Obavijesti

Sport

Komentari 163

Dinamo nastavio seriju protiv lokosa na snježnom Maksimiru

Dinamo nastavio seriju protiv lokosa na snježnom Maksimiru
14

Dinamo je pobijedio Lokomotivu 2-1 u prvoj službenoj utakmici u 2015. godini. "Modri" su do pobjede došli golovima Ademija i Henríqueza, a smanjio je Doležal

VIDEO

Kao što se i očekivalo gledajući povijest međusobnih dvoboja Dinama i Lokomotive, "modri" sa svojim mlađim bratom nisu imali prevelikih problema. Pobjednički su otvorili 2015. rezultatom 2-1 na snijegom okovanom Maksimiru pred 356 gledatelja.

Novi Dinamo s mladim snagama Ćorićem, Fiolićem i Pjacom u prvom sastavu odlično je otvorio utakmicu i poveo već u desetoj minuti. Bila je to klasična akcija iz kornera; Ivan Fiolić ubacio je s desne strane, a u skoku je Arijan Ademi bio najviši i zabio za 1-0.

Treći je to gol makedonskog reprezentativca u ovoj sezoni. Zabio je Zadru u kolovozu u visokoj pobjedi 5-0, jedan je "uvaljao" i Rijeci u prosincu (3-0) te sada jedan svom bivšem klubu. Sva tri zabio je na Maksimiru.

Unatoč vodstvu, Dinamo nije osobito dominirao. Lokomotiva se dobro branila i imala nekoliko poluprilika, ali više od časnog poraza ipak nije mogla. Na sredini drugog dijela Henríquez je zabio za 2-0 i praktički riješio utakmicu nakon što su lokosi loše izveli korner. Machado je proigrao Čileanca koji zaobilazi istrčalog Slugu i zabija u praznu mrežu za 2-0. Sedmi je to gol Henríqueza u prvenstvu ove sezone.

Do kraja utakmice vrijedi izdvojiti dva detalja. Prvi je debi mladog Španjolca Danija Olma koji je dobio zadnjih 14 minuta i sjajno se predstavio malobrojnoj publici, a drugi je počasni gol Lokomotive u prvoj minuti sudačke nadoknade. Petar Mamić slomio je Gonçala na lijevoj strani i dao loptu Janu Doležalu koji glavom postavlja konačnih 2-1.

Na ljestvici je Dinamo povećao prednost pred Rijekom na deset bodova uz utakmicu više, dok je Lokomotiva ostala četvrta s 28 bodova. Tu će i ostati bez obzira na ostale rezultate jer ima četiri boda više od prvog pratitelja Zagreba.

Zoran Mamić: Ovo su Sakomanova tri boda

Prije svega hvala direktoru stadiona Sakomanu i njegovim ljudima, napravili su pravo čudo s terenom da se utakmica uopće igra i ovo su njihova tri boda. Volio bih da je bilo drugačije, da smo na uvjerljiviji način došli do pobjede, ali sam na kraju zadovoljan, rekao je trener Dinama nakon utakmice.

Dodao je da će Dinamo u ponedjeljak u Rovinj, tamo će provesti tri dana i dočekati utakmicu s Istrom 1961 u srijedu u Kupu. Osvrnuo se na Juniora Fernandesa koji je ušao u drugom dijelu.

- On sam je prije tri dana rekao kako nije još dovoljno spreman, zbog toga je počeo na klupi.

Ivković: Bilo je važno igrati danas

Dobro smo otvorili utakmicu, zatim smo pali, ali smo opet u zadnjih 20-ak minuta prvog poluvremena imali laganu dominaciju. Bilo je važno da igramo danas i da nije bilo odgode da bolje pripremljeni dočekamo utakmicu protiv Rijeke u Kupu, komentirao je utakmicu trener Lokomotive Tomislav Ivković.

MAXtv Prva liga, 20. kolo

  • Dinamo - Lokomotiva 2-1 (Ademi 10', Henríquez 67' / Doležal 90')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju