Obavijesti

Sport

Komentari 181

Dinamo u strahu: Huligani nas možda izbace iz Lige prvaka...

Ne želim se prilagođavati. Igrat ćemo s dva defenzivna vezna, od kojih jedan ima više slobode. U fazi napada ćemo se transformirati u drugi sustav, rekao je Jurčić

VIDEO

Dinamo u srijedu u 20.45 sati na Maksimiru igra prvu utakmicu četvrtog pretkola Lige prvaka. Protivnik je bečka Austria. Trener 'modrih' Kruno Jurčić ističe kako mu je ovo lagana utakmica za pripremu jer su igrači sami po sebi motivirani.

- Ulazak u Ligu prvaka bio bi šlag na torti. Radili smo naporno, teško,  i ovo nam je šansa da taj rad naplatimo. Meni kao treneru ovo je lagana utakmica, barem što se pripreme tiče. Puno mi je teže pripremati i motivirati igrače za neku lakšu utakmicu, ovdje su svi sami po sebi motivirani. Što se tiče sastava, samo Bakary Sare ne konkurira za sastav. Sammira ćemo koristiti, puno je veća šansa da će naknadno ući - rekao je Jurčić, te istaknuo kako se nada odličnoj atmosferi na Maksimiru.

- Svaki igrač dat će sve od sebe. Uvjeren sam da će biti fenomenalna atmosfera koja će podignuti igrače.

Jurčić očekuje da na Maksimiru njegova momčad ne primi gol.

- Ne želim se prilagođavati protivniku. Igrat ćemo s dva defenzivna vezna igrača, od kojih jedan ima više slobode. U fazi napada ćemo se transformirati u drugi sustav. Austria će se braniti i čekati nas na kontre. Rezultat? Reći ću ovako: neka bude što više prema nula.

Uz Krunu Jurčića pred novinare su izašli Ivo Pinto i Josip Šimunić.

- Imam bolove, ali puno je bolje. Mogu ja igrati i s bolovima, nije mi to problem - rekao je Šimunić te istaknuo kako sigurno momčad neće podcijeniti Austrijance.

Ivo Pinto bio je kratak.

- Dinamo je velik klub , s tradicijom igranja u Europi. Veseli me što s njim imam priliku ući u Ligu prvaka. Želim pomoći momčadi, uvijek mogu igrati i bolje od ovog i nadam se da ću klubu biti od koristi - rekao je Portugalac.

Za kraj je Tomislav Svetina apelirao na navijače da u srijedu navečer na Maksimiru sve prođe korektno.

- Protiv nas je pokrenut disciplinski postupak i prijeti nam sankcija. Postoji mogućnost da nas izbace iz Lige prvaka, da je igrački izborimo, a da nas onda huligani izbace. Delegat utakmice nas je prijavio zbog rasističkog ponašanja određene grupe navijača. Imamo 340 evidentiranih huligana i zbog njih nas stalno kažnjavaju. Klub apelira na sve da sutra navečer sve prođe korektno - rekao je Tomislav Svetina, Dinamov direktor za pravne poslove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta