Obavijesti

Sport

Komentari 341

Dinamo rutinski odradio posao u Koprivnici: Oršić za tri boda

Dinamo rutinski odradio posao u Koprivnici: Oršić za tri boda
4

U posljednjem kolu uoči reprezentativne stanke, Dinamo je slavio na gostovanju kod Slaven Belupa s 1-0 golom fantastičnog Mislava Oršića iz 20. minute

U pretposljednjoj utakmici 28. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Koprivnici svladao Slaven Belupo s minimalnih 1-0 (1-0). 

Gosti su do pobjedničkog pogotka stigli u 20. minuti, a strijelac je bio Mislav Oršić. Pobjeda je Zagrepčanima privremeno donijela tri boda prednosti u odnosu na Osijek koji će od 17.05 sati gostovati u Šibeniku. 

Kopiću, plati mu večeru! Oršić spasio Dinamo, Petko dodavao no napadači su za drugu ligu
Kopiću, plati mu večeru! Oršić spasio Dinamo, Petko dodavao no napadači su za drugu ligu

Dvoboj u Koprivnici protekao je u Dinamovoj nadmoći koja nije bila materijalizirana velikim brojem prilika, iako se mreža Slaven Belupa zatresla već u 9. minuti.

Slaven Belupo i Dinamo igraju 28. kolo Prve HNL

Lijepu akciju odigrali su Bruno Petković i Komnen Andrić, razmijenili dodavanja nakon čega je Petković svladao domaćeg vratara Ivana Suška, ali je na intervenciju VAR-a pogodak poništen. Naime, u začetku akcije Mislav Oršić je primio loptu u nedopuštenom položaju.

Dinamo je drugi put zatresao mrežu u 20. minuti. Petković je dugom loptom prebacio domaću obranu i izbacio Mislava Oršića "oči u oči" s vratarom Suškom. Oršić ga je vagao i na kraju poslao loptu u mrežu pokraj njegove lijeve noge. U trenutku kad je pogodak postignut, pomoćni sudac je podigao zastavicu čime je dao do znanja da je Oršić bio u zaleđu. No, ako VAR nije donio ništa dobroga Dinamu u 9. minuti, u momčadi hrvatskog prvaka su sigurno bili zahvalni što je tehnologija u uporabi, jer je poništila odluku pomoćnika Marija Zebeca i pokazala da je Oršić ovoga puta bio u dozvoljenom položaju te je njegov deseti prvenstveni pogodak u ovoj sezoni priznat.

Slaven Belupo i Dinamo igraju 28. kolo Prve HNL

Do kraja prvog poluvremena još je jednom Petković bio u ulozi asistenta, kad je u 36. minuti uputio upotrebljivu loptu Komnenu Andriću, ali ju Dinamov napadač nije uspio zaustaviti pa je dobra prilika propala.

Momčad Zorana Zekića u prvom poluvremenu nije uputila nijedan udarac prema golu i to je podatak koji najbolje oslikava igru Slaven Belupa. Koprivničani su na prvi udarac prema Livakoviću čekali do 55. minute. Kolumbijac Hansel Zapata je dobio dobru loptu i oslobodio si prostor za udarac u kaznenom prostoru. No, njegov pokušaj lijevom nogom nije bio precizan pa nije bilo potrebe za intervencijom Dinamovog vratara.

VIDEO Kako je Hajduk potopio 'lokose': Kalinićev majstorski lob, Krovinović rasparao mrežu!
VIDEO Kako je Hajduk potopio 'lokose': Kalinićev majstorski lob, Krovinović rasparao mrežu!

U drugom poluvremenu ni Dinamo nije uspio opasnije zaprijetiti. Najopasnija je bila situacija iz 53. minute kad je Oršić imao slobodan udarac sa 20-ak metara, a loptu je poslao pokraj vratnice.

Konačna statistika je pokazala šest udaraca Dinama, tri unutar okvira, od kojih je jedan završio u mreži, dok su domaćini imali četiri udarca u drugom poluvremenu, ali nijedan nije bio precizan.

Utakmicu na koprivničkom stadionu Ivan Kušek Apaš pratilo je oko 3000 gledatelja, a sudio je Mario Zebec iz Cestice.

'Nemam komentara. Mi smo dva sata ranije otišli na pauzu'
'Nemam komentara. Mi smo dva sata ranije otišli na pauzu'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prva HNL, 28. kolo 15:00 , Koprivnica
Slaven Belupo
0 : 1
Dinamo
Oršić 20'
Sortiranje događaja

Kraj ne previše uzbudljive utakmice u Koprivnici. Dinamo nosi kući tri boda, a dojam je kao da se Slaven predao prije samog početka utakmice.

90+'

Igrat će se još tri minute u Koprivnici, pokazao je četvrti sudac.

86'

Slaven je nekako otklonio gužvu u svom šesnaestercu. Tolić je vrtio svoje čuvare, no na koncu je ostao bez lopte.

80'

Još deset minuta plus sudačka nadoknada će se igrati u Koprivnici. Dinamo kliže prema 17. prvenstvenoj pobjedi u ovoj sezoni.

71'

Velika prilika za Dinamo! Danas raspoloženi Petković ubacio je s lijeve strane, no Menalo je bio neprecizan glavom. Bila je ovo izgledna prilika da Dinamo ode na 2-0 i zaključi priču u Koprivnici. Ovako, sve je još uvijek otvoreno.

Komentari 341