Obavijesti

Sport

Komentari 25

Dinamo to smo mi: Ne može klub biti bjegunčev bankomat!

Dinamo to smo mi: Ne može  klub biti bjegunčev bankomat!
1

Nakon što je Zdravko Mamić priznao da je Dinamo u njegovo ime kupovao stavi Franji Vargi, optuženom u aferi SMS, javila se novim priopćenjem udruga 'Dinamo to smo mi'

VIDEO

Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz kluba, imao je konferenciju za novinare u Međugorju u Bosni i Hercegovini, gdje se skriva od hrvatskog pravosuđa.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

04:15

Mamić je iznio svoju istinu o nepravomoćnoj presudi, a pričao je i o aferi 'SMS'. Tako je priznao da je Dinamovom službenom karticom platio računalnu opremu i jacuzzi Franji Vargi, uhićenom u toj aferi i otpuženom da je lažirao SMS poruke tako da ispadne da ih je pisao tadašnji državni odvjetnik Dinko Cvitan.

'Bilo mi je žao Varge. Zato sam mu ukupno dao milijun i pol kn'
'Bilo mi je žao Varge. Zato sam mu ukupno dao milijun i pol kn'

- Ja sam htio spasiti čast u ugled Dinama i htio sam da se otkrije tko je nacrtao svastiku na Poljudu. Tako sam preko nekih ljudi došao do Franje Varge, koji mi je rekao da on zna tko je nacrtao svastiku. Našli smo se i on je meni dao usb stick u Osijeku. Rekao je da ima nešto još važnije od mene, da ima materijale kako grade montirani proces protiv mene. Ja sam taj stick odnio u policiju, a druge materijale, mailove koje mi je dao, ja s tim nisam ništa radio. On je mene počeo moliti za pomoć, rekao mi je da je u dugovima, da ima obitelj, da mu je kuća pod ovrhom, govorio mi je da je bolestan... Ukupno ja sam njemu dao ukupno u novcu i u stvarima 200.000 eura, do milijun i pol kuna. Iz jedinog razloga, zato što mi je bilo njega žao. On je već tada izgledao kao ruina od čovjeka, ja ga sa slike ne bih prepoznao, meni je njega bilo žao - rekao je Zdrako Mamić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:54

Odmah se javila udruga 'Dinamo to smo mi', koja je osnovana ove godine, a čine je članovi Dinama koji se zalažu za demokraciju i transparentnost u klubu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Priopćenje udruge 'Dinamo to smo mi'

Iako je član Uprave Dinama Krešimir Antolić naša pitanja oko nabavke jacuzzija i računalne opreme uhićenom falsifikatoru Franji Vargi nazivao "medijskim špekulacijama", a potom klub pustio priopćenje gdje sve nazivaju "određenim nepravilnostima", jučer smo osobno od bjegunca Zdravka Mamića, nepravomoćno osuđenog za krađu 112 milijuna kuna iz Dinama, saznali kako je upravo on iz svog skrovišta Vile Regine “zamolio prijatelja u Dinamu da kupi određene stvari za Vargu”.

Udruga članova Dinama “Dinamo to smo mi” traži od Kluba da jasno kaže tko je bio taj prijatelj, kao i tko je od odgovornih znao?
Dinamo je još jednom poslužio kao bankomat interesnim skupinama oko Kluba, a mi se pitamo koliko je takvih situacija bilo svih ovih godina? Nedopustivo je da se ponovno oštećuju svi članovi Kluba, da se već jako narušen imidž dodatno uništava ovakvim potezima. Ne možemo dopustiti da se cijeli slučaj relativizira iza uspjeha igrača na terenu i da se sve pokuša sakriti ispod tepiha.

Upravo zato se naša odluka o podizanju kaznene prijave protiv odgovornih osoba u Klubu za ovaj slučaj pokazuje kao jedina ispravna. U međuvremenu od djelatnika Kluba došli smo do novih saznanja o ulogama pojedinih zaposlenika i članova Skupštine Dinama u cijeloj ovoj aferi, te ćemo ovih dana dodatno proširiti kaznenu prijavu prema našim saznanjima.

U ovakvim trenucima još više se vidi nužnost da napokon članovi izaberu Upravu Dinama koja će raditi isključivo u interesu Kluba, a ne na sramotu ili štetu kao što to radi trenutna interesna skupina odana Zdravku Mamiću.

Zato zadnji put pozivamo sve članove Skupštine, Izvršnog odbora i Uprave Dinama da usklade statut Dinama sa Zakonom o Udrugama i omoguće provedbu izbora u Klubu.

Također, pozivamo institucije da istraže ima li veze transfer Marija Vasilja u Dinamo, o kojem smo prije nekoliko mjeseci pisali, s činjenicom da je njegov otac vlasnik Ville Regine u Međugorju, hotela u kojem se od pravosuđa sakrio Zdravko Mamić. 

Nakon činjenice da se klupskim novcem financirao falsifikator, čini se da Dinamo pomaže bjeguncu plaćanjem smještaja.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...