Obavijesti

Sport

Komentari 281

Dinamo do pobjede iz penala; Frančić: Sigurno će biti prvaci

Dinamo je u 16. kolu dobio Slaven Belupo 1-0 golom Duje Čopa iz penala. S ova tri boda "modri" su opet vodeći u ligi. Nakon dugo vremena zaigrao je i Alen Halilović...

VIDEO

Nakon tri mjeseca Alen Halilović počeo je od prve minute za Dinamo. Izborio je penal za pobjedu "modrih", a pri izlasku iz igre pred kraj utakmice dobio je aplauz 1500 navijača na Maksimiru. 

- Drago mi je da je odlično reagirao. To samo pokazuje kakav je igrač. Siguran sam da će biti još bolji. Alen je igrač kakav se rađa jednom u 20,30 godina - rekao je sportski direktor i privremeni trener Dinama, Zoran Mamić.

Dinamo je pobijedio Slaven Belupo 1-0 golom Duje Čopa i vratio se na prvo mjesto ljestvice. "Modri" su zasluženo osvojili sva tri boda protiv Slavena koji je u prošlom kolu umalo srušio Hajduk u Koprivnici. Dinamo je ipak bio prevelik zalogaj. "Modri" su dominirali, ali raspoložen je bio gostujući golman Tomislav Pelin.

Ipak, Pelin ništa nije mogao u 51. minuti. S bijele točke siguran je bio Duje Čop. Penal je izborio Alen Halilović koji je nakon sjajnog driblinga ubacio loptu u gostujući šesnaesterac, a Petar Brlek blokirao je taj ubačaj rukom. 

Za suca Danijela Trampusa iz Osijeka nije bilo dvojbe. Čop je pričekao da Pelin legne u jednu stranu, a potom poslao loptu u drugu. Bio je to gol dovoljan za osmu domaću pobjedu Dinama u HNL-u i povratak "modrih" na prvo mjesto.

- U tjedan dana smo igrali protiv Hajduka i Dinama i mogu reći da je Dinamo puno bolja momčad. Siguran sam da će biti prvaci - rekao je gostujući trener, Mladen Frančić.

HNL, 16. kolo:

  • Dinamo - Slaven Belupo 1-0 (Čop 51')

UŽIVO:

<<< 90' KRAJ UTAKMICE Dinamo je pobijedio Slaven Belupo 1-0 golom Duje Čopa iz penala. "Modri" su se vratili na prvo mjesto ljestvice s dva boda više od Hajduka.

<<< 80' Igra se posljednjih 10 minuta utakmice. Pojačava kiša na Maksimiru, nažalost ništa od "kiše golova" na terenu. Dinamo vodi 1-0 golom Duje Čopa iz penala. "Modri" rutinski privode utakmicu kraju...

<<< 65' Dinamo ima inicijativu i nakon vodstva. Čop je umalo zabio drugi gol na utakmici, ali Pelin brani.

<<< 51' GOOOOL! Duje Čop zabio je za vodstvo Dinama iz penala. Siguran je izvođač bio Čop koji je pričekao gostujućeg golmana da izabere stranu, a potom poslao loptu u drugu stranu. 

<<< 50' PENAL ZA DINAMO! Halilović je sjajno prošao svog braniča i pokušao ubaciti loptu u šesnaesterac, ali Brlek je blokirao rukom. Za suca nije bilo dvojbe. Penal za "modre".

<<< 46' Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru. Dinamo protiv Slaven Belupa u 16. kolu HNL-a. "Modri" nisu u prvom dijelu uspjeli slomiti goste. Dinamo je dominirao, ali Slaven se vrlo dobro postavio na terenu.

<<< 45' KRAJ PRVOG DIJELA Završilo je prvo poluvrijeme. Dinamo je imao inicijativu, dominirao je, stvorio par šasni, ali na Maksimiru nema golova. Slaven Belupo dobro stoji na terenu, a "modri" nisu uspjeli pronaći put do mreže u prvih 45 minuta igre. 

<<< 30' Dinamo sve više prijeti. Halilović je pokrenuo novu akciju "modrih", Antolić završava dobrim udarcem, ali Pelin još bolje brani. 

<<< 19' KAKAV PROMAŠAJ! Sjajnu akciju odigrao je Dinamo. Fernandes do Čopa, ovaj iz prve do Brozovića koji sa sedam metara promašuje čisti zicer. Kakva šansa "modrih"...

<<< 15' Golmanima jedne i druge momčadi prilično je hladno u prvih 15-ak minuta utakmice. Tek jedan pokušaj Fernandesa koji je otišao preko gola. 

<<< 5' Belupo nije imao sjajan ulazak u sezonu. No dolaskom novog trenera, Mladena Frančića, momčad iz Koprivnice se preporodila. Pet utakmica su neporaženi, a u posljednjem susretu vodili su protiv Hajduka 3-1 da bi propustili pobjedu u sudačkoj nadoknadi. 

<<< 1' Počela je utakmica na Maksimiru.  Zoran Mamić odlučio se za ovu momčad. Zelenika - Pinto, Šimunić, Addy, Pivarić, Brozović, Leko, Halilović, Antolić, Fernandes - Čop. Gostujući trener Mladen Frančić postavio je ovu momčad: Pelin - Purić, Bagarić, Edson, Grgić - Matoš, Čanađija, Roskan, Brlek, Rak - Ozobić. Na Maksimiru je otužna atmosfera, navijača je jako malo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...