije da Dinamo igra protiv Manchester Cityja ili, recimo, Dudelanga ili noveškog Moldea?

Ma kakav Dudelange, kakav Molde! Dajte Manchester City! Spavaš li mirno, Guardiola?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani