Obavijesti

Sport

Komentari 115

Dinamo vodio 2-0 pa izgubio; Mamić: Čeka nas dosta posla

Dinamo vodio 2-0 pa izgubio; Mamić: Čeka nas dosta posla
1

Nogometaši Dinama izgubili su od Metalurga na pripremama u Turskoj. "Modri" su vodili 2-0 protiv osmoplasirane momčadi ukrajinske lige, ali na kraju su izgubili 3-2

VIDEO

Dinamo je odigrao drugu pripremnu utakmicu u Turskoj. "Modri" su izgubili 3-2 protiv ukrajinskog Metalurga, osmoplasirane momčadi ukrajinske lige. 

"Modri" su vodili 2-0 golovima Soudanija i Čopa. No Metalurg je iskoristio Dinamov pad u drugom dijelu i preokrenuo rezultat.

Dinamo je počeo u sastavu: Sandomierski - Pinto, Addy, Šimunić, Lima - Ademi, Antolić, Halilović - Soudani, Fernandes, Čop

I dobro je to izgledalo. Već u 15. minuti utakmice golman Metalurga morao je po loptu u mrežu. Fernandes je povukao loptu i pronašao Antolića. Veznjak "modrih" sjajnom loptom proigrava Soudanija koji na drugoj stativi zabija za 1-0.

Fernandes je nakon toga imao dvije sjajne šanse, ali ostalo je 1-0. 

U drugom dijelu utakmice šansu je dobio Brazilac Cleyton, zamjena za Sammira. Cleyton je stigao iz Kayserispora. "Modri" su poveli 2-0 već nakon minute igre u drugom poluvremenu, a upravo je Cleyton započeo akciju. 

Brazilski veznjak ubacio je loptu za Soudanija, golman Metalurga izbija, ali Duje Čop posprema "odbijanac" u mrežu.

Samo sedam minuta nakon Dinamovog gola Metalurg je smanjio rezultat. Bio je to prekrasan gol koji je zabio Alexandre. Nogometaš ukrajinskog kluba silovitim je udarcem pogodio "rašlje" za smanjenje vodstva 2-1. 

U drugom dijelu Zoran Mamić je, osim Cleytona, uveo i Leku, Murića, Beqiraja Pavičića i Brodića.

Metalurg je u 68. minuti izjednačio. Sretno su Ukrajinci došli do izjednačenja. Bolbat je pucao s ruba šesnaesterca, lopta se odbija od Addyja i vara Sandomierskog za 2-2.

Dinamo je stao, a Ukrajinci su uzeli ponuđeno i 15 minuta prije kraja poveli 3-2. Bila je to klasična kontra koju je završio Kazarjan. Dinamo je dominirao u zadnjih 10 minuta, imao je nekoliko dobrih šansi, ali Metalurg je izdržao i na kraju slavio. 

Dinamo je odigrao odličnih 45 minuta, ali je u nastavku pao što je Metalurg iskoristio i preokrenuo rezultat.

"Modri" posljednju utakmicu na pripremama u Turskoj igraju u petak protiv poljskog Pogona. 

Mamić: Cleyton je pojačanje, ali još nije spreman

Jasno je da još moramo puno raditi jer smo imali dobivenu utakmicu i na koncu izgubili, rekao je Zoran Mamić i dodao: 

- Primili smo zaista fantastičan gol iz slobodnog udarca, onda taj drugi gdje se lopta sretno odbila... Naravno, to je sve dio nogometa i moramo naporno raditi, ali pred nama je još desetak dana treninga za popraviti nedostatke i vjerujem da ćemo biti pravi na početku nastavka prvenstva.

Pohvalio je Mamić i Brazilca Cleytona koji je debitirao za Dinamo.

- Svatko vidi da se radi o pravom igraču i da će biti pojačanje za nas. Naravno, fizički je daleko od onoga što nama treba i moramo biti oprezni da se i on ne ozljedi.

Prijateljska utakmica:

  • Dinamo - Metalurg 2-3 (Soudani 15, Čop 46 / Alexandre 53, Bolbat 68, Kazarjan 75)

Dinamo - Sandomierski - Pinto, Addy, Šimunić (od 78. Capan), Lima - Ademi (od 58. Leko), Antolić (od 67. Pavičić), Halilović (od 46. Cleyton) - Soudani (od 70. Brodić), Fernandes (od 58. Murić), Čop (od 60. Beqiraj)

Metalurg - Bandura - Nasonov, Checher, Odi, Zotov - Pryyma, Makridis, Alexandre, Nelson - Bolbat, Moraes (još su igrali: Pankiv, Danilo, Polevoi)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'