Obavijesti

Sport

Komentari 65

Dinamovci, sredite te Mađare i po osmi put, oni su 'mušterija'

Dinamovci, sredite te Mađare i po osmi put, oni su 'mušterija'
1

Zagrepčani nikad u svojoj povijesti nisu ispali od mađarskog kluba. Dva puta su dosad izbacili Ferencvaros, tri puta MTK-a, a po jednom ZTE i Gyor. Ferencvaros su izbacili lani, a prije toga 1963. godine

VIDEO

Bila je to divna kolovoška noć 2019. Neka sad u Budimpešti bude divna rujanska noć 2020. Dinamo na Dunavu ide po play off Lige prvaka, po osiguranje europske jeseni. Da, ovaj će rujan doista biti mjesec istine za Dinamo.

Pokretanje videa...

dinamo 00:32

Počelo je dobro za “modre” u najvećem je derbiju srušen Hajduk, a sad ih u tri nadaju se čekaju tri ispita za ulazak u Ligu prvaka. Prvo Ferencvaros, a onda Qarabag ili Molde.

Ako Dinamo odgovaraju protivnici iz neke države, onda je to definitivno mađarska. Sedam je puta zagrebački klub dosad u Europi igrao protiv mađarskih predstavnika, sedam puta je prošao dalje. Jednom je mušterija bio Györ, jednom ZTE, tri puta MTK i zasad dva puta Ferencvaros.

Fradi su sredili lani u Ligi prvaka, a prije toga 1963. godine u polufinalu Kupa velesajamskih gradova. Pa neka se tradicija nastavi, neka Mađari večeras i osmi put padnu.

Dinamo je po kladionicama blagi favorit, koeficijent na pobjedu je 2,30, a na Mađare je 3,20. Ferencvaros je u 2. pretkolu kao gost u Glasgowu pobijedio i Celtic i to je dokaz u kako se neugodnoj momčadi radi.

- Imamo dobra sjećanja iz Budimpešte. Spremni smo, igramo protiv dobro uigrane momčadi koja je sigurno bolja nego prošle godine. Jedva čekamo utakmicu i vjerujemo da ćemo se vratiti sretni u Zagreb - rekao je veznjak Lovro Majer, prije puta u Budimpeštu. Zagrepčani su jučer ujutro s autobusom otišli u glavni grad Mađarske, baš kao i prošle godine. Raspoloženje je nakon pobjede u derbiju jako dobro.

- Znači nam dosta ta pobjeda. Pokazali smo da smo spremni i s pozitivom idemo tamo. Ferencvaros? Dobro je posložen, nekoliko pojedinaca mu je u jako dobroj formi. Ali ako ćemo biti pravi, a vjerujem da hoćemo, da ćemo se vratiti sretni - dodao je Majer.

Zoran Mamić Dinamo je kao trener uveo u Ligu prvaka 2015. godine.

- U ovom dijelu sezone sigurno je ovo najvažnija utakmica. Prva sljedeća je najvažnija, ali poslije nje će doći još jedna važnija - rekao je Mamić i okrenuo se analizi protivnika:

- Zna se naš cilj, zna se da želimo utakmicu dobiti i ući u play-off Lige prvaka i tražiti šanse za ulazak u skupinu. Momčad je u dobrom stanju i raspoloženju i siguran sam da imamo kvalitete da prođemo dalje. Ferencvaros je dobra momčad koja ostvaruje sjajne rezultate koja je izbacila dva vrlo dobra protivnika, Djurgarden i Celtic. U prvenstvu izgledaju dobro i sigurno se radi o vrlo dobroj momčadi koja ima puno vrlina. Mi ćemo pokušati tražiti mane, kao što smo kod svakog suparnika. Vjerujem da ćemo ih naći i da ćemo proći u play-off.

Mamić vjerojatno neće puno mijenjati sastav u odnosu na Poljudu. Jedina bi dvojba mogla biti u veznom redu, Jakić ili Gojak. Imoćanin Kristijan Jakić bio je sjajan u svojem debiju na Poljudu, a Gojak ima puno više europskog iskustva i zbog toga bi na kraju mogao biti u maloj prednosti.

U Rumunjskoj je bila drama, valjda će večeras dinamovci svojim navijačima donijeti radost bez previše stresa. Neka Mađarima nabiju kompleks.

Vjerojatni sastav za Budimpeštu: Livaković, Stojanović, Dilaver, Gvardiol, Leovac, Ademi, Gojak (Jakić), Kastrati, Majer, Oršić, Petković. Na klupi će biti nekoliko jakih aduta poput Gavranovića, Ivanušeca, Tolića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'