Obavijesti

Sport

Komentari 6

Dinamo želi stopera iz druge španjolske lige: Igrao je i u Ligi prvaka, čuvao je čak i Neymara!

Dinamo želi stopera iz druge španjolske lige: Igrao je i u Ligi prvaka, čuvao je čak i Neymara!
2

Ako je to istina, onda Dinamo radi dobru stvar. Josue Sa je jako dobar stoper, Anderlecht ga nije bezveze platio 2,2 mi. €, kaže Toni Datković, koji s njim igra u Huesci

VIDEO

Dinamo i dalje traži nova rješenja za stoperske pozicije, u Maksimiru i dalje 'sanjanju' iskusnog braniča koji bi u novoj sezoni preuzeo ulogu Kevina Theophilea. Istina, 'modri' već dulje vrijeme pregovaraju s Ygorom Nogueirom (25), brazilskim stoperom iz Gil Vicentea, kako saznajemo, pregovori za sada idu u dobrom smjeru. No, u međuvremenu 'modri' su bacili udicu na još nekoliko braniča, jedna od želja Zagrepčana je i Josue Sa (27), stoper Anderlechta, koji je trenutno posuđen španjolskom drugoligašu Huesci.

Josue Sa je igrao za Vitoriu Guimaraes (111 nastupa), Chaves (1 nastup), Anderlecht (26 nastupa) i Kasimpasu (22 nastupa), a najveći je transfer napravio u kolovozu 2017. godine kada je Anderlecht za njega Vitoriji Guimaraes platio 2,2 milijuna eura. Riječ je o iskusnom stoperu koji ima i iskustvo igranja Lige prvaka, iako je u dresu Anderlechta u tom elitnom natjecanju skupio samo 93 minute u tri dvoboja (dva protiv Neymarova PSG-a, jedan protiv Celtica).

- Ako je to istina, onda Dinamo radi dobru stvar. Josue Sa je za mene jako dobar stoper, sigurno ga Anderlecht nije bezveze platio 2,2 milijuna eura. Po meni je on definitivno kvaliteta za Dinamo - kaže nam Toni Datković, bivši stoper Lokomotive koji ove sezone s Portugalcem nastupa za Huescu, pa dodaje:

- Pričali smo malo na treningu, kaže kako je Dinamo već kontaktirao Anderlecht, ali se njemu osobno još nitko nije javio. Tako da ni sam za sada ne zna previše o ovoj priči. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Celtic v Anderlecht - UEFA Champions League - Group B - Celtic Park

Tržišna vrijednost nove mete Dinama je 950 tisuća eura, a ugovor s Anderlechtom mu istječe u lipnju 2021. godine. O potencijalnom transferu Josue Sa u Dinamo već su se raspisali belgijski i portugalski mediji, pa je jasno kako se tu nešto 'kuha'.

Josue Sa je u karijeri skupio i šest nastupa za U-21 reprezentaciju Portugala, a 2013. godine je zaigrao u pobjedi (2-0) protiv vršnjaka iz Hrvatske. Za 'kockaste' su tada nastupili Vrsaljko, Brozović, pa i Mislav Oršić, dok je Josue Sa nastupao uz današnje zvijezde Portugala poput Williama Carvalha ili Rafa Silve.

Josue Sa je ove sezone skupio 22 nastupa za Huescu, četvrtoplasiranu momčad španjolske Segunde, te je jedan od najboljih pojedinaca svoje momčadi. Koja se nada plasmanu u elitni rang španjolskog nogometa, a to bi onda mogao postati i problem za Dinamo. U Huesci imaju pravo otkupa njegovog ugovora, a kako doznajemo, Španjolci su prezadovoljni njegovim dosadašnjim predstavama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu