Obavijesti

Sport

Komentari 85

Dinamovci idu u drugi šešir, Rijeka na Zvezdu? A prijete i Milan, Arsenal, Roma, Napoli...

Dinamovci idu u drugi šešir, Rijeka na Zvezdu? A prijete i Milan, Arsenal, Roma, Napoli...

Dinamo je umalo bio prvi nositelj, ali će u ždrijeb iz drugog šešira. I može na Arsenal, Hoffenheim i Lille! A Rijeka bi mogla izvući Crvenu zvezdu, Gent i LASK. Ždrijeb je u petak u 13 sati

VIDEO

Dinamo je uspio, nakon razočaranja u Ligi prvaka i poraza od Ferencvarosa, ipak će i 13. put od 2007. godine igrati u grupnoj fazi eurokupova. Što znači u Europi do Božića. Na Maksimiru je nešto teže od očekivanog pala Flora Tallinn 3-1. A u ždrijeb će i Rijeka, koja je iznenadila Kopenhagen pobjedom 1-0.

Nabili su "plavi" visok klupski koeficijent pa će zato u ždrijebu skupina biti u drugoj jakosnoj skupini. Ispred Milana (koji je jedva prošao u 12. seriji penala nakon što je Toni Borevković u nadoknadi produžetaka skrivio penal za 2-2!), Hoffenheima, Galatasaraya, Lillea, Nice, Feyenoorda... Da, zvuči jako dobro. Ali je ujedno i problem: svi su ti klubovi potencijalni Dinamovi suparnici u skupini!

Pokretanje videa...

Rijeka slavi Europsku ligu 04:24

Rijeka će, pak, u ždrijebu biti u četvrtom šeširu.

Kad je ždrijeb Europske lige?

Ždrijeb je u Nyonu, u petak od 13 sati. Izravno je u skupinu ušlo 18 klubova, 21 je došao iz kvalifikacija, šest koji su ispali u playoffu Lige prvaka i tri koja su ispala u trećem pretkolu Lige prvaka. Gdje bi bila Lokomotiva da je samo pobijedila u Zagrebu bečki Rapid.

U istoj skupini ne mogu završiti dva kluba iz iste države, a Uefa će, kao i uvijek, dodati i posebne kriterije da se ne spajaju klubovi iz država koje nemaju (dobre) političke odnose.

Koga Dinamo i Rijeka mogu izvući?

U prvoj jakosnoj skupini su jaki Arsenal, Roma, Napoli, Benfica... U drugoj je Crvena zvezda, koja tako neće moći na hrvatskog prvaka, a Milan i Hoffenheim bombe su iz trećeg šešira.

Idealna Dinamova skupina čini se, recimo: Gent, Dinamo, Hapoel Beer Sheva, Dundalk.

A najgora bi mogla ispasti: Arsenal, Dinamo, Hoffenheim, Lille.

Više ne treba maštati o spektaklu punog stadiona jer tko zna dokad će potrajati pandemija korona virusa, ali dobra je vijest što je Uefa dozvolila klubovima, uz dozvolu civilnih vlasti, da puste na stadione 30 posto kapaciteta stadiona. Što u slučaju Maksimira, čija su istočna i južna tribina neupotrebljive nakon potresa, znači oko 6500 ljudi.

Rijeka je, pak, u četvrtom jakosnom razredu, ali ne može biti u skupini s Dinamom. Ali, recimo, može sa Crvenom zvezdom.

Najlakša bi skupina za Rijeku mogla biti s Gentom, Qarabagom i Dundalkom, a najteža s Napolijem, Leicesterom i Lilleom.

Koje su jakosne skupine u ždrijebu Europske lige?

Prema klupskom koeficijentu poredane su jakosne skupine.

Nositelji: Arsenal (Engleska), Tottenham (Engleska), Roma (Italija), Napoli (Italija), Benfica (Portugal), Bayer Leverkusen (Njemačka), Villarreal (Španjolska), CSKA Moskva (Rusija), Braga (Portugal), Gent (Belgija), PSV Eindhoven (Nizozemska), Celtic (Škotska)

2. skupina: Dinamo Zagreb (Hrvatska), Sparta Prag (Češka), Slavija Prag (Češka), Ludogorec (Bugarska), Young Boys (Švicarska), Crvena zvezda (Srbija), Rapid Beč (Austrija), Leicester City (Engleska), PAOK (Grčka), Qarabag (Azerbajdžan), Standard Liege (Belgija), Real Sociedad (Španjolska)

3. skupina: Granada (Španjolska), Milan (Italija), AZ Alkmaar (Nizozemska), Feyenoord (Nizozemska), Maccabi Tel Aviv (Izrael), AEK Atena (Grčka), Rangers (Škotska), Molde (Norveška), Hoffenheim (Njemačka), Hapoel Beer Sheva (Izrael), LASK (Austrija), Cluj (Rumunjska)

4. skupina: Zorja Lugansk (Ukrajina), Nice (Francuska), Lille (Francuska), Rijeka (Hrvatska), Dundalk (Irska), Slovan Liberec (Češka), Royal Antwerp (Belgija), Lech Poznanj (Poljska), Sivasspor (Turska), Wolfsberger (Austrija), Omonia (Cipar), CSKA Sofija (Bugarska)

Kad se igra Europska liga?

Ritam je u odnosu na prethodne sezone ubrzan kako bi polusezona i natjecanje po skupinama završilo do sredine prosinca.

  • 1. kolo - 22. listopada
  • 2. kolo - 29. listopada
  • 3. kolo - 5. studenoga
  • 4. kolo - 26. studenoga
  • 5. kolo - 3. prosinca
  • 6. kolo - 10. prosinca

Gdje gledati Dinamo i Rijeku u Europskoj ligi?

Prava prijenosa Europske lige u Hrvatskoj ima Arena Sport. Koji će na svojim kanalima prenositi puno utakmica. Termini utakmica su četvrtkom od 19 i 21.05 sati.

Na prvom kanalu Arena Sporta može se gledati i ždrijeb u petak od 13 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve