Obavijesti

Sport

Komentari 91

Neočekivan poraz: Promašaji Dinama donijeli trofej Dancima

Neočekivan poraz: Promašaji Dinama donijeli trofej Dancima
1

Trenutak nepažnje bio je dovoljan da 'modri' izgube. U 76. su primili gol iz penala nakon prve i jedine akcije danske momčadi na cijeloj utakmici. Ostali su bez 'kante'

VIDEO

Finale Atlantic Cupa u portugalskom Faru trebalo je početi u 18 sati, ali je glavni sudac doživio lakšu prometnu nesreću pa je utakmica krenula pola sata kasnije. Već je to dalo naslutiti da 'neće biti dobro', ali za Dinamo. I nije bilo, danski Midtjylland pobijedio je s minimalnih 1-0 i osvojio trofej! 

Utakmica je bila gotovo negledljiva, ali su 'modri' svejedno bili bolji. Sammir je imao polupriliku nakon 15 minuta, a u 33. je Bišćan glavom pucao malo pokraj stative. 

Nakon sat vremena igre Sylvestr je imao najbolju šansu na utakmici.  Ibanez je nabacio u kazneni prostor, Sylvestr je sjajno primio loptu, riješio se braniča i ostao nečuvan na svega sedam metara, pucao je lijevom, ali pogodio drugog braniča u bloku pa je lopta otišla iznad gola. 

I onda kobna 76. minuta. Midtjylland je praktički drugi put prešao centar, ali dubinska lopta iznenadila je Dinamovu obranu pa je napadač izašao sam pred istrčalog Kelavu. Na loptu je stigao djelić sekunde prije Kelave koji ga je srušio. Olsen je rutinski zabio penal. 

U nadoknadi su 'modri' tražili penal, Calello je napucao protivničkog braniča u ruku, a 'odbijanac' je otišao kraj gola. 

Zagrebačka momčad odigrala je solidan turnir, a iako su naviknuti na trofeje u Hrvatskoj, ova 'kanta' ide u Dansku. Zasluženo, jer treću momčad danske lige nisu uspjeli pobijediti ni drugi put u tri dana. U nedjelju su s njima odigrali 1-1.

Preostaje im što bolje se pripremiti u ovih nekoliko dana za nastavak HNL-a. Imaju šest bodova više od Hajduka, a prvu utakmica nastavka sezone igraju 18. veljače protiv Slaven Belupa.

'Do penala nisu imali ni priliku'

Ante Čačić nije bio pretjerano tužan nakon poraza.

- Ipak nam je ovo četvrta utakmica u samo 13 dana. Evidentno je kako su igrači umorni, posebno se to vidi po reakcijama u završnici gdje nisu vidjeli suigrača u boljoj poziciji. Najteže je igrati utakmice pred odlazak kući i ovu utakmicu trebamo gledati u kontekstu kompletnih priprema gdje je nama cilj pripremiti momčad za prvenstvo - rekao je Čačić, ali i dodao:

- Naravno, sve to skupa ne znači da u nekim segmentima igre ne moramo bolje izgledati. Ali, za fazu u kojoj se mi nalazimo, neke stvari mogu razumjeti.

Smatra kako su svejedno bili bolji protivnik.

- Stvorili smo par prilika i taman kada smo napravili pritisak i bili blizu gola, onda nas je nepažnja vratara koštala drugačijeg ishoda. Zapravo, do penala oni nisu niti imali priliku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba