Izvršni odbor Dinama sastanči oko Statuta | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 18

Dinamova vlada danas ima novi sastanak. O smjenama ni riječi

Dinamova vlada danas ima novi sastanak. O smjenama ni riječi
4

Predsjednički mandat Mirka Barišića traje do ožujka 2024. godine, a sve je izglednije kako čelni čovjek Dinama do tada ne želi izgubiti svoj utjecaj i moć u klubu...

VIDEO

U Maksimiru će se danas (od 17 sati) održati još jedan sastanak izvršnog odbora Dinama koji će raspravljati o raznim aktualijama oko Dinama. Jasno, glavna tema bit će novi Statut kluba, ali "izvršnjaci" će lamentirati i o dosadašnjim rezultatima, svemu što "modre" čeka tijekom zimskog prijelaznog roka. 

POGLEDAJTE SAŽETAK: Varaždin - Dinamo 1-1

Pokretanje videa...

NK Varaždin - GNK Dinamo Zagreb 1:1 01:32

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Izvršni odbor Dinama broji 13 članova, a uz predsjednika Mirka Barišića tu su još Ante Todorić, Damir Najmenik, Dragutin Kamenski, Dubravko Skender, Ivan Nauković, Ivica Cvitković, Karl Heinz Truskaller, Milivoj Novak, Nikola Hanžel, Većeslav Bergman, Jakov Gogolja i Vladimir Gašparović.

Zagreb:  Dolazak članova na sjednicu Skupštine GNK Dinamo

Opet, kao i na zadnjoj sjednici treba očekivati dolazak članova uprave (Vlatka Peras, Darko Podnar i Danijel Tomačić) i Nadzornog odbora (Ognjen Naglić, Saša Pavličić-Bekić i Zdenko Kačić). Ali o njihovoj mogućoj smjeni ne mogu raspravljati jer nemaju legitimitet, još se čeka odluka Gradskog ureda za opću upravu o rujanskoj skupštini i svim njenim odlukama. Struja Damira Zorića smatra da kvoruma nije bilo.

 

Mirko Barišić još je poslije famozne skupštine u ožujku najavio kvalitetniji i bolji statut koji bi značio i demokratski iskorak Dinama. Brzo je oformljena radna skupina na čelu s prof. Vladimirom Gašparovićem koja je nakon gotovo šest mjeseci donijela prijedlog novog statuta, no ta se priča pomalo iznenađujuće nije našla na dnevnom redu zadnje skupštine.

Zagreb:  Dolazak članova na sjednicu Skupštine GNK Dinamo

Prema tom prijedlogu nova bi skupština kluba brojala bi 60 članova; njih 28 bili bi birani na općim izborima svih članova kluba, drugih 28 birao bi izvršni odbor, trojica bi stigla od strane sponzora, a jedan bi bio predstavnik Grada Zagreba. Čini se kako se Barišić i društvo ne slažu s brojkom od 28 članova koja bi se birali na izborima, sadašnja bi garnitura na taj način mogla izgubiti moć u klubu.

Današnji dan ne bi trebao donijeti nikakve "tektonske poremećaje" u klub, niti konačna rješenja, bit će to klasično "tresla se brda, rodio se miš". Aktualna garnitura predvođena predsjednikom Barišićem (kojem mandat istječe u ožujku 2024.) tražit će nove izmjene i dopune prijedloga Statuta, sve je jasnije kako "presidente" do kraja svog mandata nema namjeru izgubiti moć u klubu. Ili ćemo se svi skupa danas - iznenaditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner