Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dobar dan za Hrvatsku odbojku: Muška i ženska reprezentacija do slavlja u Zlatnoj ligi

Dobar dan za Hrvatsku odbojku: Muška i ženska reprezentacija do slavlja u Zlatnoj ligi

Mislim da smo dobro odigrali ovu utakmicu. Forsirali smo ih dobrim servisom, igrali smo dobro u bloku i obrani. Sada nam je glavni cilj Final Four koji se igra sljedeći vikend u Varaždinu, rekao je Bernard Bakonji

VIDEO

Hrvatska muška i ženska odbojkaška reprezentacija ostvarile su pobjede u utakmicama Zlatne europske lige. Odbojkaši su u posljednjoj utakmici grupne faze natjecanja pobijedili Danske sa 3-0 (25-17, 25-18, 25-14), dok su djevojke na gostovanju porazile Slovačku rezultatom 3-2 (20-25, 21-25, 25-23, 25-18, 15-13).

Muška reprezentacija je u posljednjoj utakmici grupne faze uvjerljivo porazila Dansku te tako na najbolji način potvrdila svoje mjesto na Final Fouru Zlatne europske lige koji će se održati u Varaždinu 18. i 19. lipnja. Hrvatska je kao domaćin osigurala izravan plasman na Final Four, a natjecanje u skupini je završila kao druga iza Ukrajine.

Varaždin: Zlatna europska liga odbojkaša, Hrvatska - Španjolska

Susret je trajao samo 67 igre, a Hrvatska je dominirala u svim segmentima igre. Najučinkovitiji u hrvatskim redovima bio je korektor Petar Dirlić sa 13 poena, uz njega odličan je bio primač - pucač Tino Hanžić sa 10 poena.

- Mislim da smo dobro odigrali ovu utakmicu. Forsirali smo ih dobrim servisom, igrali smo dobro u bloku i obrani. Sada nam je glavni cilj Final Four koji se igra sljedeći vikend u Varaždinu. Imamo tjedan dana da se što bolje pripremimo i ostvarimo što bolji rezultat. Pozivamo sve da nas podrže u što većem broju - kazao je Bernard Bakonji koji je u Danskoj proglašen kao MVP utakmice.

Djevojke su nakon drame pet setova porazile Slovačku nakon 128 minuta igre i 0-2 u setovima. Druga je to pobjeda Hrvatske protiv Slovačke nakon što su ovu reprezentaciju u prvoj utakmici na domaćem terenu nadjačale rezultatom 3-0.

Europsko odbojkaško prvenstvo: Hrvatska - Italija

- Nakon lošijeg otvaranja utakmice, u trećem setu smo okrenule ploču i postigle konačnu pobjedu. Pokazale smo kako imamo snage vratiti se u igru i odnijeti pobjedu što nam je jedno vrlo važno iskustvo za buduće protivnike - rekla je reprezentativka Martina Šamadan.

Odbojkašice sljedeću utakmicu igraju u subotu, 11. lipnja u 19 sati kada ih očekuje posljednji susret s vodećom Češkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani