Obavijesti

Sport

Komentari 8

Dinamov dragulj zaludio Juve i Napoli: 'Obožavam Serie A...'

Dinamov dragulj zaludio Juve i Napoli: 'Obožavam Serie A...'
1

Ne bi mi bio problem preseliti u drugu državi. Sazrio sam brzo jer sam izgubio oca kao klinac. Moj agent razgovara s nekim velikim klubovima. Želim ići negdje gdje će mi dati priliku za razvoj, rekao je Katinić

VIDEO

Unatoč korona-krizi, Riječanin Maro Katinić (16) proživljava svoju nogometnu bajku. Prošle godine ga je kao golobradog mladića od Rijeke "uzeo" Dinamo i odmah mu dao mjesto vođe zadnje linije.

Zašto nogometnu bajku? Briljirao je na kvalifikacijskom turniru U-17 reprezentacija u Škotskoj gdje je Hrvatska tukla Gruziju, Island i domaćine, a Katinić se dokazao, iako je tamo bio jedini prvotimac rođen 2004. godine, svi ostali bili su godinu dana stariji. Zaintrigirala je ta činjenica i skaute, između ostalih, Juventusa, Napolija i Atalante pa su kolege iz Calciomercata okrenule par brojeva i došle do mladića.

- Ništa se nije promijenilo tijekom ove krize. Klub je igrače pustio kućama, dali su nam program rada i toga se pridržavamo. Moj brat je trener pa s njim dodatno radim dvaput tjedno. Nedjeljom odmaram. Ipak, ako se ovo nastavi, neće biti dobro, nećemo moći napredovati - kazao je Dinamov stoper talijanskim medijima pa dodao:

- Ne smeta mi što sam označen velikim talentom generacije, ne stvara mi to neki pritisak. Brat me trenira od malih nogu pa sam uvijek bio korak ispred svoje generacije. Zato sam se tako dobro uklopio među starije dečke u reprezentaciji, svejedno mi je igram li s vršnjacima, ili nešto starijima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naravno, Riječanin ima svoje idole.

- To su moji sunarodnjaci, moji uzori, Luka Modrić i Marcelo Brozović. Luka zato što je najbolji u Hrvatskoj već godinama, a Brozović zbog sjajnih fizičkih kapaciteta. Od stranaca se divim Diegu Godinu i Milanu Škrinjaru.

Zanimalo je Talijane koje su Marine najbolje karakteristike.

- Zračna igra i igra jedan na jedan. Smatram se i dobrim dodavačem, igračem s dobrom vizijom. Igrao sam prije i zadnjeg veznog, ali i ofenzivnog veznog. Obožavam suigrače gurati u prilike dubinskim proigravanjima. Važno je to u modernom nogometu, od braniča se traži da budu sigurni na loptu, da je mogu iznijeti. Mane? Neću ih otkriti, još ih stignem ispraviti napornim radom, ponavljanjem kroz situacijske treninge - smije se Katinić.

Velikani s Apenina stoje u redu za Katinićeve usluge, ali prvo trebaju slomiti Dinamove pregovarače. 

- Ne bi mi bio problem preseliti u drugu državi. Sazrio sam brzo jer sam izgubio oca kao klinac. Moj agent razgovara s nekim velikim klubovima. Želim ići negdje gdje će mi dati priliku za dodatno razvijanje. Koju ligu preferiram? Možda Serie A ili Bundesliga, u nekom od klubova te lige se vidim za pet godina - uvjeren je talentirani branič.

Italija se za mladog Katinića čini kao logičan izbor.

- Dosta pratim tamošnju ligu. Čak sam sa svojim agentom bio na tri prvenstvene utakmice tamo ove i prošle godine. Navijam za milanski Inter, a simpatiziram i Borussiju Dortmund - završio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...