Obavijesti

Sport

Komentari 8

Divni derbi Della Učka: 'Profina' moćna Rijeka i nikad jača Istra!

Divni derbi Della Učka: 'Profina' moćna Rijeka i nikad jača Istra!
3

U 2023. godini Rijeka je osvojila 32, a Istra 21 bod. Tradicija na Kvarneru (19-5-1) sugerira Ri-trijumf, ali rivali su ove sezone u tri utakmice al pari. Igrat će se za gol više i frcat će iskre na sve strane. Derbi!

VIDEO

Rijeka i Istra nisu iste nogometne dimenzije. Veličina gradova, broj stanovnika, tradicija, iznosi ulaganja, tradicionalne ambicije... Sve je to, jednostavnom logikom, na strani Rijeke.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Jedino što nema ama baš nikakve logike je navijačka netrpeljivost između Armade i Demona. Otkad je Primorja i Istre, Primorci u Istri i Istrani na Kvarneru osjećaju se - kao doma. Jer je to: normalno. Samo ta navijačka sub-"kultura" ponekad nameće besmislene negative i sukobe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ali, usijane glave i nogometna tradicija na stranu, u subotu nam se sprema možda i najljepši Derbi della Učka u povijesti HNL-a. Jer Istra raste pod baskijskim vodstvom i stručnim kontinuitetom Gonzala Garcije, a od dolaska/povratka Sergeja Jakirovića na Kvarner Rijeka je - najbolja momčad u Hrvatskoj.

Frigan, Hodža, Galešić, Smolčić, Liber... Rijeka na riječki pogon
Frigan, Hodža, Galešić, Smolčić, Liber... Rijeka na riječki pogon

'Bijele' i 'zeleno-žute' na ljestvici dijeli šest bodova u Ri-korist no Puljani još imaju šanse dohvatiti Europu, a Rijeka ju može osigurati: odmah u subotu od 19:10... Protiv Istre.

U 2023. godini Rijeka je osvojila 32, a Istra 21 bod, u prethodnom sučeljavanju 'bijeli' su golovima Nike Jankovića slavili 2-0 na 'Drosini', prošle sezone 'bijeli' su pobijedili sva četiri puta uz gol-razliku 11:3, tradicija na Kvarneru (19-5-1) sugerira Ri-trijumf, ali rivali su ove sezone u tri utakmice: poravnati. Po jedna pobjeda svakome i jedan remi.

Istra i Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a

'Profina' Rijeka je preporođena i u naletu no Istra prima malo golova, momčad je s jasnim identitetom i idejom igre, na Rujevicu sigurno neće doći sjesti u bunker (nakon suspenzije im se vraća i Erceg koji je baš protiv Rijeke u Puli napravio - glupost karijere), a kako to uvijek biva kad se sudare Rijeka i Istra: frcat će iskre na sve strane jer nema rivaliteta do - susjedskog rivaliteta.

'Bijeli' će lako moguće opet biti bez zapovjednika obrane Emila Dilavera kojeg nakon ozljede mišića gluteusa struka ne želi prebrzo gurnuti natrag u vatru, utoliko više jer stoperski par 22-godišnjaka Galešić-Smolčić igra: odlično. A na klupi sjedi 'izvjesni': Matej Mitrović.

Istra i Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a

Frigan ne prestaje zabijati, Ampem asistirati, a Hodža s tek 20 godina oduševljavati na strahovito delikatnoj poziciji zadnjeg veznog. Labrović je u standardno i kontinuirano reprezentativnoj vratarskoj formi, Grgić radi razliku bilo to na desnoj polušpici ili desnom 'beku', a Jakirović je i rotacijom petorice igrača tj. odmaranjem MarinaSelahijaVukčevićaJankovića... U Koprivnici osvojio tri boda kojima je s 'jednom i pol nogom' već zagazio u Europu.

A to je, nakon onakve riječke očajno otužne jeseni, ne malo nego - veliko riječko nogometno čudo.

Istra razbila Šibenik i ostavila ga na dnu: Europa je jako blizu
Istra razbila Šibenik i ostavila ga na dnu: Europa je jako blizu

Subota će biti sunčana, termin 19:10 je savršen, Ri-publika oduševljena proljetnim izdanjima svojih 'bijelih' i na Rujevicu bi moglo hodočastiti 5-6.000 ljudi da svojim navijanjem Rijeku guraju prema pobjedi u možda i najboljem Derbiju della Učka ikad.

Riječko-istarskom nogometnom okršaju s: europskim predznakom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener