Obavijesti

Sport

Komentari 20

Dinamovi svjetski prvaci došli kući: 'Klub je silno ponosan...'

Dinamovi svjetski prvaci došli kući: 'Klub je silno ponosan...'
12

Dinamova škola funkcionira na jako visokom nivou, no tu stati bilo bi katastrofa. Stoga sam uvjeren da ćemo nastaviti ovom putanjom, rekao je Ivo Šušak nakon osvajanja Nike Premier kupa

VIDEO

Dan nakon što su u Berlinu osvojili prestižni Nike Premier kup, neslužbeno europsko prvenstvo u svojoj dobnoj kategoriji do 14 godina, Dinamovi stariji pioniri II vratili su se u Zagreb, gdje im je na Maksimiru upriličen svečani doček u Plavom salonu.

- Klub je silno ponosan na vas, na rezultat koji ste ostvarili i na način na koji ste se ponašali. Talenta puno imate, želje također, svi nosite moderne frizure i apsolutno su svi preduvjeti tu da budete uspješni nogometaši. Zasad nedostaje ono najbitnije koje će tek doći, a to je puno rada i odricanja, ne samo na nogometnim terenima - izjavio je glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

Pokretanje videa...

02:16

Mladi "modri" su do trofeja u glavnom gradu Njemačke došli nakon poraza od Olympiacosa, pobjede nad Šahtarom te remijem protiv finskog kluba Honke u fazi po skupinama, a potom su u nokaut-fazi izbacili Red Bull Salzburg (nakon penala), prašku Spartu te Hoffenheim.

Drugi je to put da je Dinamo otišao do kraja na ovom turniru nakon što su kadeti 2013. u Manchesteru osvojili svjetsko izdanje.

 

 

- San mi je zaigrati za prvu momčad Dinama. Slavili smo odmah poslije utakmice, i u busu i u hotelu, sve u svemu bilo je fantastično iskustvo. Iznimno se zahvaljujem svojim suigračima i trenerima, dali smo sve od sebe na turniru - izjavio je kapetan momčadi Tomislav Duvnjak.

Razloga za ponos imao je i direktor Dinamove Nogometne škole Ivo Šušak:

- Ovaj rezultat pokazuje angažman naših trenera svih kategorija i Dinamo je na dobrom putu. Mnogi klubovi iz europskih zemalja šalju svoje direktore akademija u našu školu, bili su tu Poljaci, Mađari, dolaze ljudi iz West Hama, Azerbajdžana. Dinamova škola funkcionira na jako visokom nivou, no tu stati bilo bi katastrofa. Stoga sam uvjeren da ćemo nastaviti ovom putanjom - kazao je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti