Obavijesti

Sport

Komentari 50

''Dobili su Arsenal i Liverpool, a Hajduk nije na tom nivou...''

''Dobili su Arsenal i Liverpool, a Hajduk nije na tom nivou...''
1

Poremetio nas je rani gol i sve je krenulo nizbrdo, a u drugom dijelu to i nije izgledalo toliko loše, osvrnuo trener Hajduka Balakov na poraz protiv Stoke Cityja

VIDEO

Igrom u Stokeu nisam zadovoljan, a što se tiče rezultata, on nije loš, ali nije baš ni najbolji – rekao je na početku press konferencije trener Hajduka Krasimir Balakov. 

- Žao mi je što nismo spustili loptu na travu, što nismo igrali našu igru. Umjesto da dodavanjima otupimo njihovu oštricu, mi smo prihvatili njihov stil igre i gubili koncentraciju na defenzivnim zadacima. Zbog toga smo, čim bi osvojili, opet gubili lopte, a to u Splitu treba promijeniti. Moramo igrati puno agresivnije i uz pomoć našeg 12. igrača, publike, pokušati izboriti prolaz dalje. 

Apsurdno je da je Hajduk protiv Barcelone držao loptu u nogama i igrao, a protiv Stokea nije uspijevao povezati tri pasa. 

- Poremetio nas je rani gol i sve je krenulo nizbrdo, trebalo nam je vremena da se vratimo u igru. U drugom dijelu to i nije izgledalo toliko loše – tvrdi Balakov, koji se nije složio s konstatacijom kako je njegova momčad djelovala uplašeno. 

- Nije to bio strah, gol nas je presjekao i trebalo je vremena da se igrači vrate u igru. Stoke je momčad koja igra drugačiji nogomet, oni su pobjeđivali i Arsenal i Liverpool, a složiti ćete se da mi nismo na tom nivou. Oni nisu velika momčad, ali njihov stil igre je dosta neprijatan. 

Hajdukov usud je da u europskim utakmicama prima jeftine golove u prvim minutama, nakon kojih se teško vraća. Na pitanje kako to riješiti, Balakov je slegnuo ramenima, a kad je netko od kolega predložio da utakmica počne od 10. minute, samo se nasmijao. 

- Protiv Šibenika i Stokea primili smo gotovo identične golove, no ne vjerujem da će to postati tradicija. Moji igrači su bili koncentrirani na igrača s loptom i centaršut, a ne na igrača koga su trebali čuvati. Morate znati da je neke navike teško promijeniti u par dana. Pogotovo kad igrate protiv klasnih napadača, koji koriste i najmanju prigodu. Ali takve golove primaju i Barcelona, Bayern...  

Hajduk je u Zadru gotovo kao domaćin, no često je lomio zube, nakon poraza u Zadru mijenjali su se i treneri...

- Prošlost me ne zanima, neću trošiti energiju na ono što je bilo prije. Imamo ciklus od 12 utakmica u nešto više od mjesec dana i naša koncentracija je usmjerena samo na svaku slijedeću utakmicu. Upitan je Subašić, koji je dobio dva udarca, vidjet ćemo, ako ne može on, braniti će Kalinić. Morati ćemo malo osvježiti momčad. 

Balakov očekuje tešku utakmicu, no vjeruje u pobjedu. 

- Želimo otvorenom i agresivnom igrom od prve minute riješiti pitanje pobjednika, kako bi nam bilo što lakše, da se ne mučimo do kraja utakmice kao protiv Šibenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika