Obavijesti

Sport

Komentari 28

Dinamovci zapeli u ledenoj Rusiji: Bit će -13 na utakmici? Ah, moramo se naviknuti na to

Dinamovci zapeli u ledenoj Rusiji: Bit će -13 na utakmici? Ah, moramo se naviknuti na to

Presica je bila zakazana za 16.30, ali dinamovci su zapeli u prometu hladnog Krasnodara pa je sve pomaknuto. 'Krasnodar? Imao sam osjećaj da ćemo ga izvući', rekao je trener Dinama Zoran Mamić...

VIDEO

Rezultati negativni, oni pozitivni i put pod noge. U jutarnjim satima, dok se srijeda još nije ni razdanila dinamovci su krenuli put Rusije, put Krasnodara gdje će u četvrtak (18:55) igrati prvu utakmicu 1/16 finala Europske lige.

Dinamovci su u svoj hotel stigli u popodnevnim satima, a nešto prije 17 sati Zoran Mamić i Mislav Oršić prisustvovali su press konferenciji uoči utakmice.

Даже в самый морозный вечер есть средство, которое способно согреть всё вокруг, и есть место, способное сосредоточить...

Objavljuje ФК КраснодарUtorak, 16. veljače 2021.

Ona je prvo bila zakazana za 16.30, ali velika je gužva na ulicama snijegom pokrivenog i ledenog Krasnodara zbog čega je Dinamov autobus zapeo. Sve je pomaknuto pa tako i trening.

- Naš protivnik ima puno kvaliteta i dobrih strana, ali vjerujemo u snagu naše momčadi i da ćemo sutra ostvariti dobar rezultat - rekao je kratko u uvodu trener Dinama Zoran Mamić

- Sigurno nas očekuje jedna teška utakmica, protivnik koji je igrao u Ligi prvaka, morat ćemo biti na naših 100 posto ako želimo doći do pozitivnog rezultata - rekao je Mislav Oršić.

Kao trener ste pobijedili Arsenal, možete li usporediti njih s Krasnodarom?

- Ono je bilo drugo natjecanje, nova utakmica. Svaki sportaš želi pobijediti svaku utakmicu, koncentriramo se na ono što je ispred nas, a to je utakmica s Krasnodarom. 

Dominik Livaković je imao sitne probleme nakon utakmice s Osijekom, ali bit će spreman za susret s Krasnodarom što je najbolja moguća vijest za Dinamo.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

- Svi igrači su u pogonu izuzev Moharramija koji je već duže vrijeme ozlijeđen, svi su na dispoziciji i konkuriraju za sutrašnju utakmicu.

Koliko vas brinu i plaše vremenski uvjeti u Rusiji? Sutra bi moglo biti i minus 13.

- Ne smijemo razmišljati o onome na što ne možemo utjecati. Tako je kako je, u takvim uvjetima moramo dati sve od sebe. Sigurno da će biti teško, moramo se naviknuti. Momčad koja će pokazati više želje i volje će doći do boljeg rezultata - rekao je Oršić.

Krasnodar se trenutno nalazi na sedmom mjestu u ruskom prvenstvu, a ove sezone je igrao i Ligu prvaka gdje je osvojio treće mjesto u skupini iza Seville i Chelseaja te ispred Rennesa.

- Jedna je od najboljih momčadi u Rusiji, stanje na tablici nije realno. Morat ćemo stvarno dati sve od sebe da bismo došli do dobrog rezultata - rekao je Oršić.

Zagreb: Druženje nogomtaša Dinama s novinarima uoči utakmice protiv Krasnodara

Trener Dinama je govorio kako bi Krasnodar mogao biti Dinamov protivnik u šesnaestini finala, a tako je na kraju i ispalo.

- Takav sam imao osjećaj, nisam ga želio i nisam mislio da će biti lako. Imao sam osjećaj da će nas put ponovno odvesti u Rusiju. To se ostvarilo, nadam se da će se uslišati želje koje su iza toga, a to je da prođemo Krasnodar - kazao je Mamić.

'Modri' su posljednji put u šesnaestini finala Europske lige igrali prije dvije godine kada su izbacili češku Viktoriju iz Plzena, ali ovaj put ih čeka puno teži zadatak. Osim jakog i neugodnog Krasnodara koji je ove sezone igrao u Ligi prvaka, velika prijetnja je i ledena zima na koju dinamovci nisu baš navikli, a temperatura ispod ništice stvara velike probleme organizatorima jer se travnjak na ovako niskim temperaturama može vrlo lako zalediti.

Europa League - Group K - GNK Dinamo Zagreb v CSKA Moscow

U Rusiji je ciča zima, a tijekom utakmice bi u Krasnodaru temperatura mogla ići i do minus 13.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...