Obavijesti

Sport

Komentari 107

'Od Torcide stižu ružne poruke pa neću ići na kupanje u Split'

'Od Torcide stižu ružne poruke pa neću ići na kupanje u Split'
1

Kad sam u Splitu, ne idem baš piti kavu na Rivu, ne želim dolijevati ulje na vatru, rekao je Franko Andrijašević nakon što je zabio svoj prvi gol u dresu novog kluba

VIDEO

Pljesak i tek poneki zvižduk čuju se u Maksimiru kad u igru ulazi Franko Andrijašević. Ljevica je proradila protiv Slaven Belupa. Bivši je hajdukovac za svoj prvijenac u Dinamovu dresu pogodio malu mrežu.

- Bitno da sam zabio prvi, ovo je, nadam se, tek početak - rekao je Andrijašević, koji je digao prašinu prelaskom iz Splita u Zagreb.

- Ovdje su me ljudi dobro prihvatili. Došao je i auto splitskih tablica, ma ne bojim se da će biti ikakvih problema u Zagrebu - počeo je Franko Andrijašević i nastavio:

- Stojim iza svoje odluke. Ovo je za mene bio odličan potez. Zadnjih se godinu dana u Hajduku svašta događalo i logično je bilo da idem na neku promjenu. S Mišom Krstičevićem je bilo problema i nesuglasica, ali smo sve riješili. S Tudorom se očito nije dalo riješiti. Sve je krenulo nakon lanjskog derbija s Dinamom u rujnu. Osjetio sam da se nešto događa. Nisam bio nekorektan i mogu se pogledati u ogledalo.

Torcida je, naravno, svom nekadašnjem ljubimcu jako zamjerila prelazak u "plavu" svlačionicu.

- Dobio sam dosta ružnih poruka od nezadovoljnih torcidaša, ali nikome ništa ne zamjeram. Bilo je i onih koji mi odlazak u Dinamo nisu toliko zamjerili. Odmah sam nakon transfera bio u Splitu, ali nisam išao u centar. Ovo se ljeto sigurno neću otići ni kupati u Split, neću ići piti kavu na Rivu, ne želim dolijevati ulje na vatru - kaže nam Franko Andrijašević, kojega je odmah nakon transfera iz Hajduka u Dinamo nazvao Joško Jeličić, koji je također s Poljuda otišao u Maksimir.

- Joško je zvao i oca i odmah ponudio pomoć sa svime. Zvao je i rekao da će pomoći i u traženju stana. On dobro zna kako je iz Splita otići igrati u Zagreb - dodao je Franko.

Zasad ga Zoran Mamić uvodi s klupe, ali Andrijašević je pravi prkosni i ponosni Dalmatinac i učinit će sve da uspije u Dinamu. Prvi se ovosezonski derbi igra 30. kolovoza na Poljudu, bit će to sigurno jako poseban i emotivan dan za njega.

- Uzeo sam broj 16 jer mi je jedan od najdražih. Bio je slobodan i nisam propustio priliku da ga nosim ove sezone - rekao je Arijan Ademi, koji je prošle sezone u Dinamu nosio sedmicu. Tu je istu sedmicu nakon Ademijeve promjene broja uzeo Andrijašević. Taj je broj uz desetku Franko nosio i na Poljudu. Očito je njemu sedmica jako draga.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti