Obavijesti

Sport

Komentari 23

Dinamo u gradskim derbijima: Uvijek favorit, ne i pobjednik

Dinamo u gradskim derbijima: Uvijek favorit, ne i pobjednik
3

'Modri' su protiv klubova iz Zagreba u HNL-u odigrali ukupno 114 utakmica, od čega imaju 80 pobjeda, 24 remija i 10 poraza. 'Pjesnici' su Dinamo svladali sedam puta...

VIDEO

Dinamo i Zagreb u petak od 18 sati na Maksimiru otvaraju 13. kolo HNL-a nakon reprezentativne stanke. Gradski derbi vidio je i svojih boljih dana, iako su sukobi rivala iz istog grada zapravo uvijek posebna priča. Dinamo je ove sezone trenutno vodeći s 24 boda, a Zagreb posljednji sa samo četiri osvojena boda. 

'Modri' su svakako favoriti, baš kao što su to zapravo oduvijek bili u svim utakmicama protiv gradskih suparnika. Osim Dinama, još je šest klubova iz Zagreba igralo u HNL-u od njegova početka. 'Modri' su protiv zagrebačkih gradskih rivala u HNL-u odigrali ukupno 114 utakmica, od čega imaju 80 pobjeda, 24 remija i 10 poraza. 

Evo pregleda kako je Dinamo od samog početka HNL-a prolazio u prvenstvenim gradskim derbijima. U zagradama je prvo broj odigranih susreta, zatim broj pobjeda Dinama pa broj remija te broj poraza. Nakon toga broj golova koje je Dinamo zabio te na kraju broj golova koje je Dinamo primio. 

ZAGREB (62 / 36 / 19 / 7 / 134 / 51)

'Modri' su protiv 'pjesnika' iz Kranjčevićeve do sada igrali 62 utakmice. Imaju 36 pobjeda, 19 remija i sedam poraza. Zabili su 134 i primili 51 gol. 

LOKOMOTIVA (18 / 17 / 1 / 0 / 42 / 11)

Dinamo je protiv 'sestre' s Kajzerice do sada igrao 18 puta. Samo je jednom bio remi, sve ostalo su pobjede za momčad iz Maksimira. Dinamo je zabio 42, a primo 11 golova. 

HRV. DRAGOVOLJAC (25 / 19 / 4 / 2 / 67 / 15)

Nekada puno bitniji klub u hrvatskom nogometu je protiv Dinama igrao ukupno 25 puta. Slavio je dvaput, a remi izvukao četiri puta. 'Modri' imaju 19 pobjeda. Zabili su 67. a primili 15 golova. 

SESVETE (5 / 5 / 0 / 0 / 22 / 3)

Od ukupno pet odigranih utakmica, Sesvete nema ni pobjedu ni remi. Klub s istočnog djela grada uspio je samo zabiti ukupno tri gola. Dinamo ih je zabio 22... 

DUBRAVA (2 / 1 / 0 / 1 / 5 / 4)

Od samo dvije odigrane utakmice, i Dinamo i Dubrava imaju po jednu pobjedu. 'Modri' su zabili pet, a Dubrava četiri gola. 

LUČKO (2 / 2 / 0 / 0 / 5 / 0)

I Lučko ima dvije utakmice s 'modrima', no nema ni pobjedu ni remi. Nije uspio ni zabiti barem jedan gol, dok su ih 'modri' zabili pet. 

5 razloga zašto ovaj vikend otići u Metro po opremu za auto

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku