Obavijesti

Sport

Komentari 43

Dinamovci, ne dajte Zapati da primi loptu! I on nikad ne pada

Dinamovci, ne dajte Zapati da primi loptu! I on nikad ne pada
1

Igrao sam s njim u Napoliju i Sampdoriji. Bio je ludo samouvjeren, vjerovao da će uspjeti i tražio je da ide na posudbu iz Napolija. Ne baca se, ne traži penal, priča nam Strinić

Prije 29 godina Maksimir je strepio od Atalantina napadača Claudija Caniggie. S razlogom. Argentinac je izborio penal za prolazak. Danas će napad Atalante predvoditi još jedan Južnoamerikanac, Duvan Zapata! A taj je opasan kao vrag...

Pokretanje videa ...

- Uh, sjajan napadač. Igrao sam s njim u Napoliju i Sampdoriji. Bio je ludo samouvjeren, vjerovao da će uspjeti i tražio je da ide na posudbu iz Napolija. To je bio odličan potez - kaže Ivan Strinić.

Kolumbijac je u Napoliju većinu vremena sjedio na klupi. Bio je strašno ljutit, koliko je god bio dobar na treninzima, nije igrao.

- Maurizio Sarri nije ga vidio u svojim planovima, prednost je imao Gonzalo Higuain, koji je tad bio u Napoliju. Tad je tražio razgovor i zahtijevao da ide na posudbu - kaže Strina.

Zapata je prvi strijelac Atalante, ove sezone u tri utakmice Serie A zabio je tri gola. I to na kakav način. Posljednji je “spremio” s 18 metara u rašlje.

Serie A - Sampdoria vs Juventus

- Iznimno je snažan, odlično se gradi i jedina obrana protiv njega je da mu se ne dopusti da primi loptu. Cijelo vrijeme uz njega mora biti jedan Dinamov igrač. Jer ako primi loptu, onda je strašno opasan. Uz to, odlično igra glavom - opisao je Strinić bivšeg suigrača i najveću opasnost za Dinamov gol.

Atalanta uoči Zagreba izborila pobjedu golom u 90. minuti
Atalanta uoči Zagreba izborila pobjedu golom  u 90. minuti

Dinamo je protiv Atalante igrao 1990. U prvom susretu u Bergamu bilo je 0-0, u uzvratu je Dinamo poveo golom Zvonimira Bobana, a onda je na scenu stupio Claudio Caniggia. Kako je priznao, odglumio je penal, sudac je nasjeo, Atalanta je zabila i prošla. Zapata nije takav, tu nema straha.

- On je jedan od rijetkih napadača koji ne padaju, koji se ne bacaju kako bi iznudili penal. U svakom duelu Zapata pokušava ostati na nogama, iz svakog okršaja pokušava izaći kao pobjednik, ne gleda kako iznuditi penal, nije takav - kaže Strinić.

Bjelica: Ručao sam sa ženom i gledao Atalantu - na tabletu...
Bjelica: Ručao sam sa ženom i gledao Atalantu - na tabletu...

Napoli je imao sjajnog napadača, no nisu ga prepoznali. Danas je Zapata reprezentativac Kolumbije i jedan od najboljih napadača Serie A.

- Čak je kod Rafe Beniteza nešto i igrao, ali nisu ga previše doživljavali u Napoliju - zaključio je Strinić, koji je analizom i poznanstvom sa Zapatom sigurno pomogao Nenadu Bjelici i braničima Dinama...

Pokretanje videa ...