Obavijesti

Sport

Komentari 42

Dinamo opet može protiv Cluja, Rijeka na Sporting, Hajduk na Rangerse, lokosi na atenski AEK

Dinamo opet može protiv Cluja, Rijeka na Sporting, Hajduk na Rangerse, lokosi na atenski AEK

Uefa je u petak ujutro objavila podskupine za ždrijeb play-offa Europske lige koji će se održati u 14 sati. Najlakši put mogao bi imati Dinamo, a nositelji su i Hajduk i Lokomotiva. Rijeka nije

VIDEO

Nažalost, jedan hrvatski klub nećemo vidjeti u 3. pretkolu Europske lige. Nakon velike borbe, Osijek je ispao od Basela i oprostio se od Europe za ovu sezonu.

Pokretanje videa...

Hajduk u Skoplju 01:44

Hrvatska je tako ostala na Hajduku, Rijeci, Lokomotivi i Dinamu koji će danas od 14 sati na ždrijebu u Nyonu doznati potencijalne protivnike u play-offu. Dinamo, dakako, nakon poraza u 3. pretkolu Lige prvaka, ide izravno u play-off, a Rijeka, Lokosi i Hajduk prvo moraju odraditi svoje zadatke sljedeći tjedan u 3. pretkolu.

Europska liga će se po posljednji put igrati u ovakvom formatu, s 12 skupina po četiri momčadi. Iduće ljeto dolazi Europska konferencijska liga, a Europska liga imat će osam skupina po četiri momčadi, kao i Liga prvaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League - Third Qualifying Round - Ferencvaros v GNK Dinamo Zagreb

Dinamo je nositelj u ždrijebu play-offa. Štoviše, ima najbolji koeficijent od svih klubova u dijelu za prvake. Jer "modri", za razliku od prijašnjih izdanja, sad ne mogu igrati protiv neprvaka poput, primjerice, Besiktasa, Sportinga, Tottenhama ili PSV-a.

Uz "modre", nositelji su svi ostali koji su ispali u ovoj fazi Lige prvaka, kako nalaže Uefa. Koeficijenti tu nisu bitni. Pa su tu među nositeljima i Crvena zvezda, Young Boysi, Qarabag i Dinamo Brest.

Uefa je u petak iza 8 sati objavila podskupine za nositelje i nenositelje pa je tako hrvatski prvak doznao da će mu protivnik biti netko od sljedećih:

  • Floriana (Malta) - Flora Tallinn (Estonija),
  • Tirana (Albanija),
  • KuPS (Finska) - Suduva (Litva),
  • Djurgarden (Švedska) - Cluj (Rumunjska).

Potonjega bi svakako valjalo izbjeći, moglo bi to značiti i reprizu drugog pretkola Lige prvaka.

Osijek: Utakmica NK Osijek i HNK Rijeka u 4. kolu Prve HNL

Riječani, koji prvo moraju proći ukrajinski Kolos, će se u današnjem ždrijebu jedini od hrvatskih klubova naći u dijelu za nenositelje. Potencijalni su im protivnici pobjednici mečeva:

  • Sporting (Portugal) - Aberdeen (Škotska),
  • Mura (Slovenija) - PSV (Nizozemska),
  • Kopenhagen (Danska) - Piast Gliwice (Poljska).

Hajduk u 3. pretkolu igra protiv Galatasaraya, a to ih je poguralo u nositelje što znači da će, u slučaju pobjede nad turskim klubom, dobiti nešto lakšeg protivnika na papiru:

  • Rostov (Rusija) - Maccabi Haifa (Izrael),
  • Willem II (Nizozemska) - Rangers (Škotska),
  • Fehervar (Mađarska) - Reims (Francuska),
  • FCSB (Rumunjska) - Slovan Liberec (Češka).

Taj status uživa i Lokomotiva koja će imati puno lakši posao u odnosu na Splićane. Lokosi će u u rundi prije play-offa igrati protiv švedskog Malmöa, a zahvaljujući njihovom koeficijentu, taj par će od 14 sati nositi status nositelja. Potencijalni protivnici u play-offu su:

  • Apollon Limassol (Cipar) - Lech (Poljska),
  • Granada (Španjolska) - Lokomotiv Tbilisi (Gruzija),
  • St. Gallen (Švicarska) - AEK Atena (Grčka).

Dakle, ima tu vrlo jakih i respektabilnih imena, ali ima i poželjnih protivnika. Play-off se, za razliku od Lige prvaka, igra na jednu utakmicu 1. listopada, a pobjednik će za ulazak u skupine dobiti 3,22 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener