Obavijesti

Sport

Komentari 193

Dinamo: Najveću odgovornost snose grčka policija i AEK, koji sad koristi huškački rječnik!

Dinamo: Najveću odgovornost snose grčka policija i AEK, koji sad koristi huškački rječnik!

Žalosni smo što AEK svojim istupima bježi od odgovornosti i podiže tenzije. Posebno je neshvatljivo da ljudsku tragediju bez ikakve zadrške pokušava iskoristiti za vlastitu promociju, stoji u priopćenju Dinama

VIDEO

Ne stišavaju se reakcije nakon huliganskih nereda u Grčkoj u kojima je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a. Grčki prvak traži rigoroznu kaznu za Dinamo. Štoviše, AEK zahtjeva da Uefa izbaci Dinamo iz Europe.

Grčki klub je u utorak u večernjim satima objavio oštro priopćenje u kojem je prozvao Uefu i Dinamo, a hrvatski prvak uzvratio je u srijedu oštrim odgovorom.

POGLEDAJTE VIDEO: Neredi u Grčkoj

Pokretanje videa...

aek dinamo 01:21

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem GNK Dinamo želi reagirati na nekoliko istupa nogometnog kluba AEK vezanih za tragediju koja se dogodila 7. kolovoza ove godine. 

GNK Dinamo više je puta jasno, nedvosmisleno, javno i žestoko osudio nerede koji su, nažalost, za posljedicu imali smrtni ishod. Nasilju nije mjesto u civiliziranom društvu i uvijek ćemo se boriti za istinske vrijednosti koje promovira naš klub, a iskreno želimo vjerovati da slične poglede dijeli i naš suparnik AEK.

'Mi smo purgeri, najjači smo, najjači': Isplivao novi video masovne tučnjave u Ateni
'Mi smo purgeri, najjači smo, najjači': Isplivao novi video masovne tučnjave u Ateni

Žalosni smo što AEK svojim istupima i ponašanjem bježi od odgovornosti, podiže tenzije i što u službenim priopćenjima koristi neprimjeren, agresivan i huškački rječnik s ciljem pritiska na UEFA-u. Posebno je neshvatljivo da ljudsku tragediju bez ikakve zadrške pokušava iskoristiti za vlastitu promociju i rezultat što pokazuje izostanak elementarne pristojnosti, empatije i pijeteta prema žrtvi. Takav pristup smatramo neprimjerenim pogotovo zato što je svima, osim predstavnicima AEK-a, jasno da je GNK Dinamo poduzeo sve što je u njegovoj moći da se ova situacija ne dogodi. Za sva zbivanja u Grčkoj najveću odgovornost snose organizatori, dakle grčka policija i AEK kao klub domaćin. 

Želimo jasno naglasiti da su se odgovorne osobe u klubu stavile na raspolaganje predstavnicima AEK-a, UEFA-i te policiji kako bi se cjelokupni događaj rasvijetlio i atmosfera vratila u sportske okvire. Cijelo smo vrijeme vodili aktivnu komunikaciju sa svim uključenim stranama osim s AEK-om. Predstavnici grčkog kluba od samog su početka opstruirali ikakav pokušaj suradnje, traženja najboljeg rješenja. Demonstrativno su napustili organizacijski sastanak na dan utakmice, otkazali službeni ručak dviju delegacija, odbili bilo kakvu vrstu komunikacije i takvim ponašanjem sebi dodijelili ulogu istražitelja, tužitelja i suca. Takav postupak smatramo u najmanju ruku apsurdnim i opasnim poigravanjem emocijama u ovako delikatnom trenutku. 

Oštro osuđujemo ovakvu vrstu komunikacije naših sportskih rivala iz Atene pogotovo dok je istraga još u tijeku i gdje iz dana u dan saznajemo nove informacije o nemilom događaju. Naglašavamo, do ovog trenutka još uvijek nije utvrđeno je li počinitelj ovog strašnog zločina hrvatski ili ipak grčki državljanin. Nikome nećemo dati za pravo da se na takav monstruozan način poigrava s imenom Dinamo! Naš klub njeguje principe poštovanja i zdrave komunikacije s našim europskim protivnicima. Danas se susrećemo sa svime što nije dostojno ponašanja jednog europskog kluba.

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja

Pozivamo predstavnike AEK-a da se posvete nogometu i smirivanju tenzija, a ulogu istražitelja i suca prepuste nadležnim institucijama. 

Smatramo da naš klub već godinama predstavlja jedan od kamena temeljaca hrvatskog nogometa igrajući europska natjecanja u kontinuitetu, pridonoseći jačanju nacionalnog koeficijenta i pružajući snažan doprinos uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije. Vjerujemo da će se Hrvatski nogometni savez kao naša krovna organizacija aktivno uključiti u ovu problematiku i zaštiti interese hrvatskog nogometa.

VIDEO Novi huliganski neredi! Sukobili se navijači klubova koji bi se mogli susresti s Dinamom
VIDEO Novi huliganski neredi! Sukobili se navijači klubova koji bi se mogli susresti s Dinamom

Još jednom imamo potrebu javnost podsjetiti na korake koje je klub poduzeo uoči gostovanja u Ateni s ciljem prevencije eventualnog nasilja i nereda.

U četvrtak 3. kolovoza, klub je dobio obavijest UEFA-e o zabrani gostovanja gostujućih navijača na utakmicama 3. pretkola UEFA Lige prvaka. Istoga dana klub je na svim svojim kanalima obavijestio navijače i javnost kako neće biti prodaje ulaznica za utakmicu u Ateni. Također ista vijest poslana je svim glavnim hrvatskim medijima koji su prenijeli odluku UEFA-e.

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja

GNK Dinamo je odmah idućeg dana, 04. kolovoza, uputio pisanu obavijest prema Ravnateljstvu policije u kojem je Ravnateljstvo informirano o vremenu polaska i povratka, brojevima leta, mjestu smještaja i mogućem odlasku navijača. 

U istom tom dopisu naglašeno je: „Ovisno o broju okupljenih navijača ne može se isključiti mogućnost sukoba sa drugim navijačkim skupinama koje će u tom vremenu boraviti u Ateni“. 

Istoga dana klub je sastavio dokument u kojem smo pokrili sva pitanja vezana uz eventualni dolazak naših navijača koje smo očekivali u Grčkoj. Pitanja su poslana prema predstavnicima AEK-a, a odgovor grčkog kluba nismo dobili. Upit je također poslan i UEFA-i koja je odgovorila da je važno da AEK odgovori na postavljena pitanja.", stoji na stranicama Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Slaven Belupo - Hajduk 0-1: Gol Trajkovskog za pobjedu nakon pet poraza! Perišiću pola sata
31. KOLO HNL-A

Slaven Belupo - Hajduk 0-1: Gol Trajkovskog za pobjedu nakon pet poraza! Perišiću pola sata

Na teškom terenu u Koprivnici uspjeli su izabranici Jure Ivankovića slaviti, a iako su se mnogi nadali da hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića (35) neće vidjeti zbog lošeg stanja terena, odigrao je pola sata
Velikani Dinama na okupu u domu Luke Modrića: Legende u Madrid došle gledati El Clasico
KAKVA EKIPA

Velikani Dinama na okupu u domu Luke Modrića: Legende u Madrid došle gledati El Clasico

Hrvatskom kapetanu su u goste stigli Silvio Marić, Hrvoje Čale, Igor Bišćan, Ivica Vrdoljak, Antonio Franja, Ante Tomić, Branko Hucika... Real Madrid u nedjelju igra bitan derbi protiv Barcelone