Sport

Komentari 12

Divlje svinje provalile i preorale teren u Kostreni: Ovo je užasno

Divlje svinje provalile i preorale teren u Kostreni: Ovo je užasno

Osuđeni smo na tešku improvizaciju! Komunalno društvo pokušava nam osigurati terene, najmlađima su ponudili igrališta kod dvorane, najstariji tamo ne mogu raditi, rekao je Đivoje

Divlje svinje u Kostreni nisu nepoznanica. Početkom godine pojavljivale su se uz obalnu šetnicu, a sada su svratile i do nogometnog igrališta Žuknica zbog čega su tamošnjeg trećeligaša dovele u velike probleme. 

- Prvi upad divljih svinja dogodio se prije petnaestak dana, tada su iskopale manju površinu, to je bilo u planu sanacije. Onda smo primijetili drugi upad, tada su oštetili igralište na dva mjesta, a u ponedjeljak smo zatekli iskope praktički po cijelom igralištu. Užasno - rekao je Karlo Đivoje, voditelj škole nogometa kostrenskog trećeligaša, za portal Sportcom.

POGLEDAJTE VIDEO Divlje svinje 'preorale' nogometno igralište

Pored ograđenog travnatog nogometnog terena gradi se pomoćno igralište kroz koje divlje svinje lagano mogu ući, a u ponedjeljak su u potpunosti prekopale Žuknicu. S obzirom na to da otprilike 120 igrača nema gdje trenutno trenirati i igrati, Rudar je ustupio domaćinstvo Pomorcu u drugom kolu.

- Osuđeni smo na tešku improvizaciju! Komunalno društvo pokušava nam osigurati terene, najmlađima su ponudili igrališta kod dvorane, najstariji tamo ne mogu raditi. Moramo se strpjeti, nemamo adekvatno rješenje. Nisu nam za sada rekli koliko će trajati sanacija igralište, idućeg vikenda neće se igrati. Svi ćemo gostovati, vidjet ćemo koliko će nam klubovi moći izaći ususret da zamijenimo domaćinstva. Rudar je ponudio zamjenu domaćinstva prvoj momčadi u subotu - kazao je Đivoje.

Osim nemogućnosti treniranja i održavanja utakmica, postoji i sigurnosni problem, posebice zbog mlađih igrača. 

- Naravno! Moramo vidjeti kako ćemo zaštititi igrače! Sigurno da ćemo komunicirati s općinskim vlastima da vidimo kako ćemo riješiti ovaj problem - zaključio je Đivoje.

Najčitaniji članci