Obavijesti

Sport

Komentari 64

'Dinamovi stranci u subotu će upoznati atmosferu derbija'

'Dinamovi stranci u subotu će upoznati atmosferu derbija'
1

Neće ni njima bili lako, znaju i oni gdje dolaze, a imaju i puno stranaca koji nisu još osjetili pravu atmosferu derbija. U subotu će i to upoznati, poručio je Vršajević

VIDEO

Dinamo juri deseti naslov prvaka za redom, a ako je vjerovati Zdravku Mamiću, 'modri' se namjeravaju upisati u povijest i osvojiti ga bez poraza. Jedna od rijetkih momčadi koja ih može zaustaviti na tom putu je - Hajduk.

Osim za bodove i prestiž, ova generacija Hajduka igra i za očuvanje tradicije. Naime, Hajduk je jedina naša momčad koja je osvojila naslov prvaka bez poraza. Istina, bilo je to davno, 1950. godine, ali takvi rekordi se i ne ruše svaki dan. Početkom '90-ih Dinamo je krenuo u jedan sličan pohod na prvenstvo bez poraza, no zaustavio ga je baš Hajduk, tri kola prije kraja. 

- Iskreno, ne gledamo mi toliko tradiciju koliko gledamo na ovo što se događa danas. Želimo što bolje odigrati, i naravno, pobijediti. Neće ni njima bili lako, znaju i oni gdje dolaze. Imaju i dosta stranaca, koji nisu osjetili atmosferu derbija, ali upoznat će je u subotu - poručio je Avdija Vršajević i dodao: 

- Nama je čast i motiv igrati pred takvom kulisom, pogotovo što smo se u Osijeku barem malo iskupili za loše igre i rezultate, zbog kojih su navijači s pravom prosvjedovali. Vjerujem kako će u subotu opet biti naš 12. igrač. Po potražnji ulaznica vidi se da je interes velik, moja raja iz Bosne dolazi u nikad većem broju.

Derbi je uvijek posebna utakmica, a Avdija se najradije prisjeća pobjede 2-0 i dva gola Marija Pašalića, iako nije nastupio.

- Bilo je dosta derbija kojih se ne bih rado prisjetio, ali taj, koji smo dobili 2-0, odigrali smo baš muški, pa neka to i u subotu ponovimo - kazao je Avdija, a na pitanje tko bi mogao biti novi Pašalić - ispalio: 

- Evo, neka bude Gogi - i pogledao prema Miloviću.

Stanko Poklepović najavio je taktiku 'odčepi i začepi' u derbiju, a Milović je to pokušao prevesti.

- Jednostavno je to, mi želimo zatvoriti sve prilaze našem golu, otupiti njihovu oštricu, a u napadu pokušati zabiti gol. Imaju oni svojih slabih strana, siguran sam da će naš stožer naći pozicije gdje su najtanji. 

- Trener ima svoju zamisao, ne bih odavao tajne iz svlačionice. Nadam se da ćemo mi uspjeti začepiti sve prema natrag i odčepiti prema naprijed - nadovezao se Vršajević. 

Pobjeda u Osijeku osokolila je igrače Hajduka.

- Veliki posao napravili smo pobjedom u Osijeku, doveli smo se u pravu atmosferu uoči derbija i vjerujem da možemo odigrati pravu mušku utakmicu i prekinuti Dinamov niz, pokvariti im planove. Treba priznati da su oni favoriti, imaju jako kvalitetnu momčad, s jako puno kvalitetnih pojedinaca. Sam primjer Henriqueza, kojeg Dinamo kupuje od Manchestera, govori koliko je Dinamo jak i financijski i kvalitetom. Ali to u derbiju ništa ne znači. Nadam se da kolektivnom igrom možemo anulirati njihovu kvalitetu. Trener nam je donio jednu novu taktičku dimenziju, znamo tko što treba raditi, svi zajedno živimo za rezultat. On je bez obzira na godine pun entuzijazma, vodi treninge, uživljen je na utakmicu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'