Sport

Komentari 49

Dinamovi igrači skupili novac za liječenje svoga bivšeg golmana

Dinamovi igrači skupili novac za liječenje svoga bivšeg golmana

Karlu Sokaču oduzete su obje noge i lijeva ruka, a s krajem srpnja, HZZO ga je skinuo s liste i prestao mu financirati oporavak u Varaždinskim toplicama. Mjesec dana u toplicama stoji 17.200 kuna...

Davor Sokač, otac Karla, 19-godišnjeg darovitog golmana NK Radnika iz Križevaca, koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Križevcima, deset minuta prije ponoći na Novu godinu, ganut je poklonom iz "plave" svlačionice.

Naime, nakon nedjeljne utakmice između Dinama i Osijeka, igrači i vodstvo prvaka Hrvatske su skupili novac kojim bi Karlovi roditelji platili nastavak liječenja u Varaždinskim toplicama, jer ga je HZZO s 31. srpnjem skinuo s liste. HZZO ga je skinuo s liječenja uz pojašnjenje da kod Karla nema napretka. No roditelji misle upravo suprotno, jer je neki dan Karlo počeo micati palcem na desnoj ruci.

Nakon stravične nesreće Karlo je podvrgnut je operacijskim zahvatima u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Draškovićevoj u Zagrebu, gdje je proveo mjesec dana, i samo zahvaljujući liječnicima i jakom organizmu mladog sportaša, uspio je preživjeti. Potom odlazi na rehabilitaciju u Varaždinske toplice jer su mu ozlijeđeni vratni kralješci, oduzete noge i lijeva ruka. Upornim vježbama i uspješnom rehabilitacijom Karlo je počeo okretati glavu i gornji dio tijela, dok u šakama nema osjet.

- Kad je izlazio iz Draškovićeve, liječnici su kazali da će najmanje godinu dana provesti u toplicama. Nakon nekoliko mjeseci se vidjelo da mu je boravak izuzetno koristan. Bio sam u nedjelju kod njega i pitao ga kako se osjeća. Kazao mi je da svakim danom vidi napredak. Doduše, to su pomaci koji se mogu mjeriti u milimetrima, ali su pomaci. Stoga nas je začudilo kad su ga s 31. srpnjem skinuli s liste. Mi, roditelji, uplatili smo 17.200 kuna za cijeli kolovoz da može i dalje ostati u toplicama, jer dan košta 620 kuna. Pomogli su nam i neki prijatelji tako da smo mu produžili boravak za još šest dana. Neizmjerno smo zahvalni da su se igrači i vodstvo Dinama sjetili Karla, koji je nekada branio u mlađim kategorijama "plavih", i skupili novac - pričao nam je Karlov otac, koji je oduševljen tom gestom i gestom dobrih ljudi koji pomažu da mladić nastavi s rehabilitacijom u Varaždinskim toplicama.

Inače i sam Karlov otac Davor, koji je muzičar, često sudjeluje u humanitarnim akcijama, poput nedavne kad su u križevačkom selu Cubincu, svirali za obitelj Kelemin, čija je kuća stradala u požaru.

Karlu se može pomoći uplatom na njegov žiro račun u Zagrebačkoj banci HR4223600003248916159. Karlova adresa je Kalnička 64, 48260 Križevci.

Za uplate izvan Hrvatske dobro će doći i podaci SWIFT: ZABAHR 2x, VAT BROJ: HR92963223473.

Najčitaniji članci