Obavijesti

Sport

Komentari 22

Dobitnici i gubitnici Brexita iz Superlige i fijaska ideje bogatih

Dobitnici i gubitnici Brexita iz Superlige i fijaska ideje bogatih
10

Tri su se talijanska kluba držala skupa do 1.30 u noći u utorak. Čekali su rasplet situacije pa je Inter prvi shvatio kamo to vodi. A Čeferin će oprostiti svima osim jednom čovjeku: Agnelliju

VIDEO

Kao i svaka druga nevolja, Superliga je uspjela ono što je u normalnim okolnostima nemoguće. Ujedinila je navijače, političare, medije, trenere, igrače i nogometne stručnjake. Ma baš svi, pa i treneri i igrači odmetnutih klubova, bili su protiv. I uglavnom se nisu ustručavali to reći.

Pokretanje videa...

Slaven Bilić 01:22

Nakon svega, Superliga je trajala kraće od hercegovačke svadbe.

Pobjednici? Svakako navijači. Iako je i Slaven Bilić u intervjuu za 24sata rekao da se navijači mijenjaju i prilagođavaju i na kraju im je važan samo rezultat njihova kluba, oni su ovdje odigrali važnu ulogu. I, što je jednako važno, to su postigli bez nasilja i drastičnih mjera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Twelve of Europe

Možda su veći značaj u ovoj pobjedi nogometa imali političari, ponajviše Boris Johnson, koji je uplašio strane vlasnike engleskih klubova, pa Uefa svojim čvrstim i beskompromisnim stavom. Pa i nacionalni savezi, koji su stali uz Uefu bez oklijevanja.

Svi su oni postali pobjednici ove igre čim je u utorak u ponoć stigao Brexit iz Superlige. Uz pokunjene poruke "Pogriješili smo, oprostite". Poruke navijačima. A nakon toga, upitan je ostao jedino redoslijed kojim će se povlačiti ostalih šest klubova.

- Nismo više zainteresirani - javio se Inter u noći.

FILE PHOTO: UEFA Congress

Gubitnici? Svakako Florentino Perez, iako nema naznaka da će otići s čelne pozicije u Realu, ali sve je ovo bila njegova inicijativa, njegovo maslo. Uefa je voljna (na kraju krajeva i mora) razgovarati i nastaviti surađivati sa svim odmetnutim klubovima, pa i ljudima.

Osim s jednim. Vjerojatno najvećim gubitnikom u cijeloj priči: Andreom Agnellijem. Čeferinovim Judom, koji je kao predsjednik Uefina udruženja klubova (ECA) dogovarao novi format Lige prvaka, složio se sa svim, s figom u džepu, i onda samo nestao i prestao se javljati. I uskrsnuo kao potpisnik suosnivača Superlige.

FILE PHOTO: Serie A - Juventus v Genoa

- To se nije moglo dogoditi preko noći, cijelo nam je vrijeme radio iza leđa - otkrila nam je i Dinamova članica uprave Amra Peterenel, koja sjedi u tom Uefinom tijelu.

Aleksander Čeferin žestoko se obrušio na Agnellija i s Juventusovim predsjednikom neće tako brzo za stol.

- On je lažov, zmija - govorio je Čeferin i otvorio lov na njegovu glavu.

Tri su se talijanska kluba držala skupa do 1.30 u noći u utorak. Čekali su rasplet situacije pa je Inter prvi shvatio kamo to vodi. A Agnelli je u nekoliko dana stigao od jakog europskog nogometnog dužnosnika, iza kojeg je devet uzastopnih naslova prvaka s Juventusom, i uloge predsjednika Uefine udruge klubova, do izdajnika kojeg svi moćnici i navijači mrze.

Serie A - Juventus v AS Roma

A kako mu ni Juventus baš ne stoji bajno - ispao iz Lige prvaka, četvrti u prvenstvu, a dugovi ogromni - njegov je odlazak zapravo zicer. Kao (po)najvećeg gubitnika fijaska zvanog Superliga.

Fali ti sporta? Klikni na Oriđiđi Videoteku!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...