Obavijesti

Sport

Komentari 255

Trening za Arsenal: Dinamo je napunio mrežu Lokomotive...

Trening za Arsenal: Dinamo je napunio mrežu Lokomotive...
6

JUŽNOAMERIKANCI ZABIJALI Dinamo je u devetom kolu pobijedio Lokomotivu u Kranjčevićevoj 4-0. Henriquez je zabio dva gola, a Fernandes i Sigali po jedan...

VIDEO

Dinamo je pripremu za Arsenal u srijedu odradio u gradskom derbiju protiv Lokomotive u Kračnjevićevoj ulici. Dinamo je pobijedio 4-0 što je 18. put u 17 međusobnih susreta protiv sestrinjskog kluba s Kajzerice. 

Nakon uspavanke u prvom dijelu u Kranjčevićevoj ulici, u utakmici koja je nalikovala prijateljskom ogledu dva bratska kluba, Angelo Henriquez zabio je iz prvog udarca na susretu. U 36. minuti. Josip Pivarić je ubacio s lijeve strane, oko Čileanca su bila trojica igrača "lokosa", ali Dinamova devetka zabila je glavom za vodstvo. 

I to je bilo to za prvi dio. Ako je Dinamo htio zavarati skaute Arsenala, uspio je.

Sastav za Arsenal?

Zoran Mamić u pripremi za Arsenal izveo je momčad: Eduardo, Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić, Antolić, Machado, Fernándes, Rog, Pjaca, Henríquez. Ista jedanaestorica trebala bi istrčati protiv Wengerovih igrača u srijedu. 

U drugom je Dinamo nastavio trpati u mrežu Lokomotive na južnoamerički pogon. Zabio je Dinamo tri komada u deset minuta. Pivarić je drugi put asistirao, a Angelo Henriquez drugi put zabio u 64. minuti. Samo šest minuta kasnije pogodio je i Junior Fernandez, a konačnih 4-0 postavio je Sigali

Dinamo je očekivano pobijedio Lokomotivu, koja je u 18 utakmica tek jedanput uspjela uzeti bod velikom bratu. Nije bio prvi, već 26. travanj 2014. godine, a Lokomotiva je protiv Dinama čak i povela golom Marka Pjace, danas jednog od najboljih igrača "modrih". Alen Halilović spriječio je iznenađenje u 90. minuti. 

Mamić propustio 'presicu' zbog crijevne viroze

Prvo bih ispričao glavnog trenera koji je zbog crijevne viroze jedva izdržao kraj utakmice i nije mogao doći, rekao je Igor Cvitanović nakon pobjede protiv 'lokosa'.

- Bili smo efikasni i moramo biti zadovoljno jer ovo je bila dobra uvertira za ono što nas čeka protiv Arsenala. Na treninzima nas je tijekom reprezentativne stanke bilo tek devet pa nam je ova utakmica dobro poslužila za uigravanje - dodao je Cvitanović.

HNL, 9. kolo:

  • Lokomotiva - Dinamo 0-4 (Henriquez 36, 64, Fernandes 71, Sigali 74)

UŽIVO:

  • 90' Kraj utakmice! Uvjerljiva pobjeda Dinama. 
  • 74' GOL! Sigali zabija za 4-0! Dinamov stoper pogodio je glavom.
  • 70' GOL! Junior Fernades je pogodio. Lijep gol Čileanca, s desne strane je pucao po travi. Golman Lokomotive nije imao šanse. Čileanci su potopoli Lokomotivu.
  • 64' GOL! Angelo Henriquez. Opet. Pjaca je lijepo proigrao Pivarića na lijevoj strani, ovaj je ubacio, a prizemnu loptu Čileanac šalje iza leđa golmana Lokomotive. Drugi gol Henriqueza i druga asistencija Pivarića.
  • 60' Dinamo bez većih problema drži vodstvo.
  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme.
  • 45' KRAJ PRVOG DIJELA Uspavanku u Kranjčevićevoj ulici u 9. kolu HNL-a razbio je Angelo Henriquez prvim udarcem na gol u 36. minuti. ČIleanac je zabio za 1-0 Dinama protiv Lokomotive.
  • 36' GOL! Angelo Henriquez zabio je na ubacivanje Josipa Pivarića. Prvi udarac na utakmici. Pivarić je ubacio s lijeve strane, oko Henriqueza su bila trojica igrača Lokomotive, a on je glavom zabio za 1-0.
  • 20' Mirnih, gotovo prijateljskih 20 minuta u Kranjčevićevoj. Bez šansi.
  • 1' Počeo je gradski derbi Lokomotive i Dinama. "Modri" su u dosadašnjih 17 puta pobijedili u 16 utakmica, dok je Lokomotiva jedanput uspjela odigrati izjednačeno. Dinamu je ovo priprema za Arsenal u srijedu u Ligi prvaka, a Zoran Mamić postavio je ovu momčad u Kranjčevićevoj: Eduardo, Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić, Antolić, Machado, Fernándes, Rog, Pjaca, Henríquez
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...