Obavijesti

Sport

Komentari 44

'Modri' za EL protiv 'ribara' ili 'cvjećara': Petković vrijedi više od Flore i Floriane zajedno...

'Modri'  za EL protiv 'ribara' ili 'cvjećara': Petković vrijedi više od Flore i Floriane zajedno...

Flora je inače skupni naziv za sav biljni svijet, a gle slučajnosti, Estonija je zemlja cvijeća. U Tallinnu se čak i organiziraju modne revije za odjeću napravljenu od cvijeća..

VIDEO

Kako se ono kaže, Dinamu je upala sjekira u med. I to pošteno. Hrvatski prvak jednostavno nije mogao poželjeti bolje protivnike za ulazak u Europsku ligu. Bez ikakvog podcjenjivanja prema estonskoj Flori i malteškoj Floriani, bit će to za Dinamo nešto teža trening utakmica. Samo Bruno Petković vrijedi više nego ova dva kluba zajedno.

Pokretanje videa...

Dinamo u Budimpešti 01:11

Flora je inače skupni naziv za sav biljni svijet, a gle slučajnosti, Estonija je zemlja cvijeća. U Tallinnu se čak i organiziraju modne revije za odjeću napravljenu od cvijeća, a možda će igračima Flore taj miris cvijeća i lebdeće latice udahnuti dodatnu snagu jer drugog načina nema. Dinamo je puno kvalitetniji. Vrijednost Flore je 4,2 milijuna eura, a ovo joj je i najbolji rezultat u povijesti europskih natjecanja. Igrali su dosta puta i u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no uvijek bi došli maksimalno do 2. pretkola.

Riječ je o klubu koji je 11 puta bio prvak Estonije, a osam puta je osvojio Kup. Najskuplji igrač je napadač Rauno Sappinen koji vrijedi 400 tisuća eura. I to nije nimalo slaba momčad. U kvalifikacijama ih nikad nitko nije izblamirao, a prošle godine su u kvalifikacijama za EL uspjeli zabiti dva gola Eintrachtu iz Frankfurta. Na kraju su Nijemci slavili u obje utakmice s 2-1.

Soccer Europa League / Eintracht Frankfurt - FC Flora Tallinn 2: 1.

Dinamo je protiv Flore igrao dvije utakmice. Bilo je to pretkolo kupa UEFA, a modri su slavili s dva puta po 1-0. Na Maksimiru je zabio Tomislav Gondžić, dok je u Estoniji u svoju mrežu loptu poslao Allas Teet. Trener Dinama tada je bio Ilija Lončarević, a igrali su današnji trener druge momčadi Goce Sedloski, Tomislav Butina, Mihael Mikić, Niko Kranjčar...

Nogomet u Malti je na amaterskog razini, to je zemlja koja je posvećena turizmu zahvaljujući sjajnom položaju na Sredozemnom moru. Te blagodati iskorištavaju za ribarstvo i samim time ugostiteljstvo. To je već svima poznato, ali sjetite se samo što se dogodilo kada su ribari i konobari s Malte posljednji put gostovali u Hrvatskoj. Gzira je lekcija koju je Hajduk očito morao dobiti, a iz nje mogu nešto naučiti i ostali hrvatski klubovi. Vrijednost malteške Floriane je 3,4 milijuna eura, a gle čuda - i njima je plasman u 3. pretkolo Europske lige najveći uspjeh u povijesti kluba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fishing 🤣🤙🏻🔥🎣

Objavu dijeli Kristian Keqi (@kristiankeqi_9)

Dva ofenzivna veznjaka Brazilac Diego Silva i Kristian Keqi vrijede po 300 tisuća eura i najbolji su igrači malteške momčadi. Floriana je čak 26 puta bila prvak Malte i osvojila 20 Kupova, no njihova suša u prvenstvu trajala je sve do prošle sezone kada su osvojili ligu nakon 27 godina.

Od hrvatskih kluba samo je Hajduk igrao protiv ove malteške momčadi, a bilo je to 1975. godine kada su 'bili' u dvije utakmice slavili ukupnih 8-0.

Ne treba ni spominjati koliki je Dinamo favorit. Pa samo je Bruno Petković skuplji od Flore i Floriane zajedno. Njegova vrijednost je 11 milijuna eura, dok Flora i Floriana vrijede 7,6 milijuna eura. Za vratom im 'diše' i Mislav Oršić čija je vrijednost 7,5 milijuna eura, a skuplji je i Dominik Livaković kojeg Transfermarkt cijeni s 12,5 milijuna eura. Ukupna vrijednost Dinama je 80 milijuna eura.

Champions League - Third Qualifying Round - Ferencvaros v GNK Dinamo Zagreb

Koliki god bio favorit, Dinamo ne smije podcijeniti protivnika. Jasno je da će to za njih biti nešto teža trening utakmica i uz to još igraju na Maksimiru, no uvijek postoji mogućnost da se i njima dogodi Hamed Kone koji je prošle sezone s dva gola izbacio Hajduk. 

Makar igrači Flore brali cvijeće dva dana prije utakmice ili igrači Floriane pecali i konobarili, vjerujemo da će oni puni motiva doći na Maksimir. Jer ipak, i jednima i drugima je 3. pretkolo najveći uspjeh u povijesti kluba, a što će tek biti kad netko od njih prođe u play-off!

Vjerojatno nova modna revija od cvijeća ili ribarska fešta...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini