Obavijesti

Sport

Komentari 302

Čačić: 'Riješili' smo Šerif, sada se možemo 'hvatati' sa svima

Čačić: 'Riješili' smo Šerif, sada se možemo 'hvatati' sa svima
18

Dinamo je odradio svoje. S visokih 4-0 svladao je Šerif na Maksimiru u uzvratu 3. pretkola Lige prvaka. Dinamo sada očekuje play-off faza i tvrde, ne boje se nikog

VIDEO

Dinamo je i u uzvratu i to mnogo uvjerljivije svladao moldavski Šerif. 'Modri' su s 4-0 osigurali play-off fazu natjecanja, ali i opstanak u Europi.

Nagađalo se uoči uzvrata da će se neuvjerljivi Dinamo mučiti protiv Šerifa na Maksimiru, kako su susreti u kojima je Dinamo stizao s gostovanja s prednošću uvijek bili kobni. Rezultat od 4-0 ipak govori u prilog 'modrima'. 

Burni tjedan, s izbacivanjima, pijankama, negodovanjima i kritikama zaključili su pobjedom. Čačiću ostaje klupa, a Dinamu ostaje 4. pretkolo i play-off faza. Još su dvije utakmice pred Dinamom s kojima 'modri' mogu osigurati Ligu prvaka. Posljednji je to korak prije natjecanja u skupini, praga na kojeg 'modri' ciljaju, ali Europu su osigurali.

Dosadan početak utakmice prodrmao je već u 16. minuti Vida, ponovno sretni Vida. Nakon slobodnog udarca Beqiraja na kojeg je nespretno reagirala obrana Šerifa natrčao je na odbijenu loptu i poslao je iza leđa Stoyanova.

Ovaj je rezultat odgovor svim neopravdanim kritikama, odgovorio je skepticima Čačić

U nekoliko se navrata potom Beqiraj našao sam oči u oči s gostujućim golmanom. Silno se crnogorski napadač htio upisati među strijelce večeras što mu je konačno uspjelo u 34. minuti susreta. Sjajno proigravanje Alispahića ostavilo je Beqiraja samog pred Stojanovom i ovog puta on nije potratio priliku. Prije odmora Dinamo je poveo  2-0.

U nastavku je Dinamo završio priču. Da nije bilo bakljade s Istoka koja je malo pokvarila dojam mogla se nazvati ovo idealnom večeri na Maksimiru.

Da ne bude dosadno nova dva imena upisala su se na listu strijelaca. Tek što je ušao u igru zabio je Čop, svoj drugi gol za Dinamo, prvi u europskoj utakmici.

U 87. minuti nova 'zamjena', Ibanez pridružio mu se u golijadi. Nakon još jedne u nizu loše reakcije obrane Šerifa lopta je stigla do Dinamovog igrača koji se morao tek okrenuti i matirati još jednom, po četvrti put Stoyanova.

Dinamo je odradio onaj minimum koji je morao, kako j rekao nakon susreta trener Ante Čačić, osigurao je Europu.

'Modri' sada moraju samo sačekati ime protivnika u posljednja dva susreta koja im može osigurati Ligu prvaka. I poraz sada nosi Europu, ali na Maksimiru ne žele razmišljati o tome, jer kako kaže Čačić, Dinamo se sada može nositi sa svakim.

Danas smo osigurali u Europu, upisali treću uzastopnu pobjedu, hvali svoj dečke trener Dinama

- Iz dana u dan smo se dizali, kao što sam rekao. Žao mi je zbog neopravdanih kritika koje su dečki trpjeli posljednje vrijeme, pogotovo posljednjih dana i prevelikih očekivanja koja su svi imali od nas uoči sezone. Ali mi smo upisali treću uzastopnu pobjedu, nižemo uspjehe u europskim utakmicama. Danas smo osigurali minimum, opstanak u Europi.

Dinamo sada mora tek doznati ime idućeg protivnika, ali nakon današnje predstave trener tvrdi, ne boje se nikoga.

- Nemamo željenog protivnika jer sa svakim se možemo nositi i sa svima se možemo ravnopravno 'pohvatati', nismo autsajderi - zaključio je sjajnu večer na Maksimiru Ante Čačić.

Potencijalni protivnici u play-off fazi

U petak će se održati ždrijeb za susrete 4. pretkola Lige prvaka u kojem će Dinamo biti jedan od nositelja. Susreti play-off faze odigravati će se 21. i 22. kolovoza, a uzvrati su na rasporedu 28. i 29. kolovoza.

Potencijalni protivnici 'modrima' su Ciprani iz AEL-a koji su izbacili večeras Partizan i Cluj.

Potencijalni protivnici Dinama:

AEL ( Cipar ) 

Maribor ( Slovenija)

H.Kiryat Shmona ( Izrael)

Helsingborg ( Švedska )

CFR Cluj ( Rumunjska )

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 302
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače