Obavijesti

Sport

Komentari 19

Direktor Osijeka razočarao navijače: Kad ćemo na Pampas? Ništa od otvorenja prije travnja

Direktor Osijeka razočarao navijače: Kad ćemo na Pampas? Ništa od otvorenja prije travnja

Stalo nam je da to bude događaj koji će se pamtiti i zato ćemo učiniti sve kako bismo izbjegli bilo kakve pogreške, rekao je direktor Osijeka Vlatko Čohar

VIDEO

Igrači Osijeka broje posljednje utakmice u Gradskom vrtu, a njihov novi dom Pampas izgleda sve ljepše i poprima polako svoje konture. Radnici su nedavno započeli s postavljanjem stolica u bojama kluba. Na jednom dijelu tribina su i postavljene, no pričekat će se još malo na potpuno ušminkavanje cijelog stadiona.

Pokretanje videa...

Osijek na pripremama 02:57

Prvotni plan bio je da se stadion izgradi do 2020. godine, rok je pomican nekoliko puta, a ni ovaj put neće uspjeti ispoštovati prognoze koje su najavljivale otvorenje stadiona za početka proljetnog dijela sezone. Kako stvari stoje, Osijek će 21. siječnja 2023. godine u 18. kolu HNL-a ugostiti Rijeku u Gradskom vrtu, a kada će na Pampas, i dalje je teško reći. Ovaj put nisu problem radovi, stadion će biti gotov, već dozvole. Pitanje je hoće li to biti uopće ove sezone.

- U siječnju ili veljači građevinski bi trebao biti potpuno završen. Riječ je o kapitalnom objektu koji treba udovoljiti brojnim zakonskim aktima, a te će se obveze rješavati do ožujka. Još nemamo konačnu odluku kada ćemo i na koji način otvoriti stadion, ali sigurno je da će stadion biti otvoren utakmicom NK Osijek. Stalo nam je da to bude događaj koji će se pamtiti i zato ćemo učiniti sve kako bismo izbjegli bilo kakve pogreške. U ovom trenutku najvažnije je potpuno završiti izgradnju, a kada se to ostvari, lako ćemo donijeti odluku o tome kada i na koji način ćemo ga otvoriti. Zato mi je teško reći kada ćemo odigrati prvu utakmicu na Pampasu, ali siguran sam kako to neće biti prije travnja sljedeće godine - rekao je direktor Osijeka Vlatko Čohar za Glas Slavonije.

Kako god, stadion već sada izgleda veličanstveno za hrvatske prilike i konačno je Osijek dobio dom kakav zaslužuje. Dolazak navijača na utakmice više neće ovisiti o vremenskoj prognozi. Moći će se udobno smjestiti na sjedalice i uživati u nogometu, bez kabanica, kišobrana i bojazni od kiše.

Dolazak navijača na utakmice više neće ovisiti o vremenskoj prognozi. Moći će se udobno smjestiti na sjedalice i uživati u nogometu, bez kabanica, kišobrana, bez prijetnje kiše jer konačno je krov osvanuo.

Radovi na novom stadionu počeli su prije točno četiri godine, u kolovozu 2018., krčenjem i nasipavanjem zemljišta na kojem se sad jasno vide obrisi zdanja od 13.005 sjedećih mjesta. Prvotno je Pampas trebao biti gotov do kraja 2020., ali gradnja se zakomplicirala i rokovi su pomaknuti nekoliko puta. 

Dotaknuo se i Renea Pomsa, koji je naslijedio Nenada Bjelicu i preporodio klub. Osječani su se približili vrhu i zasjeli na treće mjesto, a sve je izvjesnije kako će Poms potpisati novi ugovor. Aktualni ga veže do kraja sezone.

Rene Poms traži prvu pobjedu kao novi trener Osijeka

- Rene je neočekivano dobio priliku i pokazao se kao odlično trenersko rješenje. Na početku, u javnosti možda nije izgledalo kao da ima našu punu podršku, ali bio je to osjetljiv trenutak u kojemu smo mogli sve dobiti ili sve izgubiti. Srećom, s Reneom smo sve dobili. Način na koji smo igrali i rezultati koje smo postizali daju nam za pravo da kažemo kako je on dobro rješenje za nas. Zato nećemo dopustiti da ga izgubimo. Razgovori s Reneom oko novog ugovora su obavljeni, praktički je sve dogovoreno, pa očekujem kako ćemo ga potpisati u prvim danima priprema za drugi dio sezone, što znači početkom prosinca. Priliku za daljnje dokazivanje apsolutno je zaslužio, a ugovor će vrijediti do ljeta 2024. godine. Novi njegov ugovor po svemu se uklapa u novu financijsku strategiju kluba - rekao je Čohar.

POGLEDAJTE VIDEO: PROGNOZIRANJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe