Obavijesti

Sport

Komentari 5

Dobio ime po stricu dileru, dao 105 koševa i završio u Ciboni

Dobio ime po stricu dileru, dao 105 koševa i završio u Ciboni
1

Corey Guy Fisher ime je dobio po stricu koji je bio zloglasni njujorški reketar i diler sedamdesetih godina, u legendu je ušao nakon što je zabio 105 u jednoj utakmici

VIDEO

To je igrač kakav rijetko dolazi u ove krajeve, kaže Aco Petrović o Coreyju Fisheru, novom razigravaču u Ciboni. A sudeći po glasinama s ulica New Yorka, Aco je u sasvim u pravu.

Naime, za Fishera postoji legenda da je u jednoj utakmici ljetne poluprofesionalne lige zabio čak 105 koševa, što je apsolutni rekord svih sličnih liga u SAD-u. Usporedbe radi, Kevin Durant u sličnoj je ligi zabio 66 na utakmici.

- Na kraju je bio toliko izmoren da više u rukama nije imao snage za šutiranje, išao je samo na prodore - prepričao je Kenneth Stevens, svjedok Fisherove izvedbe, kojeg su američki mediji tražili da potvrdi priču o 105 koševa. 

Da, svjedok, s obzirom na to da te 2010. godine nitko nije ni mobitelom snimao kako novi član Cibone pogađa 23 trice iz 28 pokušaja i zabija 72 koša samo u drugom poluvremenu. U košgeterske sposobnosti 27-godišnjaka nitko ne sumnja.

- Dokazao je to u ozbiljnim ligama, u Turskoj s Antalyom, u Španjolskoj s Joventutom i u Rusiji s Enisejem. Poslije epizode u Kini želio se vratiti u Europu - objašnjava Petrović i dodaje da je Cibona dovela 185 centimetara visokog razigravača za manji iznos nego što je isprva tražio.

- Nismo riskirali da probijemo budžet - kaže Aco. 

Ne krije da Cibona ima nešto veći proračun nego lani, ali i dvije ponude ulagača o kojima se odlučuje u sljedećih mjesec dana. Očito je svjetlija budućnost u Savskoj, a Amerikanac se uklapa u tu priču.

- Pravi je lider, a uz njegove asistencije razvijat će se i Žižić i Zubac.

Fisher se osim na ime Corey odaziva i na Guy, koje je dobio po stricu. No s obzirom na to da je taj Guy bio zloglasni reketar i diler u New Yorku 1970-ih, a trenutačno u zatvoru služi doživotnu kaznu, Fishera ćemo ipak oslovljavati samo s Corey.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti