Sport

Komentari 18

Dinamo slavio u Puli, a ostali prosvjedovali i odbijali igrati

Dinamo slavio u Puli, a ostali prosvjedovali i odbijali igrati

Dinamo je pobjedio Istru s 2-0 golovima Beqiraja i Krstanovića. No 13. kolo HNL-a obilježilo je protest igrača Šibenika i Karlovca koji su sjeli na travnjak i odbili igrati

U 13. kolu HNL-a Dinamo je na gostovanju u Puli uzeo sva tri boda. Iako su se na početku susreta protiv Istre 'modri' mučili momčad Krune Jurčića ipak je slavili s 2-0

Dinamo je odmah odlučno krenuo u susret, želeći opovrgnuti priče o krizi u 'modroj' svlačionici, ali napadači Dinama već u prvim minutama susreta pokazali su se nepreciznima.

Prilike je pokušavala stvoriti i Istra, ali na golu gostiju ispriječio im se Kelava.

Dinamo je nastojao doći do gola za vodstvo, ali Krstanović i Beqiraj u nekoliko šansi i nisu stvorili previše problema pred obranom Istrana.

Vratari su u prvom poluvremenu spašavali svoje momčadi, Kelava s jedne i Mance s druge strane. No, obrana domaćina je ipak na isteku 45. minute popustila i Fatos Beqiraj postigao je gol s kojim je Dinamo mirnije dočekao nastavak susreta. Korner Sammira produžio je do glave Beqiraja Joe Šimunić i crnogorski je reprezentativac lako pospremio loptu u mrežu.

Dinamo je u nastavku ipak bio opasniji i dok je Istra čekala svoju priliku za kontru postigao drugi gol i to preko Krstanovića u 73. minuti. Lijepa akcija opet je bila zasluga raspoloženog Sammira koji je pronašao 'modrog' napadača samog pred vratarom. Krstanović je 'zaobišao' Mancea i donio Dinamu pred kraj susreta mirnih 2-0 na stadionu Aldo Drosina.

Osim pobjede 'modrih' 13. je kolo HNL-a obilježio 'tihi protest' igrača Šibenika i Karlovca. Iako su domaćini na kraju slavili s 4-1 na početku susreta dvije su momčadi 'bile na istoj strani'. Naime, igrači su, zbog neisplaćenih plaća nakon početnog zvižduka suca samo sjeli na travnjak i punu minutu odbijali zaigrati kako bi svima dali do znanja koliko je njihova situacija teška. Nakon što su izrazili svoje negodovanje na posve miran način igrači su nastavili susret, a sudac Mario Strahonja odlučio je ne kazniti niti jednog igrača zbog 'neobičnog' početka susreta.

HNL 13.kolo:

Rijeka - Cibalia 1-1

Istra 1961 - Dinamo 0-2

Šibenik - Karlovac 4-1

Varaždin - Lučko 0-2

Zadar - Slaven Belupo 1-3

Najčitaniji članci