Obavijesti

Sport

Komentari 24

Tragičar Sammir: Zicer i penal raspršili su "modre" snove

Tragičar Sammir: Zicer i penal raspršili su "modre" snove
10

Dinamo je u 3. kolu Europske lige na Maksimiru odigrao 0-0 protiv belgijskog Club Bruggea. Sammir je u 2. minuti fulao zicer, a u drugom poluvremenu i penal....

VIDEO

Igrala se druga minuta, Sammir je bio na šest metara, mogao je pitati golmana gdje će pucati, no promašio je. A u 78. titulu tragičara utakmice Sammir je samo potvrdio. Iznudio je penal, ali lopta je završila u stativi. Ziceri koji su obilježili utakmicu 3. kola Europske lige između Dinama i Club Bruggea na Maksimiru. Zicer zbog kojih Dinamo možda ostane bez sna o europskom proljeću.
A Dinamo je počeo dobro, hrabro... Stisli su Belgijce, no vrlo brzo su se igrači Club Bruggea sabrali i počeli s opasnim kontrama. Da je bilo više koncentracije Kelava je mogao nekoliko puta po loptu u mrežu. Dinamov vezni red nije izgledao dobro u prvih 45 minuta, izgubili su trkačku bitku s Belgijcima i to se vidjelo pri svakoj brzoj reorganizaciji bellgijskog sastava iz obrane u napad. Morales je zaključio prvih 45 minuta sjajnim slobodnjakom.
U drugi dio Dinamo je ušao koncentriranije. Nisu toliko ispadali u veznom redu pa nije ni bilo kontri Belgijaca. No isto tako, nije bilo ni pravih šansi pa su se pola sata prije kraja utakmice mogli čuti prvi zvižduci s maksimirskih tribina. I onda je stigao taj penal. Nevjerojatno. Dinamo se nije oporavio nakon tog promašaja Sammira i ostalo je 0-0.

EUROPSKA LIGA, 3. KOLO: 

Dinamo - Club Brugge - 0-0

VILLAREAL NA PRVOM MJESTU

Španjolska momčad pobijedila je PAOK golom Marca Rubena u 38. minuti utakmice. Villareal je tako "uknjižio" tri boda i nakon 3. kola Europske lige ima šest bodova i na prvom je mjestu u skupini D.

LIVE:

DINAMO: Kelava – Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre – Chago, Ademi, Badelj, Sammir, Morales – Rukavina 

1' Počela je utakmica na Maksimiru. Iako bojkot Bad Blue Boysa i dalje traje, "modre" je na Maksimir došlo pogledati preko 20.000 ljudi.

2' Kakva prilika za Dinamo! Na Moralesovu povratnu loptu Sammir je bio sam na šest metara, no golman Bruggea fenomenalno je reagirao i obranio zicer.

5' Sjajno je počeo Dinamo. Vrsaljko je probio desnu stranu, srušen je na ulazu u 16 metara. Iz slobodnjaka nije bilo prijetnje za Belgijce.

9' Uzvraćaju Belgijci, ali dobro je obranio Kelava. U nastavku akcije pokušao je Rukavina, no u blok. Igra se napadački s obje strane.

17' Pokazali su igrači Club Bruggea s nekoliko brzih kontri da nisu baš bauk. Kelava je loše reagirao u jednom duelu, no pogreška Dinamovog golmana nije stajala "modre" gola.

24' Brza transformacija iz obrane u napad i Belgijci su stigli pred Kelavu. Ponovno je Dinamov golman odlično reagirao i obranio taj udarac. Nakon početnog pritiska Dinama, Club Brugge je uspostavio ravnotežu

30' Ponovno kontra Club Bruggea. Išli su 3 na 2, no na sreću za "modre", nisu bili koncentrirani.

35' Geraerts je pokušao udarcem izvana, no lopta prolazi kraj gola. Akciju prije toga svoj je udarac iskušao i Chago, ali s istim završetkom.

45+1 Slobodnjak za Dinamo na 25 metara izborio je Sammir. Izveo je Morales, no malo kraj gola. Gotovo je prvo poluvrijeme.

Dinamo je bolje počeo i bolje završio. Zicer Sammira u 2. minuti i sjajan slobodnjak Moralesa u 45., no na odmor se otišlo s 0-0. Nakon početnog pritiska Belgijci su se oporavili i počeli igrati bolje. Zaprijetili su preko nekoliko kontri i samo sreća sačuvala je "modre" da ne prime gol. Problem je u Dinamovom veznom redu koji trkački nije dobro parirao veznjacima Club Bruggea u prvih 45 minuta.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

50' Rukavina je pobjegao belgijskoj obrani, no stao je i prilika za Dinamo je propala. 

58' Prvi zvižduci na Maksimiru. Publika nije zadovoljna, Dinamo više ne napada, nema opasnih kontri Belgijaca, no nema niti šansi za "modre".

63' Rukavina je pobjegao svom čuvaru, no nije ima snage za bolju završnicu. Prije toga Perišić je pucao točno u Kelavu.

67' Sammir je sada sjajno proigrao Cufrea čiji udarac iz prve odlazi kraj gola.

76' PENAL ZA DINAMO Sudac je dosudio penal nakon što je golman Club Bruggea srušio Sammira. Brazilac je stavio loptu na bijelu toču i - pogodio stativu!

89' Dinamo izgleda izgubljeno nakon promašenog penala. ne uspjevaju posložiti redove.

90' Tomečak je mogao postati junak, no iz blizine iskosa je promašio. Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

90+3' Gotova je utakmica u Maksimiru! Ostalo je 0-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...