Obavijesti

Sport

Komentari 88

Dinamo remizirao s Dancima u Atlantic cupu, crvenio se Leko

Dinamo remizirao s Dancima u Atlantic cupu, crvenio se Leko
1

Dinamo ipak nije slavio protiv Midtjyillanda u trećoj utakmici pripremnog turnira Atlantic cupa u Portugalu.'Modri' su vodili do 91., a onda su Danci izjednačili

VIDEO

Dinamo nije stigao i do treće pobjede na Atlantic cupu. Nakon Helsingborgsa i Odensea,  treća momčad danske Superlige Midtyjilland uspio je oteti bod momčadi iz Zagreba. 

'Modri' su cijeli susret odigrali s igračem manje nakon što je Jerko Leko u prvom poluvremenu dobio crveni karton i uspjeli sačuvati prednost od 1-0 sve do posljednjih minuta susreta. No gol Tonela na samom početku susreta nije bio je dovoljan da Dinamo upiše novu, treću, pobjedu na pripremnom turniru u Portugalu.

Prije međusobnog sraza obje su momčadi imale šest bodova iz prethodne dviju utakmice i njihov je ogled odlučivao o vrhu tablice. U 'finalu prije finala', kako je opisao njihov susret trener Dinama Ante Čačić na kraju ipak nitko nije slavio. Dvije su momčadi podijelile bodove.

Dinamo je u rano vodstvo doveo Tonel, golom već u sedmoj minuti susreta. No samo par minuta kasnije zbog grubog je prekšraja izravni crveni karton zaradio Jerko Leko koji je ostavio svoju momčad s deset igrača. Nakon njegovog isključenja Dinamova je igra posve pala. Danci su utisnuli 'modre' u njihovu polovicu igrališta tražeći priliku za izjednačenje, ali tek su jednom ozbiljnije zaprijetili Kelavi u prvom poluvremenu.

Na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom 'modrih' od 1-0.

Nastavak nije pružio veća uzbuđenja. Najizgledniju šansu nakon dvadeset minuta igre imao je Tomečak koji se našao sam ispred golmana nakon pogreške obrane Midtyjillanda, ali nije uspio progurati loptu ispod posljednjeg čovjeka danske obrane.

U sličnoj se situaciji našao i Fatos Beqiraj svega desetak minuta kasnije. Sjajnu loptu dobio je od Pivarića, ali Crnogorac je previše oklijevao i na kraju pucao ravno u golmana i propustio sjajnu šansu da poveća vodstvo 'modrih'.

Dvije propuštene prilike koštale su momčad Ante Čačića u samoj završnici. Nesmotren prekršaj Badelja u kaznenom prostoru pružio je Dancima priliku za izjednačenje s bijele točke. U 91. minuti Poulsen je bio precizan s jedanaest metara i lako svladao Kelavu za konačnih 1-1.

Usprkos remiju Dinamo je izborio finale Atlantic cupa koje se igra u utorak 7. veljače, a protivnik će mu biti upravo Midtyjilland, koji je baš kao i Dinamo na čelu tablice.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković