Obavijesti

Sport

Komentari 79

'Do kraja sezone ćemo prestići i Rijeku i Goricu i izboriti Europu'

'Do kraja sezone ćemo prestići i Rijeku i Goricu i izboriti Europu'
8

Ako ne bude zadovoljavajućih ponuda na ljeto, potpisat ću novi ugovor jer ne želim iz Hajduka otići kao slobodan igrač. Klub mi je dosta toga dao i pošteno je da mu nešto i vratim, kaže Stanko Jurić.

VIDEO

Prošle su točno dvije godine od najbolje utakmice Stanka Jurića u dresu Hajduka. Bio je to jadranski derbi u kome je Hajduk na Poljudu deklasirao Rijeku 4-0, a Stanko odigrao utakmicu života. Zabio je gol, asistirao, pogodio gredu, vratnicu... Bio ga je pun teren, ali i tribine, nakon utakmice se popeo na sjever kako bi proslavio veliku pobjedu s navijačima. Činilo se kako će Stanko nakon takve predstave brzo u inozemstvo, no prolazili su prijelazni rokovi, Hajduk je padao na prvenstvenoj ljestvici, a Stanko je još uvijek na Poljudu.

Pokretanje videa...

00:53
Tramezzanijev calcio pragmatico vodi ovaj Hajduk prema Europi
Tramezzanijev calcio pragmatico vodi ovaj Hajduk prema Europi

Da vas je tada, prije dvije godine netko pitao gdje ćete biti za dvije godine, bi li mu odgovorili u Hajduku ili u inozemstvu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam ni tada niti sada razmišljam toliko unaprijed, koncentriran sam samo na svaki sljedeći trening i na svaku sljedeću utakmicu. Nastojim uživati u svakom novom danu, jer svaki novi dan je novo dokazivanje, a ne gledati gdje ću biti u budućnosti. Pogotovo ne tako dugoj.

Vjerujete li da ćete u dresu Hajduka proslaviti 100 nastup i 25. rođendan, to je nešto bliže, negdje u kolovozu?

- Iskreno, i to mi je predaleko.

Dobro, hoćete li pobijediti Osijek u petak, to je valjda dovoljno blizu?

- Dat ćemo sve od sebe, vjerujem da ih možemo dobiti. Mi smo u seriji dobrih rezultata, oni su nas zadnji pobijedili u prvenstvu, ali i u toj smo utakmici bili u egalu, ravnopravni sve dok nismo ostali s igračem manje. Odmah nakon isključenja primili smo prvi gol, a pri kraju utakmice i drugi.

Split: Hajduk pobjedio Rijeku, te prekinuo crni niz

Hoće li Osijek doći na Poljud igrati otvoreno ili će vrebati iz kontra napada?

- To su njihove brige, na nama je da se što bolje pripremimo i da ih probamo pobijediti.

Ako pobijedite Osijek riješili bi i pitanje prvaka u korist Dinama?

- Mi igramo za sebe, ne razmišljamo o tim stvarima.

U zadnje vrijeme ste izgubili od Dinama i Osijeka, remizirali s Goricom a dobili Rijeku i ostale manje protivnike. Otprilike je to odgovarajući rezultati vašoj poziciji na ljestvici. Je li to ipak iskorak u odnosu na ranije igre i rezultate?

 - Smatram kako se na našim rezultatima u zadnje vrijeme vidi da smo napravili iskorak i da ćemo do kraja sezone ispuniti cilj, a to je plasman u Europu. Puno je kalkulacija do kraja sezone ali mi vjerujemo da možemo na ljestvici preskočiti i Rijeku i Goricu. Svjesni smo da je u Hajduku malo potrebno za optimizam i euforiju, ali mi smo svjesni i da nema razloga za euforiju, moramo nastaviti s pobjedama i ne opterećivati se što će biti dalje.

Koga najviše cijenite u Osijekovoj svlačionici, od koga vam vreba najveća opasnost?

- Miereza, on je uostalom i prvi strijelac lige. Nije ista klasa kao naš Livaja, ali on može biti njihov Livaja. No ne mislim da će pojedinac riješiti tu utakmicu, presudit će onaj tko bude koncentriraniji i više spreman na žrtvu.

Ni vi ni oni ne 'umirete u ljepoti'?

- Svi govore o ljepoti, ali po meni je puno važnije pobjeđivati, nego igrati lijep nogomet.

Smatrate li da je Tramezzanijev nogomet pragmatičan, prije svega razmišljate kako ne primiti gol, a naprijed što se napravi...?

- Ne bih ga tako nazvao. Igrali smo mi dobro i protiv Rijeke, i protiv Lokomotive, svaku utakmicu stvorimo po nekoliko šansi, ali teško je igrati kad je protivnik zatvoren i brine isključivo kako ne primiti gol. Sigurno da ima prostora za napredak u ofenzivnom segmentu igre, u zadnjoj trećini, ali ne bih se složio da mi mislimo samo o defenzivi. Vidjet ćete da ćemo biti puno otvoreniji i da ćemo biti ofenzivniji protiv jačih protivnika koji će igrati otvorenije. Već protiv Osijeka.

Dojam je da je kod novog trenera vaša uloga izmijenjena, više ne idete toliko naprijed kao ranije?

- Istina je da manje idem prema naprijed jer trener od mene traži da osiguravam čvrstoću i stabilnost u sredini. Slično je i s Fossatijem, koji također manje sudjeluje u završnicama.

Fossati je iskusan igrač, možete li od njega nešto naučiti i pripremiti se za talijanski nogomet, odakle navodno postoji interes za vas?

- Marco je jako iskusan, zna u svakom trenutku što radi i jako je bitan kotačić u našoj momčadi. Od svakog suigrača i protivnika pokušavam nešto naučiti, pokušavam uzeti ono najbolje, a kako Marco igra istu poziciju i kako je puno iskusniji, sigurno da mogu puno i od njega naučiti.

Što se promijenilo dolaskom trenera Tramezzanija?

- Dobili smo dosta na samopouzdanju i pomalo gradimo pobjednički mentalitet. Nekad bi primali golove u zadnjim minutama, danas mi zabijamo u zadnjim minutama i pobjeđujemo. A kad god se pobjeđuje – dobro je.

Velika Gorica: Susret Gorice i Hajduka u 13. kolu HT Prve lige

Što su ovoj momčadi donijeli Kalinić i Livaja?

- Jako puno, ne samo u igračkom smislu. Lovre je vrhunski momak, u svlačionici nam je poput oca, poštujemo ga i slušamo, a u igri nam daje sigurnost. Marko je izvanserijski igrač, pogotovo za ovu našu ligu, velika je prevaga i daleko najbolji igrač s kojim sam igrao u karijeri. I on je također vrhunski momak, deset godina je bio vani, pun je iskustva i pomaže mlađim suigračima.

Što je glavni razlog stabilizacije kluba u zadnja dva mjeseca?

- Dosta je faktora, novi su predsjednik i sportski direktor, stiglo je nekoliko pojačanja koji rade razliku, a tu su i trenerove zamisli koje donose rezultat. Zbog svega toga je bolja i atmosfera, i sve ide na bolje.

Velika Gorica: Susret Gorice i Hajduka u 13. kolu HT Prve lige
Livajinu i Nayirovu efikasnost poništila je Mujakićeva glupost
Livajinu i Nayirovu efikasnost poništila je Mujakićeva glupost

U zadnje vrijeme opet se spominje interes talijanskih i njemačkih klubova za vama. Imate ugovor do ljeta 2022. godine, kakav je plan?

- Već sam rekao da ne razmišljam daleko u budućnost. Drago mi je da me prate klubovi iz Njemačke i Italije, i na ljeto sam imao službenu ponudu iz Italije koju klub nije prihvatio. Vidjet ćemo na ljeto, sjest ćemo i odvagnuti što je najbolje za jednu i drugu stranu. Ako ne bude zadovoljavajućih ponuda, potpisat ću novi ugovor jer ne želim iz Hajduka otići kao slobodan igrač. Klub mi je dosta toga dao, i pošteno je da mu nešto i vratim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov