Obavijesti

Sport

Komentari 77

Ademi nasmijao Mamića: Sam sebe si uvrstio u početni sastav!

Ademi nasmijao Mamića: Sam sebe si uvrstio u početni sastav!

Dinamo u četvrtak brani veliki kapital iz Rusije (3-2). 'Modri' sutra od 21 sat igraju protiv Krasnodara uzvratni susret šesnaestine finala Europske lige, a Zoran Mamić i Ademi su odradili presicu uoči utakmice

VIDEO

Dinamo s nestrpljenjem, ali u jako dobroj atmosferi očekuje uzvratni susret s Krasnodarom. Dugo na jednoj press-konferenciji Dinama nismo vidjeli toliko smijeha i dobrog raspoloženja, kao uoči uzvratnog dvoboja s Krasnodarom. Pritiska nema, Dinamo je u Europi već napravio velike stvari, a na press-konferenciji su bili Zoran Mamić i Arijan Ademi...

Pokretanje videa...

Dinamo u Krasnodaru 03:09

- Da, u prvoj utakmici sam imao dosta šansi, nažalost nisam ih iskoristio, vjerujem da ću sutra biti precizniji - pričao je pred novinarima Arijan Ademi, a onda se u tom trenutku ubacio trener Zoran Mamić i okupljenim novinarima dobacio:

- Vidite li kako me već stavio pod pritisak, sam se uvrstio u početnu momčad.

Zagreb: Dobro raspoloženi trener Dinama Mamić i kapetan Ademi uoči uzvrata protiv Krasnodara

Kapetan Dinama se nasmijao i dodao:

- OK, ako budem igrao...

I time nasmijao sve prisutne, tu barem dvojbe nema, Arijan Ademi će i u četvrtak biti jedna od glavnih karika Zorana Mamića u pohodu na osminu finala Europske lige.


2020-21 UEFA Europa League Round of 32, 1st leg: FC Krasnodar vs GNK Dinamo Zagreb

- Približava nam se velika i važna utakmica, u prvom smo dvoboju napravili odličan rezultat, ali u uzvratu moramo biti još koncentriraniji i bolje rješavati svoje šanse. I biti još kompaktniji, još željniji dobrog rezultata. Mi samo tako možemo potvrditi rezultat iz prve utakmice i plasirati se dalje što svi priželjkujemo - rekao je Zoran Mamić, pa nastavio:

- Ne možemo računati na ozlijeđenog Moharramija i kartoniranog Franjića, svi ostali su zdravi i spremni. S jedne strane to je privilegija u ovakvim utakmicama, s druge pak i mala glavobolja jer treba naći početnih jedanaest igrača koji će početi utakmicu. Teško da će oni nešto promijeniti u pristupu igri, igraju napadački nogomet, s puno igrača odlaze u završnicu, tako će biti i sutra.

Marcus Berg je bio najbolji pojedinac ruske momčadi u prvoj utakmici...

- Njemu trebamo smanjiti prostor, biti mu još bliže, spriječiti protok lopte do njega. Ali, nije on jedini, Krasnodar ima velik broj opasnih igrača. Naša motivacija? Ma bespredmetno je pričati o tome, svi smo svjesni veličine ove utakmice, ali i njene važnosti. Imamo sjajan rezultat, ali nitko od nas ne očekuje 'lako ćemo'. Još u svlačionici poslije prve utakmice, dečki su bili sretni, ali i čvrsto na zemlji.  

Dinamo danas na europskoj sceni djeluje iskusno i dopadljivo...

- Imamo veliko samopouzdanje i vjeru u svoje mogućnosti, velik dio momčadi i puno ovakvih utakmica u nogama. Da, imamo svoj gard, na terenu i pravi govor tijela, a on pokazuje da imamo kvalitetu. I kako je Ademi već rekao, ova momčad može puno više.

Zagreb: Dobro raspoloženi trener Dinama Mamić i kapetan Ademi uoči uzvrata protiv Krasnodara


 
Hoćete li s obzirom na rezultat prve utakmice mijenjati plan i način igre uoči uzvrata?

- Dinamo nije momčad koja se zna i želi braniti, mi i sutra želimo pobjedu, baš kao prošli četvrtak. I ne zanima nas ništa drugo, samo pobjeda, dobra igra i pravi rezultat. I samo takvom idejom, možemo do željenog plasmana dalje - poručio je Mamić.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb

Riječ je dobio i kapetan Arijan Ademi...

- Da, imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to ništa ne znači, u četvrtak moramo biti bolji nego u prvom dvoboju. Što možemo popraviti? Realizaciju, tamo smo imali dosta šansi, ali nismo zabili koliko smo mogli i trebali. Sve je jasno, u uzvratu moramo biti još čvršći i jači, dodatno podići razinu svoje igre. A takvi smo u stanju puno toga napraviti, bez obzira na sjajne individualce Krasnodara - rekao je Arijan Ademi, pa nastavio:

- Tko zna je li bolje što smo imali sedam dana odmora ili nije, to ćemo vidjeti sutra. Ali, trenirali smo dobro, vjerujem da ćemo biti pravi. Pritisak? Da, u početku sezone je bio dosta veći pritisak, tada smo igrali one utakmice u kojima "moramo" proći il bi sve drugo bila sramota. Ali sada je sve puno lakše, napravili smo velike stvari u Europi, a možemo i još veće. Ova momčad još nije ispunila svoja očekivanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani