Obavijesti

Sport

Komentari 6

Djevojka optužila igrača Betisa da joj je ubacio nešto u piće pa silovao. Dao je iskaz na sudu

Djevojka optužila igrača Betisa da joj je ubacio nešto u piće pa silovao. Dao je iskaz na sudu

Carvalho je u utorak napustio sud bez posebnih mjera opreza. Sutkinja nije zatražila plaćanje jamčevine niti mu je odredila zabranu približavanja djevojci koja ga je prijavila

VIDEO

Betisov defenzivni vezni nogometaš William Carvalho dao je u utorak iskaz na sudu u Sevilli nakon što ga je jedna djevojka prijavila policiji za silovanje u kolovozu, rekao je njegov odvjetnik.

Carvalho, 31-godišnji državljanin Portugala i Angole, za devet dana bi trebao igrati protiv zagrebačkog Dinama u europskoj Konferencijskoj ligi.

U utorak je izašao je sa suda nakon 30-minutnog saslušanja tijekom kojeg je sutkinji rekao da je dva puta imao seksualni odnos s 30-godišnjom djevojkom, ali da je ona na njega pristala. Neimenovana djevojka je u prijavi navela da ju je nogometaš omamio pićem pa silovao u hotelu u Sevilli, izvijestile su novine OK Diario pozivajući se na uvid u policijski spis.

Bayer 04 Leverkusen - Real Betis Sevilla

Carvalho je djevojku upoznao ljetos na mediteranskom otoku Ibizi gdje ona radi kao medicinska sestra. Pozvao ju je u Sevillu, gdje on igra za klub Betis, pa došao pred nju na aerodrom. Otišli su zatim u restoran, pa u diskoteku, a iduće jutro ona se probudila sama u sobi hotela "s jasno vidljivim znakovima silovanja na tijelu i bez jasnog sjećanja što se dogodilo". Vjeruje da joj je nogometaš ubacio nešto u piće u diskoteci pa ju tako omamljenu silovao u hotelskoj sobi koju je unaprijed bio rezervirao. Djevojka je u prijavi priložila liječničku dokumentaciju te ispričala neke grube dijelove, kojih se kako je navela, sjećala.

Hotelske kamere snimile su Carvalha kako izlazi iz hotela u 7 sati ujutro, dva sata nakon što je ušao s njom u sobu. Djevojka je u prijavi navela da ga je pokušavala kontaktirati idući dan da joj ispriča što se dogodilo, je li koristio zaštitu i slično, ali joj je on odgovorio da mora na put u Lisabon te joj je ostavio broj mobitela svog prijatelja. Taj prijatelj joj je ispričao kako je večer ranije izokrenula zglob jer joj nije bilo dobro, a da su joj davali piti coca-colu i vodu da dođe k sebi.

Carvalho je rekao sutkinji da je imao seksualne odnose s njom na Ibizi i u Sevilli, da je ona svjesno pristala na njih, a da ju kasnije više nije htio vidjeti. Prijava za silovanje podnesena je tjedan dana nakon događaja u hotelu u Sevilli.

QAT, FIFA 2022 World Cup, Group H, South Korea vs Portugal

Carvalho je u utorak napustio sud bez posebnih mjera opreza. Sutkinja nije zatražila plaćanje jamčevine niti mu je odredila zabranu približavanja djevojci koja ga je prijavila. No igrač, koji je 17 puta ove sezone nastupio za Betis, ostaje i dalje pod istragom. Mediji su snimili kako odlazi sa suda gdje nije davao izjave za javnost. Njegov odvjetnik je objavio priopćenje u kojem je naveo da je Carvalho nedužan.

"Optužba je u potpunosti neistinita", naveo je odvjetnik García-Quílez. Betis se nije oglasio o slučaju.

Hrvatski prvak Dinamo i Betis igrat će za devet dana utakmicu 1/16 finala Konferencijske lige u Sevilli. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Carvalho je s reprezentacijom Portugala osvojio Europsko prvenstvo 2016., a s Betisom španjolski kup 2022. Ovo mu je šesta sezona među "zeleno-bijelima". Prošli mjesec se nagađalo o njegovom prelasku u turski Bešiktaš premda ima ugovor do ljeta 2026. Bešiktašov trener je Fernando Santos, bivši izbornik Portugala, a prijelazni rok je još uvijek otvoren u Turskoj.

Carvalho je u nedjelju ušao u igru u 82. minuti utakmice s Getafeom, kada je zbog ozljede bedrenog mišića igru napustio 31-godišnji Isco Alarcon. Isco zbog te ozljede neće igrati protiv Dinama. Betis, osmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, za tri dana gostuje kod Cadiza koji se nalazi u zoni ispadanja iz prve lige.

Carvalho je nakon izjave na sudu trenirao sa suigračima pripremajući se za tu utakmicu.

U Barceloni se istovremeno odvija suđenje 40-godišnjem brazilskom nogometašu Daniju Alvesu, koji je godinu dana u pritvoru nakon što je optužen za silovanje jedne djevojke u toaletu diskoteke u Barceloni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige